Mesto idealno za medeni mesec

Ostrvca divnih pejzaža, okružena tirkiznom lagunom, pružiće vam nezaboravne dane, jer su kao stvorena za prvo bračno putovanje.
Petnaest ostrva vulkanskog i koralnog porekla nalazi se u Polineziji, u Tihom okeanu, blizu Novog Zelanda sa kojim su u slobodnoj asocijaciji.
Ostrva su podeljena u dve grupe: severnu i južnu, a njihova ukupna površina je 240 kvadratnih kilometara. S obzirom na to da ih u toku godine obiđe oko 100.000 posetilaca, turizam je postao glavna privredna grana ovih predivnih ostrva, piše “
Blic žena“.
Kukova ostrva mnogi smatraju pravim rajem na zemlji. Odlikuje ih prijatna klima, prijatni pejzaži, gostoljubiv i srdačan narod, poželjan način života “gde se nigde ne žuri”.
Okolinom dominiraju vulkanski vrhovi, beli pesak na plažama i lagune okružene palmama.
Kukova ostrva još u šestom veku naselili su Maori, polinežansko domorodačko stanovništvo. 1888. godine postaju britanski protektorat, a 1901. Novi Zeland izvršio je aneksiju Kukovih ostrva, pod čijim su protektoratom ostali do 1965. godine.
Kukova ostrva sada pripadaju arhipelagu Polinezije, i njenom govornom području, a veći procenat stanovništva čine Maori.
Glavno i najveće ostrvo u grupi Kukovih ostrva je Rarotonga. Ono je vulkanskog porekla, i prostire se na površini od 67 km2. To je najmlađe ostrvo u grupi, koje je otkrio Džon Vilijams 1823. godine. Druga značajna Kukova ostrva su: Aitutaki, Atiu, Mangaia, Penrin, Mitiaro.
Od mnogobrojnih aktivnosti koje će vas zabaviti i opustiti tokom medenog putovanja izdvajamo ronjenje u dubinama okeana, gde će pored vas plivati vrste riba kakve do sad niste videli.
Ako ne volite ronjenje, upustite se u plovidbu brodom kroz čije stakleno dno možete razgledati morski svet.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama