Opis

Hotel Alexander Mestre je na odličnoj lokaciji te ga je veoma jednostavno naći bez obzira da li se u Veneciju dolazi avionom ili nekim drugim prevoznim sredstvom.  Autobuska stanica je na samo 30 m od hotela. Glavna železnička stanica Mestre je na oko 2 km udaljenosti.

Hotel Alexander Mestre – Sadržaj

Hotel poseduje recepciju koja je gostima na raspolaganju 24 h, 3 sale za sastanke potpuno opremljene, TV lounge, parking koji je besplatan za goste hotela, restoran, internet i fax servis.

Smeštaj

Hotel poseduje 61 sobu, sve poseduju kupatilo, satelitsku Tv, klimu, mini bar, sef, fen za kosu.

Usluga: noćenje sa doručkom

Sadržaji

  • Fen
  • Kablovska televizija
  • Klima
  • Minibar
  • Tuš/WC

Rezervacija

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Žao nam je, još uvek nema recenzija za ovaj smeštaj.

Venecija

Opšte aktivnosti

Venecija, takozvani „Grad mostova“, „Nevesta mora“ ili „La Serenissima“, je verovatno jedan od najlepših i najromantičnijih gradova, pristaništa, i najčuvenijih turističkih destinacija. Nalazi se u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, sa oko 270.000 stanovnika. Mesto za zaljubljene, gde svaka građevina, most, kanal i svaka gondola pričaju svoju intrigantnu priču. Izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, sa kanalima umesto ulica, sa nizom crkava i palata ogromne umetničke i istorijske vrednosti. Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKO-a.
Venecija je tokom srednjeg veka bila i jedan od najvažnijih gradova na svetu i centar trovine između Istoka i Zapada. Grad je poznat i kao dugogodišnja prestonica čuvene Mletačke republike.

venecija1Venecija ima oko 170 kanala koji su spojeni sa više od 350 mostova. Najduži kanal je Canal Grande koji ujedno stari deo Venecije razdvaja na dva dela. Prepun je vodenih taxija i brodova koji sluze kao gradski prevoz. Vozeći se njim možete videti najlepše delove grada. Prvo ćete naići na most Rialto čija je okolina veoma živopisna, odmah pored je tržnica sa čuvenim venecijanskim maskama, tu je pored vezano veliki broj gondola, a ujedno su okolo i terase na kojima možete popiti mirisni kapućino i uživati u pogledu. Na samom mostu nalazi se puno malih radnji i štandova, koji uglavnom prodaju suvenire.

Ploveći dalje Grande kanalom mogu se videti brojne palate: najpoznatije su Casa d’Oro, Casa Rezzonico i Palazzo Grassi.
Casa d’Oro je prvo nosila naziv Sveta Sofija, ali zbog prekrasne unutrašnje i spoljašnje dekoracije sa zlatnim detaljima poznatija je kao Zlatna kuća. Stil gradnje je Venecijanska gotika, i kao i mnoge druge palate sagrađena je oko malog unutrašnjeg dvorišta. Jedan od njenih poslednjih vlasnika bio je Giorgio Franchetti koji joj je poklonio veliku umetničku kolekciju a samu palatu darovao Veneciji. Danas se u njoj nalazi galerija koja nosi njegovo ime.

venecija2Pored opere i mnogobrojnih crkvi, uz Lagunu kao kruna stoji crkva Santa Maria della Salute i dočekuje novopridošle putnike svojom raskoši. Izgrađena je 30ih godina XVII veka u znak zahvalnosti Devici Mariji za prestanak kuge. Gradnja je trajala pedeset godina i korišćen je istarski kamen. Unutrašnjost krase vrhunska Tintorettova i Tizianova dela. Ona je bila i ostala muza za mnoge slikare i pesnike među kojima je i čuveni Laza Kostić.

Još jedan poznati most je most Uzdaha. On je povezivao stare tamnice u Duždevoj palati i nove preko reke. Engleski romantičar Lord Bajron je istkao priču o poslednjem prolasku zatvorenika tim mostom i poslednjim pogledom na spoljni svet pre izvršenja smrtne kazne. Međutim ipak mnogi veruju da je ime dobio po uzdasima zaljubljenih, jer je čitava Venecija prožeta romantičnim tonovima na koje niko ne ostaje imun. Interesantno je pomenuti da postoje dve kopije mosta u Engleskoj.

Moramo pomenuti i veličanstvenu Duždevu palatu, istorijski centar političke moći, pored koje se nalazi i zvonik Sv. Marka. Tu je uvek najveća gužva jer mnogo turista želi sa vrha kupole da pogleda panoramu prelepe Venecije.

venecija3Odmah pored palate, na trgu Sv. Marka, nalazi se dominantna istoimena bazilika koja svojom lepotom pleni i možda spada i među najzanimljivije crkve. Izgrađena je još početkom IX veka, ali je od tada mnogo puta bila rušena, građena, nadograđivana i menjana. Darovanje za dekorisanje crkve ili njeno proširivanje je bilo stvar prestiža, pa je vremenom sve više dobijala na raskoši, a nazivali su je i Zlatna crkva. Brojne su i statue krilatih lavova koji je ujedno i simbol Sv. Marka.

U Veneciji se nalaze brojne i upečatljive znamenitosti,  mogli bismo reći da je gotovo svaka zgrada doživljaj za sebe. Predivna arhitektura, ambijenti, mesta puna emocija, brojne crkve, muzeji i galerije, učiniće boravak nezaboravnim.

venecija4Tokom godine tu se dešavaju i brojne kulturne manifestacije od kojih su najpoznatiji filmski festival u Veneciji, Venecijanski bijenale i karneval u Veneciji.
U blizini Venecije su i mnogobrojne plaže, od kojih je najpoznatija Lido, još od kraja XVIII veka. Danas je veoma poznata i turistička zona i letovalište Lido di Jesolo.
Nikako nemojte zaboraviti da sa sobom ponesete neku venecijansku masku, ili neki suvenir od čuvenog Murano stakla koji će vas uvek podsećati na ovaj grad, spoj umetnosti, istorije i romantike.


Pročitajte više