FLy Dubai ne leti na Zanzibar?

Pre par dana se brzo raširila vest o “zarobljavanju” srpskih turista na Zanzibaru. Nismo očekivali da će se tako nešto dešavati poslednje nedelje u godini ali šta je tu je. Od nekoliko desetina brojka je narasla do 600 turista koji imaju problem zato što je Fly Dubai otkazao letove za Zanzibar i tako ostavio turiste na cedilu.

Za neupućene približićemo činjenice:

  • FlyDubai je niskobudžetna avio kompanija u vlasništvu Vlade Emirata (UAE). Oni tvrde da ona nije ćerka avio kompanije Emirates ali ima istog vlasnika
  • Vlada Emirata je donela odluku da od 25.decembra obustavi vazdušni saobraćaj sa 4 države u Africi: Tanzanija, Kenija, Etiopija i Nigerija
  • Razlog – sprečavanje širenja Omikron soja virusa korona Covid-19
  • Obustava je prvobitno bila od 25.decembra do 31.decembra ali je ubrzo produžena do 10.januara

Tako su putnici koji su imali avio karte na relaciji Dubai – Zanzibar – Dubai došli u situaciju da ne mogu da ih iskoriste.

Jumbo Travel je za otkazivanje letova saznao dan ranije pa smo odmah obavestili naše putnike i preduzeli sve da ih prebacimo na avio kompanije koje lete.

Sve FlyDubai avio karte koje nisu iskorišćene smo odmah refundirali i novac upotrebili za kredit prilikom kupovine novih avio karata preko Dohe ili Istanbula.

Već tada je za nas i naše putnike taj problem bio rešen. Svakako se radi o domenu više sile na koji smo jedino mogli da utičemo tako da pružimo punu podršku i brza rešenja našim klijentima.

Putnici koji su svoje avio karte kupili na sajtu avio kompanije ili na raznim inostranim sajtovima za prodaju avio karata su imali problem sa komunikacijom i nisu mogli tako brzo da reše svoj problem.

To je zapravo uloga licencirane agencije – da pruži punu podršku klijentima 24/7 kada god je to zaista i potrebno.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3148/zivot-u-vreme-pandemije/4642663/omikron-soj-kovid-avio-kompanija-avioni-letovi.html

 

 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama