Jumbo Travel uz naše najbolje atletičare

Srpski atletičari trijumfovali u Helsinkiju – sedam finala, srebro Emira Bekrića i bronza Asmira Kolašinca. Jumbo Travel, kao zvanična agencija Atletskog saveza Srbije, im čestita!
Od 27. juna do 1. jula sve oči su bile uperene u Helsinki gde je na Evropskom prvenstvu 11 atletičara iz Srbije pružilo svoj maksimum.
Tatjana Jelača se nadmetala u bacanju koplja, Ivana Španović u skoku udalj, Emir Bekrić u trci na 400 metara sa preponama, povratnik Dragutin Topić u skoku uvis, kuglaši su bili Asmir Kolašinac i Božidar Antunović, a u desetoboju su učestvovali državni rekorder Mihail Dudaš i Igor Šarčević.
Dragutin Topić (41) je ušao u istoriju, kao najstariji muški učesnik Evropskog prvenstva.

“Napravili smo veliku stvar za srpsku atletiku. Na ovakvom takmičenju je i finale veliki uspeh, jer je u Helsinkiju bilo 20 atletičara sa olimpijskom normom. Osvajanje medalje je nešto posebno. Vremena za odmor nema, slede pripreme za Olimpijske igre u Londonu”, rekao je Bekrić i dodao da će mu osvajanje medalje na EP biti veliki podstrek pred takmičenje u Londonu. 
Kolašinac, osvajač bronze u bacanju kugle, rekao je da je u Helsinkiju ispunio cilj, ali da mu je žao što mu je izmaklo srebro.
“I pre puta u Helsinki verovao sam da imam rezultat za medalju. Osvajanjem bronze ispunio sam cilj, ali iskreno žalim za srebrom i za boljim rezultatom koji je izostao zbog vremenskih uslova. Takmičili smo se na samo 12 stepeni”, rekao je on. 
(Jumbo Travel/Atletski savez Srbije)

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama