Aegean će proširiti operacije u EX-YU i pokrenuti novu rutu

Grčki Aegean Airlines proširiće svoje letove na tržištima bivše Jugoslavije sledećeg leta obnavljanjem letova obustavljenim 2020. godine zbog pandemije koronavirusa i pokretanjem nove rute. Međutim, i dalje će održavati manje frekvencija u regionu nego što je to bilo pre globalne zdravstvene krize.

Prevoznik će sledećeg leta obnoviti operacije između Atine i Zagreba, a sezonski letovi će početi 15. juna. Leteće dva puta nedeljno, svake srede i subote, sa mešavinom aviona Airbus A320 i A320neo. Predviđeno je da će usluga trajati do 8. oktobra. Sve u svemu, aviokompanija će sledeće godine obaviti 34 leta u oba smera između dva grada.

Nakon dvogodišnje pauze, Grčki prevoznik će se na leto vratiti i na crnogorsko tržište. Aegean će 11. maja obnoviti dva nedeljna leta između Atine i Podgorice, a usluga će se održavati dva puta nedeljno, svake srede i nedelje, do kraja letnje sezone , do 26. oktobra 2022. godine. Letove će obavljati regionalna podružnica Aegean Olimpic Air. Prevoznik je podneo zahtev za avion ATR72 sa 72 sedišta kao svoju planiranu opremu na ovoj ruti, iako aviokompanija još uvek nema taj tip u svojoj floti, i umesto toga koristi ATR42 i Dash 8. Ukupno je planirano ukupno 49 letova između dva grada tokom predstojeće letnje sezone.

Aegean Airlines će takođe uvesti potpuno novu sezonsku liniju između Soluna i Dubrovnika. Letnji letovi će se održavati tri puta nedeljno od 1. juna do kraja letnje sezone, iako će dve od tri nedeljne usluge biti zaključene krajem septembra. Predviđeno je da letovi rade sa dolazećim turbopropelerima ATR72.. On će upotpuniti postojeće sezonske rotacije aviokompanije iz Atine, koje će sledećeg leta saobraćati do četiri puta nedeljno sa avionima A320 i A320neo. Prevoznik nije zakazao nijedan let za Split sledeće godine, koji je trajao do pandemije Covid-19. Na drugim mestima u bivšoj Jugoslaviji, Aegean će na svojoj skopskoj ruti prebaciti opremu na ATR72, dok će letovi za Beograd obavljati četiri puta nedeljno avionima A320 i A320neos.

Red letenja Solun – Dubrovnik

Sredom
A6556  Solun (SKG)  06.10h  Dubrovnik (DBV)  08.35h
A6557  Dubrovnik (DBV) 09.20h  Solun (SKG) 11.40h

Petkom
A6556  Solun (SKG)  08.00h  Dubrovnik (DBV)  08.25h
A6557  Dubrovnik (DBV)  09.00h  Solun (SKG) 11.20h

Nedeljom
A6556  Solun (SKG)  13.15h  Dubrovnik (DBV)  13.40h
A6557  Dubrovnik (DBV)  14.25h  Solun (SKG) 16.45h

 

“Bivša jugoslovenska regija važno je tržište za Aegean Airlines. Potražnja za ovim linijama ostaje velika jer putnici mogu putovati u Atinu i šire. Naši rezultati su na ovom tržištu zadovoljavajući, kao i saradnju koju imamo sa partnerskim avioprevoznicima u regionu. Gotovo svi letovi iz bivših jugoslovenskih republika za Atinu nude veoma dobru pokrivenost od tačke do tačke, kao i pristup trideset grčkih domaćih destinacija, veze sa Kiprom i destinacije na Bliskom istoku i jugu Italije, koje su se pokazale popularnima među putnicima iz regiona Balkana ”, izjavili su iz kompanije.

 

Svim našim klijentima pružamo mogućnost kupovine Aegean Airlines  avionske karte na 8 rata bez kamate.
Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije Aegean Airlines možete dobiti putem telefonskog broja 011 303 88 77 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs ili putem naše internet stranice za pretragu avio karata.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama