Gde je najbolji šoping

U Londonu sudeći po listi Economist Intelligence Unita.
Srpska prestonica se nalazi na 31. od 33. mesta na ovoj listi, a ispod nje su Oslo i Ženeva.
Gradovi su na ovoj jedinstvenog rang-listi mogli osvojiti do maksimalnih 100 “poena” (doći do indeksa 100), a najveću prosečnu “ocenu” osvojio je London, pišu “24 sata“.
Ocenjivani su razni faktori koji grad čine pogodnim, odnosno oni koji najviše privlače ljude da u njih dođu. Analizirane su cene, javni prevoz, kulturna ponuda, klima, ponuda hotela…
Ženeva je na poslednjem mestu, a Beograd na 31. mestu. Beograd je (kao i Sofija, Bratislava i Bukurešt) najbolje ocenjen kao povoljan što se tiče odnosa cene i kvaliteta robe. U ostalim kategorijama koje su ocenjivane nije dobro prošao.
Beograd nudi dobar spoj modernog i tradicionalnog – nudi veliki broj klubova i splavova, a ima i zanimljivih istorijskih znamenitosti za videti, navodi se u obrazloženju.
Međutim, nalazi se u top 10 najgore ocenjenih kada je u pitanju kvalitet javnog prevoza, kao i uslovi za šoping. Loše je ocenjen i izbor radnji, hotela kao i kulturnih atrakcija.
London je titulu najboljeg grada za šoping odneo u konkurenciji od 33 evropska grada i kotirao se iznad Pariza, Barselone, Rima…
Zanimljivo je da je drugi na listi najatraktivnijih gradova nalazi Madrid. On je dobio naviše ocene kada je u pitanju klima i kulturna ponuda, kao i Barselona, koja je na trećem mestu.
Studija koju je radila ova kompanija trajala je godinu dana.
Deset najboljih gradova za šoping su London, Madrid, Barselona, Pariz, Rim, Berlin, Lisabon, Amsterdam, Prag i Budimpešta. Najgori na ovoj listi su Ženeva, Oslo, Beograd, Helsinki, Sankt Peterburg, Varšava, Kijev, Edinburg, Sofija i Bukurešt.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama