Air Serbia ponovo leti na direktnoj liniji Beograd – Rim

Air Serbia avio kompanija će nakon osam meseci pauze ponovo uspostaviti direktnu liniju na relaciji Beograd- Rim.Letovi će se obavljati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom. U planu je da se od 13.06.2021. uspostavi i treći let koji bi saobraćao nedeljom ali sve zavisi od razvoja epidemiološke situacije .

Air Serbia će biti jedina avio kompanija koja povezuje Srbiju i Italiju. Direktor za komercijalu i strategiju Air Serbie, Jirži Marek je izjavio:

“Raduje nas što ponovo uspostavljamo vazdušnu vezu sa Italijom i što ćemo dodati još jednu destinaciju u našu postojeću mrežu. Radimo na obnavljanju mreže destinacija, kad god nam epidemiološka situacija i ograničenja putovanja to dozvole, a cilj nam je da ponudimo dobru povezanost sa Srbijom i celim regionom. Italija za nas predstavlja izuzetno važno tržište koje, ne samo da je tradicionalno zanimljivo našim putnicima, već je veoma značajno i kada su u pitanju ekonomska saradnja i trgovina.”

Nacionalna avio kompanija Air Serbia je direktne letove između Beograda i Rima obustavila u martu 2020. godine usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa. Linija je obnovljena u julu 2020. godine, ali i ponovo obustavljena dve nedelje kasnije zbog pogoršane epidemiološke situacije u Evropi.

Podsećamo da srpskim državljanima još uvek nije dozvoljen ulazak u Italiju u turističke svrhe.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama