Air Serbia: Novi code share za Švajcarsku

Novi kod-šer za letove, koji je zvanično stupio na snagu 1.avgusta, znači 15 povratnih letova nedeljno koje nude obe aviokompanije na liniji između dve zemlje.
Air Serbia
Nacionalna aviokompanija Republike Srbije Air Serbia i regionalni avioprevoznik sa sedištem u Švajcarskoj Etihad Regional, najavili su novi recipročni kod-šer sporazum, nudeći gostima iz Evrope bolju povezanost između Srbije i Švajcarske.
Novi kod-šer za letove, koji je zvanično stupio na snagu 1.avgusta, znači 15 povratnih letova nedeljno koje nude obe aviokompanije na liniji između dve zemlje, navodi se u današnjem saopštenju
Prema kod-šer sporazumu, Etihad Regional će staviti svoj “F7” kod na letove Air Serbie na liniji Beograd-Cirih, dok će Air Serbia staviti svoj “JU” kod na letove kompanije Etihad Regional na linijama Ženeva-Beograd i Ženeva-Lugano.
Generalni direktor Air Serbie Dane Kondić podsetio je da je avioprevoznik Srbije nedavno proširio mrežu na 38 destinacija u Evropi i Bliskom istoku, i rekao da ova objava o kod-šer partnerstvu dalje podržava strategiju kompanije da obezbedi bolji pristup i povezanost za goste Air Serbie.
“Sigurni smo da će ovaj sporazum značajno unaprediti poslovna i turistička putovanja izmedu Srbije i Švajcarske i omogućiti mrežama ove dve kompanije da razmenjuju putnike”, dodao je Kondić.
Generalni direktor kompanije Etihad Regional, Mauricio Merlo ocenio je da sporazum “pokazuje potencijale partnerstva između obe aviokompanije u smislu mrežne sinergije. Najvažnije, čini mrežu letova Etihad Regionala još privlačnijom za naše goste koji će imati više izbora za putovanja između Švajcarske i Srbije”. Air Serbia obavlja letove na liniji Beograd-Cirih koristeći i Erbas A319 i A320 letelice, konfigurisane za 128 ili 155 putnika. U skladu sa novim izgledom i modernom letelicom, usluga u toku leta takođe ima novina – noviizbor menija, ponudu besplatnog pića i unapređenu zabavu tokom leta, što sve omogućava veći izbor putnicima koji lete Air Serbiom.
Etihad Regional obavlja letove na ovim linijama u dve klase, flotom od osam SAAB 2000 turboelisnih letelica sa 50 mesta.
Obe aviokompanije su članice Etihad Airways strateškog akcionarskog partnerstva, a aviokompanija sa sedištem u Abu Dabiju ima udeo od 49 odsto u Air Serbii i udeo od 33,3 odsto u Etihad Regionalu.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama