Ako ne želiš da se ugojiš na letovanju…

Godišnji odmor je idealna prilika da putujete i opustite se ne razmišljajući o svakodnevnim obavezama. Pazite da se ne opustite previše i nehotice preterate sa hranom i dremkanjem.
Vodite računa da vam svakodnevni ritam života na odmoru bude sličan onom koji vodite kada ste zasuti obavezama. Veoma je važno poštovati ovo pravilo dok ste na putu, jer su vam kilogrami tada verovatno nevažni i želite samo da isprobate što više novih ukusa i uživate u odmaranju.
Ako ne želite da idete na rigoroznu dijetu kada se vratite sa odmora, nemojte jesti više hrane nego obično. Ne nasedajte na primamljive hotelske obroke ili celodnevno grickanje u hotelima sa all inclusive uslugom.
Ukoliko ne možete da odolite novim i poznatim specijalitetima, potrudite se da se dovoljno krećete, jer silnu hranu morate nekako “potrošiti”, piše MONDO.
Čuvajte se i gaziranih sokova, koktela i velikih količina sladoleda. Pijte što više vode i jedite voće i povrće. Tako ćete uvek biti siti, a i osećaćete se sveže.
Tokom godine redovno idete na trčanje ili se rekreirate u teretani? Ne zapostavljajte ovu naviku tokom odmora! Ne morate imati trening identičan onom koji praktikujete kod kuće, ali opredelite se za neku zanimljivu vrstu rekreacije – plivanje, šetnju, brzo hodanje…
Dakle, na odmoru nemojte da se prejedate, budite umereni u svemu, krećite se što više i opustite. Ako pratite ovaj recept, divan osećaj koji će vas pratiti tokom odmora zadržaćete i kada se vratite kući i na posao.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama