Hotel za dame

Jedan sprat hotela u Kopenhagenu muškarci ne smeju da posete. Zašto?
Hotel “Bela skaj” na 17. spratu ženama pruža mogućnost da se u potpunosti opuste bez straha da će na hodniku naleteti na muškarca kojima je tu ulaz zabranjen.
Čak ni menadžer hotel ne sme da kroči u taj deo hotela. “U ovaj deo, koji se zove ‘Bela dona’, nije mi dozvoljeno da uđem, osim u hitnim slučajevima”, kaže za agenciju AFP menadžer hotela “Bela skaj” (Bella Sky) Anders Delund.
Nisu baš svi oduševljeni ovom idejom. Danskom savetu za jednakost polova stigla je anonimna prijava u kojoj piše da je zatvaranje jednog dela hotela za znak da se oni shvataju kao agresori.
Međutim, u luksuznom hotelu sa četiri zvezdice odbacuju optužbe da čine diskriminaciju “jačeg” pola i ovako objašnjavaju postojanje “ženskog” sprata:
“Kada žena uđe u hotelsku sobu ona prvo pogleda kupatilo – da li je čisto, lepo, da li u njemu ima sve što će joj biti potrebno tokom boravka. Muškarci gledaju nešto sasvim drugo – da li soba ima televizor, koje kanale, koliko ima utičnica, kakav je pogled iz sobe u kojoj su smešteni. Dakle, ne treba svima isto.”
Zato su sobe 17. sprata ružičastim i bordo bojama, za razliku od ostalih spratove u kojima preovlađuju siva i crna. Takođe, sobe su ispunjene svećem, maodnim magazinima, voćem, čokoladicama, a u kupatilu se nalazi pregršt različitih šampona, kupki, krema za lice…
Koliko to sve košta? Za 40 evra više nego sobe na ostalim “običnim” spratovima.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama