Laos sve popularnija turistička destinacija

Oblast Luang Namtu u državi Laos, je prošle godine posetilo 250.000 turista, koji su uživali prelepoj prirodi, divljim životinjama i kulturnoj raznolikosti tog dela zemlje.
Prema podacima lokalne turističke organizacije Laosa, ta država u jugostočnoj Aziji postaje sve popularnija turistička destinacija – prošle godine je posetilo 250.000 turista, a 1999. 20.000.
Porastu broja turista doprineo je i projekat Ujedinjenih nacija pod nazivom – “Nam Ha” čiji je da se stvori jača veza između turista i lokalnog stanovništva, koje je svesno koliko je ta grana važna za njihovu državu.
Tako turisti, u grupama po osam, odsesti u nekoj od kuća i upoznati se sa lokalnim običajima, tradicionalnim jelima i posetiti nacionalni park Nam Ha. Oni koji su bili kažu da je iskustvo neverovatno.
Da bi poseta Laosu bila što uspešnija turistima se savetuje da poštuju lokalne običaje, a lokalnom stanovništvu da budu ljubazni, predusretljivi i da porade na svojoj higijeni.
“Planiramo da i u drugim delovima Laosa pokrenemo ovakve projekte jer turizam može mnogo da doprinese napretku ove države koja spada među najsiromašnije na svetu”, rekao je savetnik u Ujednjenim nacijama.
 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama