Opis

Hotel L’ Archipel poseduje privatnu plažu koja gostima nudi mogućnost beskrajnog uživanja u lepoti okeana, kako kroz kupanje, tako i kroz ronjenje, i brojne druge aktivnosti.

Lokacija: Hotel L’ Archipel se nalazi na plaži Anse Gouvernement. Na 5 km od hotela se nalazi prirodni rezervat, Valle de Mai, dok se na oko 1 km udaljenosti nalazi čuvena plaža Cote D’Or. Aerodrom u Praslinu je udaljen oko 12 km.

Sadržaj: Hotel poseduje 2 restorana (La Gigolette i La Feuille d’Or), bar, bazen, vešernicu, sef, parking, besplatan Wi Fi u javnim postorijama, prodavnicu suvenira i mogućnost iznajmljivanja automobila i bicikala.

Smeštaj: Sobe i suite-ovi su veoma prostrani i klimatizovani. Od ostalih sadržaja u sobama su gostima na raspolaganju TV, mini bar, aparat za kafu, sef i kupatilo sa fenom.

Usluga: pun pansion

Sadržaji

 • Bar
 • Bazen
 • Kablovska televizija
 • Klima
 • Minibar
 • Parking
 • Recepcija
 • Restoran
 • Sef
 • Tuš/WC
 • Wi-Fi

Rezervacija

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Žao nam je, još uvek nema recenzija za ovaj smeštaj.

Sejšeli

Opšte aktivnosti

Sejšeli su ostrva koja razigravaju maštu, prizivaju slike tropskog raja i skrivenog piratskog blaga. Sejšele nazivaju pravim zemaljskim rajem, zbog toga što svako ostrvo , okruženo fascinantnim Indijskim okeanom, krije svoju tajnu i isijava nebesku lepotu.
Iako su Sejšeli udaljeni hiljadu milja odakle god da se krene, avio saobraćaj ih je učinio pristupačnim. Ipak, mnoga pitanja su i dalje prisutna. Da li su Sejšeli dragulj zaboravljenog kontinenta koji je nekada spajao Afriku i Aziju, ili su možda rajski vrt koji su bogovi ovde namerno zaboravili?

sejseli1Jedno je sigurno – ova ostrva nude egzotičnu floru i faunu koje nema nigde na planeti. U svetu koji svojom dinamikom vrtoglavo ide napred, Sejšeli ostaju ono što su oduvek bili – mirna, netaknuta, i jedinstvena ostrva, čije stanovništvo odlikuje ljubaznost i prijateljsko raspoloženje. Ova ostrva su izolovana od svega što je komercijalno, život teče sporije, jer vreme ovde ima drugačije značenje. Zbog toga ovaj arhipelag predstavlja jednu od glavnih turističkih destinacija na svetu.

O kakvom god odmoru da se sanja na Sejšelima, snovi postaju stvarnost. Milje i milje belih koralnih sprudova koji zavodljivo izranjaju iz prozirne, tople vode tirkiza, Indijski okean stvoren za uživanje u plivanju i ronjenju, temperatura vazduha, koja cele godine ne pada ispod 24 stepena, srebrnasto beli pesak i debeli hlad takamaka drveća kroz čije krošnje namiguje sunce. Nežne, bele, plaže na Sejšelima spadaju u najlepše na svetu i svaka sledeća se čini lepšom od prethodne.
sejseli3Oni koji obožavaju vodu i kupanje mogu na Sejšelima da se nauživaju, jer kristalno čista voda otvara izazovni svet avantura i zabave. S obzirom na to da su uslovi za ronjenje perfektni, na vama je samo da im se prepustite. Neretko, družtvo će vam pored ribica svih boja duge praviti i velike kornjače, a imaćete priliku da zaronite i do olupina gusarskih brodova potopljenih još davnih vremena.
Sa svega 443 kvadratna kilometra tla, Sejšelski arhipelag sačinjava preko stotinu manjih i većih ostrva od toga koralnih je 75, uključujući i Albadru, najveći atol na svetu, a ostala slove za jedina granitna ostrva na planeti.

Kada putovati?

Klima na Sejšelima je tropska sa prosečnom temperaturom vazduha od 30°C i temperaturom vode od 28°C; što čini ovu destinaciju pogodnom za putovanje tokom cele godine. Godišnja doba na Sejšelima karakterišu pasati. U periodu od oktobra do aprila meseca, oni donose topliji i vlažniji vazduh sa severozapada. Od maja do septembra meseca je hladnije i suvlje vreme, ali vetar u tom periodu može stvarati velike talase. Periodi od marta do aprila i od oktobra do novembra su mirni i bez vetra I idealni su za plivanje, izlete brodom, a tada je i najbolja vidljivost što izuzetno pogoduje ronilačkim aktivnostima. Najkišovitiji mesec je januar, dok tokom jula i avgusta ima najmanje padavina. Visoka sezona je od decembra do januara i od jula do avgusta. Cikloni koji su karakteristični za Indijski okean mogu u periodu od decembra do marta doneti oblačno vreme.

Šta posetiti?

sejseli-maheMahe – Glavno i najveće ostrvo Mahe, na kojem živi 90 odsto od ukupnog broja stanovništva, ekonomski je i politički centar arhipelaga.Tu su smešteni prestonica Viktorija i međunarodni aerodrom. Najveća plaža na ovom ostrvu je Beau Vallon koja se nalazi na severozapadnoj obali ostrva. Ovu plažu karakteriše odsustvo struja, kamenja i korala; što je čini idealnom za porodice. Najlepša plaža na južnom delu ostrva je Ance Intendance , koju karakteriše beli pesak. Plaža Ance Soleil je idealna za ronioce zbog velikog broja različitih vrsta riba. Ostrvo je brdovito, sa bujnom vegetacijom zahvaljujući ekvatorskoj klimi. Unutrašnjost ostrva obiluje kokosovim palmama, plantažama cimeta i uzvišenjima sa kojih se mogu videti obližnja ostrva, do kojih se stiže čamcima ili malim avionima.

sejseli-praslin-1998911Praslin – Drugo po veličini ostrvo je Praslin, koje je dosta mirnije od ostrva Mahe. Glavne karakteristike ovog ostrva su beli pesak, tamne granitne stene i prelepo tirkizno more. Ovo ostrvo karakteriše veliki broj koralnih grebena, kao i mnoštvo različitih vrsta riba. U unutrašnjosti ostrva se nalazi Valle de Mai, prirodni rezervat, zaštićen od strane UNESCO. Ovaj rezervat je poznat kao jedino mesto gde rastu coco de mer palme, sa posebno oblikovanim dvostrukim orahom, što je čini izuzetno specifičnom i interesantnom. Najpoznatija plaža na ostrvu je Anse Lazio, poznata po veličanstvenim koralnim grebenima. Plaža Cote d’Or je najlepša plaža i idealna je za ljubitelje ronjenja.

La Digue – je ostrvo u sejšelskom arhipelagu koje ne karakteriše veliki broj hotela, restorana i drugih ugostiteljskih objekata. Najpopularnija i najčešće fotografisana plaža je Ance d’Argent. More je ovde kristalno čisto, plitko i izuzetno mirno.

Silhouette – ostrvo je naziv dobilo po Etienneu de Silhouette, francuskom ministru finansija iz doba vladavine Luja XV. Ostrvo je treće po veličini i njega nastanjuje oko 200 stanovnika. Udaljeno je oko 20 km od ostrva Mahe. Karakterišu ga granitne stene koje ga čine izuzetno atraktivnim za posetioce. Ovo ostrvo nudi idealne uslove za savršen odmor i vrhunsko uživanje. Najpoznatija plaža je Ance Lascars koja se nalazi na istočnoj strani ostrva i poznata je po peščanim plažama. Glavnu atrakciju ove plaže čine drevne grobnice u kojima leže tela 30 arapskih mornara, čiji brod se pre mnogo godina razbio na ovom ostrvu. Ance La Passe je duga i uska plaža, idealna za kupanje i uživanje u brojnim ugostiteljskim objektima.
Svako od ostrva nudi fantastične mogućnosti za odmor iz mašte. Na vama je da se prepustite raju i zaboravite na sve brige svakodnevice jer na Sejšelima je vreme stalo.

Zanimljivosti:

kornjaca1Džinovske kornjače predstavljaju jednu od najvećih atrakcija ovog dela sveta. Na Sejšelima ih ima isto koliko i stanovnika, oko 80000. Niko sa sigurnošću ne može reći kako su dospele na ostrvo i kako toliko dugo opstaju, s obzirom na to da njihov životni vek dostiže 200 godina. Ove kornjače teže i po 200 kilograma, a da bi se mogle brže kretati, posebna vrsta ptica ih kljuca u zadnje noge.
Valle de Mai je prirodni rezervat, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ova dolina se nalazi na ostrvu Praslin i poseduje preko 4000 stabala džinovskih palmi (coco de mer), vanila orchids, latanier i mnoge druge retke biljke. U ovom rezervatu živi i veliki broj retkih ptica, kao što su sejšelski bulbul i crni papagaj, koji je nacionalna ptica Sejšela.

Takamaka Zaliv je jedan od regiona na ostrvu Mahe. Nalazi se na južnom delu ostrva. Stanovništvo se ovde tradicionalno bavi poljoprivredom, ribarstvom i ugostiteljstvom. Turisti su i više nego dobrodošli, te je moguće napraviti izlet na kome se mogu saznati svi detalji vezani za proizvodnju ruma. Izlet traje izmedju 35 i 40 minuta i putnici na kraju imaju priliku da degustiraju rum i kupe bocu originalnog ruma.

Prirodnjački istorijski muzej se nalazi u gradu Victoria, na ostrvu Mahe. U ovom muzeju se održavaju izložbe koje ilustruju floru i faunu Sejšela. Putem ovih izložbi se nastoji i da se ukaže na važnost održavanja prirodnjačkog nasleđa ovog dela sveta.

Sport i priroda

Sport i priroda Najpopularniji sport na Sešelima koji možete upražnjavati je ronjenje, kao i svi ništa manje popularni vodeni sportovi. Oprema za ove sportove može se kupiti ili iznajmiti. Možete se takođe oprobati i u kriketu, odbojci na pesku, badmintonu i drugim sportovima tipičnim za ostrva sličnog tipa.

Noćni život

Noćni život Preporučujemo dva veoma posećena ostrvska mesta za izlazak: La Faya Bar i Tequila Boom Diskoteku koji su otvoreni sredom, petkom i subotom od 22h do 05h. Često u njima gostuju vodeća svetska imena DJ elektro scene. Tu je i nezaobilazni Katiolo Night Club, jedina diskoteka na plazi gde možete uživati u zvucima pop, rock i reggae muzike.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Sejšeli su bili u srednjem veku omiljeno mesto pirata koji su pljačkali trgovačke brodove po okeanu, Ostatke njihovih potopljenih brodova i danas možete naći istražujući ostrvo, a vidan je i uticaj kolonijalnih sila, naročito Britanije, na kulturu domaćeg stanovništva. Mnoštvo građevina svedoci su viševekovne kolonijalne vlasti nad ostrvima.
Pročitajte više