Elektronske Vize za Tajland

Od 1. novembra 2022. godine vize za ulazak u Kraljevinu Tajland se izdaju u elektronskom formatu i dostavljaju se na Vašu e-mail adresu.

S tim u vezi, potrebno je da dostavite tražene informacije i dokumentaciju u elektronskom formatu, po sledećem redosledu i na sledeći način:

TURISTIČKA VIZA (single entry)
Sa turističkom vizom (sa jednim ulaskom) možete da boravite u zemlji do 60 dana, uz mogućnost produžetka boravka u najbližem Imigracionom birou u Tajlandu za dodatnih 30 dana (“visa extension”)

1. Generalni podaci (šaljete ih u tekstu e-maila):
– broj mobilnog telefona
– bračno stanje
– zanimanje
– naziv firme u kojoj ste zaposleni (ako ste zaposleni) ili fakulteta (za studente)
– ako ste već bili u Tajlandu: mesec i godina poslednje posete

2. Sken u boji stranice pasoša sa Vašim podacima, uz napomenu da pasoš mora važiti još najmanje 6 meseci od datuma ulaska u Tajland (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje pasoša)

3. Skenovi unutrašnjih stranica pasoša gde se nalaze pečati sa putovanja u proteklih 12 meseci (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje stranica pasoša). Ukoliko niste nigde putovali u prethodnih godinu dana, skenirajte prvu stranicu pasoša, naspram stranice sa Vašim podacima.

4. Sken u boji prednje strane lične karte sa Vašim podacima (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje lične karte)

5. Sken kolor fotografije aplikanta 5 x 5 cm (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu)

6. Fotografija aplikanta u .jpg formatu, koji pored lica drži prednju stranu pasoša, radi upoređivanja (može biti “selfie”, a može Vas i neko fotografisati)

7. Rezervisana avio karta iz koje se vidi ulaz i izlaz iz Tajlanda (.pdf dokument, nije prihvatljiv screenshot)

8. Potvrda rezervisanog smeštaja (za prvih nekoliko noćenja) ili ako odsedate kod privatnog lica, pozivno pismo u kojem se navodi na kojoj adresi ćete biti smešteni (.pdf dokument, nije prihvatljiv screenshot)

9. Potvrda o zaposlenju sa navedenim primanjima u poslednja tri meseca ili Izvod iz banke o sredstvima na računu u poslednja tri meseca (u .jpg ili .pdf formatu).
Studenti samo treba da dostave sken index-a, tj. stranica sa slikom i podacima (u .jpg formatu).

10. Popunjen Declaration formular (važi za sve aplikante, osim za decu koja nemaju potpis u pasošu). Popunite i potpišite, bilo direktno u pdf dokumentu uz insertovanje skeniranog potpisa, bilo tako što ćete ga odštampati, popuniti ručno, a zatim skenirati na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje dokumenta).

NAPOMENE:
Ambasada / Konzulat zadržavaju diskreciono pravo da podnosiocu zahteva za vizu zatraže i dodatnu dokumentaciju.

Ukoliko niste u mogućnosti da gore navedenu dokumentaciju samostalno dostavite u elektronskom obliku, moguće je da je lično dostavite u originalu, uz prethodno zakazivanje termina za dostavu dokumentacije, putem e-maila: info@thaiconsulate.rs

Cena turističke vize je 70 eur.

Plaćanje se vrši u dinarskoj provvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese na dan izdavanja računa (nakon registracije Vaše uplate započinje proces obrade dokumentacije) ili u gotovini u eurima u slučaju ličnog podnošenja dokumentacije.

Za vizu se može aplicirati najviše 80 dana pre putovanja!!!

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama