Beč najbolji grad za život, Beograd na 141. mestu

Beč najbolji grad za život već šestu godinu zaredom, Beograd na 141. mestu, pokazalo je istraživanje konsultantske kompanije Mercer.

Beč najbolji grad za život, Beograd na 141. mestu
Beč najbolji grad za život, Beograd na 141. mestu

 
Austrijska prestonica Beč šestu godinu zaredom je grad koji nudi najbolji kvalitet života u svetu, pokazalo je istraživanje konsultantske kompanije Mercer. Na listi na kojoj je ukupno 230 gradova nalazi se i srpska prestonica, i to na 141. mestu.
Beč je osvojio najviše bodova u kategorijama odgovarajućih stambenih objekata koji stoje na raspolaganju za iznajmljivanje stranim radnicima, muzičke i pozorišne ponude, ponude restorana i međunarodnih škola.
Na drugom mestu našao se švajcarski Cirih, a na trećem novozelandski Oklend. Među prvih deset su i Minhen, Vankuuver, Duzeldorf, Frankfurt, Ženeva i Kopenhagen.
Poslednji na listi je glavni grad Iraka Bagdad. Kada su u pitanje zemlje bivše Jugoslavije, najbolje rangirana je Ljubljana na 75. mjestu, zatim Zagreb na 97., Beograd je 141., a Skoplje se nalazi na 160. mestu Mercerove liste.
U istraživanju se upoređuje oko 40 različitih faktora kao što su politička stabilnost, infrastruktura, zdravstvena zaštita, obrazovanje, kriminal, rekreacija, kultura i okolina.

Beč najbolji grad za život koji morate posetiti

Austrijsku prestonicu poseti desetine miliona turista godišnje iz svih krajeva Evrope i sveta, što je čini jednu od najposećenijih svetskih destinacija.
U ovom prelepom gradu čije obale zapljuskuje Dunav, stvarali su Mocart, Betoven, Šubert, Štraus, Hajden pa stoga i ne čudi zbog čega je bečka opera jedna od najvažnijih operskih kuća na svetu.Mnoštvo muzeja i pozorišta do kojih možete doći fijakerom svedoci su kulture grada koja se stvara vekovima unazad.
Proverite zašto je Beč najbolji grad i uživajte u čarima koje nesebično pruža svojim posetiocima. Mi vam u tome možemo pomoći!
Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za Beč možete dobiti putem telefonskog broja 011/303-88-77 011/303-30-88 011/312-02-22 011/312-21-00 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama