Opis

Erden Sarayevo Hotel nalazi se u oblasti Laleli nadomak svih istorijskih znamenitosti i predstavlja idealnu lokaciju za dalje istraživanje grada, te se preporučuje putnicima koji će svoje vreme u Istanbulu provesti upoznavajući grad i sve ono sto Istanbul nudi. Na vrhu hotela nalazi se terasa sa otvorenim bazenom gde se gosti mogu opustiti nakon celodnevnog razgledanja i uživati u pogledu na Mramorno more. Gostima je na raspolaganju a la card restoran, bar, recepcija koja radi 24h i besplatan wifi. Hotel je renoviran i moderno dekorisan.

Standardna dvokrevetna soba: Gostima su na raspolaganju udobne smeštajne jedinice. Sve sobe moderno su dekorisane i opremljene su spavaćim delom i sopstvenim kupatilom.Sve sobe imaju klima-uređaj i mini-bar. Kupatila u sobama sadrže tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

Tip usluge: noćenje sa doručkom.

Period putovanja

Jednokrevetna soba

Dvokrevetna soba

Trokrevetna soba

Dete od 0-6 godina

Dete od 6-12 godina

01.09.-31.10.

5640 rsd

5880 rsd

7920 rsd

GRATIS

50.00%

Cene su prikazane po sobi na bazi noćenja sa doručkom.

Boravišna taksa se plaća na licu mesta po osobi po noći.
Doplata za transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom iznosi 33 eur po osobi.

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na putovanja@jumbo.rs

Vreme ulaska

16h

Vreme izlaska

10h

Sadržaji

 • Bar
 • Bazen
 • Kablovska televizija
 • Klima
 • Minibar
 • Recepcija
 • Restoran
 • Sef
 • Telefon
 • Tuš/WC
 • Wi-Fi

Rezervacija

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Žao nam je, još uvek nema recenzija za ovaj smeštaj.

Istanbul

Opšte aktivnosti

Istanbul je najveći grad republike Turske i iako nije prestonica ove zemlje, već vekovima predstavlja njeno najznačajnije gradsko središte i kulturnu prestonicu. Nekada je bio prestonica tri velika carstva, Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Osmanskog (1453-1923).

Ovaj veliki grad, jedini na svetu koji se prostire na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva „Zlatni rog“ sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svom sastavu ima grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva.  Istanbul je podeljen na evropski i azijski deo koje povezuje Bosforski most. Evropski deo je podeljen na stari i novi, koje razdvaja zaliv Zlatni rog a povezuje Galata most. Azijski deo se sastoji od predgrađa sa starim vilama i ribarskim mestima.

istanbul3Istanbul je danas najvažniji turski grad sa preko 20 univerziteta, visokim i srednjim školama, bibliotekama, kulturnim centrima, ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar. Neki od muzeja koje preporučujemo za obići su: Arheološki muzej, Muzej turske i islamske umetnosti, Sakip Sabanci muzej, Muzej nevinosti i mnogi drugi. Jedan od najpoznatijih muzeja je svakako Aya Sofia, sa svojom impozantnom strukturom, naručena od strane velikog vizantijskog cara Justinijana, osvećena kao crkva 537., pretvorena u džamiju od strane Mehmeda osvajača 1453. i proglašena za muzej 1935. Ovaj muzej prednjači po svojoj arhitektonskoj formi, bogatoj istoriji, verskom značaju i izuzetnoj lepoti.

Turska kuhinja ima jednu od najdužih tradicija, mnogi tradicionalni recepti su i dalje prisutni na turskim trpezama. Burek, baklave, lokumi, pilav, sis kebab su samo neka od jela koja su poznata širom sveta.

istanbul2Najznačajnije turističke atrakcije Istanbula su Plava džamija, Topkapi i Dolmabahče saraj, kula Galata i ostale, koje se nalaze u starom delu grada. Istanbul privlači veliki broj turista zainteresovanih za šoping jer nudi širok spektar lokacija za kupovinu od Kapali čaršije do najmodernijih šoping centara.

Zvaničnu prezentaciju grada Istanbul možete pronaći na sledećem sajtu: Istanbul

 

Sport i priroda

Sport i priroda Istanbul može da se pohvali velikim brojem rekreativnih centara i mnoštvom gradskih parkova i prirodnih lepota. Od sportova fudbal je najzastupljeniji i najpopularniji. Košarka je takođe veoma popularna, moto sport, ronjenje i plivanje, jedrenje... U Istanbulu postoje i tri velika golf terena koji najviše privlače same turiste. Interesantno je pomenuti tzv. Beogradsku šumu nadomak grada koja je veoma popularna za izlete i džogiranje, naročito tokom vikenda.

Noćni život

Noćni život Istanbul se može pohvaliti i bogatim sadržajem noćnog života prestonice. Moderni koktel barovi, barovi na krovovima građevina, jazz kafei, noćni klubovi. Većina lokalnog stanovništva i turista svoje slobodno vreme vikendom u večernjim časovima provodi u Beyoglu distriktu. Od krovnih barova, preko indie klubova do podrumskih jazz klubova i alternativnih rok barova. Od tradicionalnih mesta sa nacionalnom hranom i plesovima do modernih diskoteka. Za svačiji ukus.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Istanbul predstavlja most između Evrope i Azije. Kroz vekove bio je prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva menjajući ime od Vizantion, Konstantinopolj u Istanbul. Kada je osnovana Republika Turska 1923. godine, glavni grad postaje Ankara, ali zbog svog nasleđa Istanbul ostaje do dana današnjeg kulturni i ekonomski centar.
Pročitajte više