Opis

Hotel Aanari and spa je hotelski kompleks sačinjen od 50 soba je smešten u samom srcu letovališta Flic-En-Flac, na zapadnoj obali Mauricijusa. Nalazi se nadomak najlepših plaža na Mauricijusu, s akojih se pruža veličanstven pogled na zalazak sunca.

Lokacija:
Hotel se nalazi u mestu Flic-En-Flac, na samo 60 m udaljenosti od plaže. Glavni grad, Port Luis je udaljen 35 km; dok je međunarodni aerodrom od hotela udaljen svega 50 km.

Sadržaj:
Gosti ovog hotela mogu uživati u specijalitetima kineske kuhinje u hotelskom restoranu, Mei Yan; u kome se može probati nadaleko poznati specijalitet – pekinška patka. U Colonial baru se služi veliki broj najrazličitijih koktela i tu gosti mogu uživati u živoj muzici. Od ostalih sadržaja, hotel nudi i besplatni Wi-Fi, fitnes centar, spa centar, babysitting uslugu, salu za konferencije, baštu, besplatni parking.

Smeštaj:
Inspirisani tradicijom Mauricijusa, sve sobe u ovom hotelu su uređene u skladu sa tim. Nameštaj je od drveta i toplih je boja. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, minibar i sef. Neke od soba imaju i balkon.

Usluga: all inclusive

Tip sobeMax osobaUsluga24.05.-13.06.
14.09.-27.09.
14.06.-18.07
24.08.-13.09.
19.07-23.08.
Dvokrevetna soba2+1 /3PP263747
Porodična soba2+2 /3PP334458

 

Vreme ulaska

14:00

Vreme izlaska

11:00

Mogućnosti otkaza i/ili refundacije

Prema opštim uslovima rezervacije

Sadržaji

 • Bar
 • Bazen
 • Fen
 • Hotelska plaža
 • Kablovska televizija
 • Klima
 • Kongresni prostor
 • Minibar
 • Recepcija
 • Restoran
 • Sef
 • Telefon
 • Tuš/WC
 • Wi-Fi

Rezervacija

Rezerviši

Ispod su navedene sve vrste soba raspoložive u ovom smeštaju. Da biste izvršili rezervaciju, prvo podesite datume u kom periodu biste želeli da boravite u smeštaju klikom na dugme sa desne strane

Vrste soba

 • Porodična soba 2+2/4

  + još informacija

  Mogućnost smeštaja dve odrasle osobe i dvoje dece (2-12 godina) ili četiri odrasle osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Porodična soba 2+2/4

 • Porodična soba u prizemlju

  + još informacija

  Mogućnost smeštaja dve odrasle osobe i dvoje dece (2-12 godina) ili tri odrasle osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Porodična soba u prizemlju

 • Dvokrevetna soba 2+1

  + još informacija

  Dvokrevetna standardna soba, mogućnost smeštaja dve odrasle osobe i jedno dete (2-12 godina) ili tri odrasle osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Standardna dvokrevetna

Žao nam je, još uvek nema recenzija za ovaj smeštaj.

Mauricijus

Opšte aktivnosti

Mauricijus – ostrvo u srcu Indijskog okeana

Mauricijus (Maurice), ili zvanično Republika Mauricijus, je ostrvska zemlja koja se nalazi na oko 2000km istočno od Afrike, u Indijskom okeanu. Kada je Mark Tven rekao “ Mauricjus je napravljen prvi, a zatim raj “, on nije bio daleko od istine. Nalazi se u Indijskom okeanu, a sinonim za ovo ostrvo su svakako tropska vegetacija, peščane plaže, guste šume i spektakularni vodopadi. Ostrvo ima oblik bisera i proizvod je vulkanskih aktivnosti koje su se događale milionima godina u nazad. Glavni grad je Port Luis.

Istorija i kultura

Kroz istorijat ovog prelepog ostrva smenjivali su se arapski, portugalski, holandski, francuski i britanski osvajači, dajući sopstveni pečat, kreirajući umetnost, dodajući svoje kulturne nijanse. Posle postizanja nezavisnosti 1968. godine ostrvo je prošlo kroz fazu ubrzanog ekonomskog razvoja i doživelo prosperitet bez presedana.

mauricijusMauricijus svoj šarm izvodi iz svoje bogate kulturne baštine, stanovnika Afrike, indijskog, kineskog i evropskog porekla. Light motiv Mauricijsa je “ jedinstvo u različitosti “. Svoju egzotiku ovo ostvo ispoljava kroz egzotičnu kuhinju gde možete probati peraja od ajkule ili uživati u nacionalnim specijalitetima Puri I Roti.

Severna obala Mauricijusa je najrazvijenija sa svojim najlepšim oblastima Grand Bay (Veliki zaliv) i Perey bere nudi dobar izbor hotela, barova i restorana. Tu je skoncentrisan i najveći broj peščanih plaža, smeštajnih kapaciteta (hotela i rizortova) kao i atrakcije poput Mauritius aquariuma i velikog ronilačkog centra “Blue water Diving Center“.

Kada putovati?

Mauricijus karakteriše tropska klima sa varijacijama u zavisnosti od perioda i oblasti. Visoka sezona traje od decembra do februara, sa temperaturama između 25°C i 33°C i sa izuzetno visokom vlažnošću vazduha. Najveća mogućnost za pojavu ciklona je tokom januara i februara, dok je decembar mesec najbolji mogući za ronjenje. Niže temperature su karakteristične za period od jula do septembra, sa temperaturama ispod 25°C, ali s obzirom na to da je klima tropska, i u tom periodu godine je toplo. Najbolji period godine za surfovanje je između juna i avgusta.

Šta posetiti?

Grand Bay (ili Gran Baie) je najveći turistički centar na Mauricijusu. Nalazi se na severnoj obali Mauricijusa, u oblasti Riviere du Rempart. Stari naziv ovog mesta je De Bogt Zonder Eyndt, što bi u prevodu sa holandskog jezika značilo “Zaliv bez kraja”. Da naziv apsolutno odgovara ovom mestu, uvere se svi turisti odmah nakon prve posete. U ovoj oblasti je moguće upražnjavati veliki broj sportova na vodi, kao što su jedrenje, skijanje na vodi, pecanje i mnogi drugi. Gran Baie je letovalište u kome se nalazi veliki broj hotela, restorana, noćnih klubova, radnji sa suvenirima i slično. Mesto je idealno za boravak mladih, s obzirom na to da je noćni život veoma bogat i raznovrstan, zbog velikog broja noćnih klubova, diskoteka i kafića; od kojih je najpoznatiji Buddha Bar. Od glavnog grada je ovo mesto udaljeno oko 30 minuta vožnje, dok se do aerodroma stiže za oko sat i 30 minuta.

Flic en Flac je letovalište koje se nalazi u oblasti Black River, na zapadnoj obali Mauricijusa. Naziv potiče od starog holandskog izraza “Fried Landt Flaak”, što u prevodu znači slobodna, ravna zemlja. Flic en Flac poseduje najdužu plažu na Mauricijusu, koja je idealna za porodično uživanje i razne sportove, kao što su odbojka, fudbal na pesku i naravno, plivanje. Plaže su sa svih strana okružene velikim koralnim grebenima, koji su karakteristični za ovo podneblje. Duž 8 kilometara dugačke plaže se nalazi mnoštvo restorana, hotela, radnji sa suvenirima. Flic en Flac je udaljen oko 30 minuta vožnje od Port Luisa, dok se do međunarodnog aerodroma stiže za oko sat vremena.

Pereybere je malo turističko mesto, koje je udaljeno svega 5 minuta vožnje od Grand Bay-a. Iako je veoma popularno, kako među lokalnim stanovništvom, tako i među lokalnim turistima, u Pereybere-u je uvek moguće naći neki kutak u kome se može uživati u tišini i lepotama Mauricijusa. Letovalište je poznato po prelepoj peščanoj plaži, dugoj oko 150 m. Ovde se nalazi i veliki broj restorana i supermarketa, a turisti mogu uživati u ronjenju, plivanju ili vožnji brodom sa staklenim podom.

Mont Choisy je, za razliku od živih mesta – Grand Bay-a i Pereybere-a, je mirno mesto udaljeno od međunarodnog aerodroma oko 65 km. Mont Choisy je idealno mesto za miran i idiličan odmor sa svojom 3 kilometra dugom plažom, koja spada među najduže na ostrvu, sa kristalno čistom vodom. Duž plaže se, naročito tokom vikenda, mogu pronaći štandovi na kojima se prodaju hrana, sladoledi i piće, što naročito pogoduje porodicama koje često dolaze ovde da provedu vikend.

Trou Aux Biches se nalazi u severozapadnom delu ostrva, na oko 65 kilometara udaljenosti od međunarodnog aerodroma. Karakteristika ovog letovališta jeste more tirkizne boje i jedna od najboljih plaža na celom ostrvu, koju okružuju bujne tropske bašte. Koralni greben se nalazi na samo 250 m od plaže i čini pravi raj za ljubitelje ronjenja.

Blue Bay je letovalište smešteno u jugoistočnom delu ostrva i čuveno je po Blue Bay plaži i predivnoj marini, koja je zaštićena kao prirodni rezervat. Blue Bay je idealno lociran, na samo 15 minuta vožnje od aerodroma. U ovom delu Mauricijusa su najpopularniji izleti u brodovima sa staklenim podom, kao i ronjenje, tokom kojih turisti mogu videti veliki broj riba najrazličitijih oblika i boja.

Zanimljivosti:

L’Aventure du Soucre je interaktivni muzej, u kome se posetioci mogu upoznati sa istorijom Mauricijusa. U muzeju se može vršiti degustacija i kupovina ruma, što je posebno interesantno turistima iz celog sveta. U okviru muzeja se nalazi i restoran Le Fangourin, u kome gosti mogu uživati u specijalitetima internacionalne i tradiconalne kuhinje, u prelepom ambijentu ispod drveta flamboyant.

Le Vanille Nature Park – posebno je interesantan mlađim posetiocima; iz razloga što u ovom parku mogu držati u naručju bebu Aldabra kornjače, iguane ili krokodila. U okviru muzeja se nalaze i insektarijum, kao i muzej fosila. U okviru muzeja se nalazi restoran Gladni Krokodil.

Ile aux Aigrettes – malo koralno ostrvo, koje se nalazi na samo 800 m udaljenosti od grada Mahebourg. Ostrvo je pretvoreno u prirodni rezervat, koji je stavljen pod zaštitu države. U ovom prirodnom rezervatu se mogu naći životinjske i biljne vrste, koje se ne mogu pronaći nigde u svetu. Neke od životinjskih i biljnih vrsta su blizu istrebljenja, kao što je i ružičasti golub (pink pigeon) – ptica karakteristična za ovo podneblje.

Valuta: mauricijski rupi (MUR)

Vize: za boravak do 60 dana, viza se dobija po dolasku na graničnom prelazu. Uslovi: pasoš čija je važnost duža od perioda planiranog boravka; povratna prevozna karta; dovoljna novčana sredstva za pokrivanje svih troškova boravka; potvrda o rezervaciji hotelskog smeštaja ili pozivno pismo,  da ne postoji zabrana ulaska;


Pročitajte više