OTKRIJTE NEMAČKE GRADOVE

Izvor: GNTB/Francesco Carovillano

Diseldorf predstavlja urbanu lifestyle metropolu na Rajni. Sinonim je za modu, šoping, kulturu, tradiciju i kvalitet života. Mnogobrojne znamenitosti i atrakcije privlače turiste iz celog sveta. Istakli bismo šetnju promenadom pored obale Rajne koja vodi do luke MedienHafen sa građevinama čuvenih arhitekata kao što su Frank O. Geri i Dejvid Čiperfild.

 

 

 

 


Više o Diseldorfu

www.germany.travel/rs/gradovi-i-kultura/gradovi/diseldorf.html

Rezervišite kartu

Izvor: GNTB

Štutgart je rodni grad automobila i to još od davne 1885. godine kada su Gotlib Dajmler i Vilhelm Majbah u stakleniku, koji je pretvoren u radionicu, konstruisali prvi brzohodni benzinski motor. Mercedes-Benc Muzej, kao i Porše muzej na najuzbudljiviji način predstavljaju ovu dugu tradiciju i istoriju automobilske industrije po kojoj je Nemačka poznata u celom svetu. Ali Štutgart ima da ponudi mnogo više od automobilskih iskušenja, on je smešten u jednom od najvećih vinogradarskih regiona Nemačke, u srcu grada je Dvorski trg, a za ljubitelje prirode Vilhelma, jedan od najlepših botaničko-zooloških vrtova sa 8.000 životinja.

 

Više o Štutgartu
www.germany.travel/rs/gradovi-i-kultura/gradovi/magic-cities/stutgart.html

Rezervišite kartu

Izvor: HMTG

Hanover je sajamski centar sa najvećom izložbenom površinom na svetu u kome se održavaju neki od najvećih međunarodnih sajmova. Važi za grad u kome se priča najčistiji nemački. Preporučujemo uživanje u obilasku dvorca na reci Lajni, koji je bio nekadašnja kraljevska rezidencija, kao i u raskošnim vrtovima Herenhojzer, Berggarten i vrtovima Georgengarten i Velfengarten. Posetite ga u vreme božićnog vašara i nećete pogrešiti!

 

 

Više o Hanoveru:
www.germany.travel/rs/gradovi-i-kultura/gradovi/hanover.html
Više o božićnom vašaru u Hanoveru:
www.germany.travel/en/ms/christmas-markets/christmas-markets.html

Rezervišite kartu

Izvor: GNTB/Francesco Carovillano

Neboderi banaka i poslovnih zgrada zaštitni su znak Frankfurta i čine najimpresivniji gradski horizont u Evropi. Ovaj grad obiluje muzejima sa obe strane reke Majne. Međutim, da li ste znali da se u bankama nalaze umetnička dela od svetskog značaja: umetničke zbirke banaka Deutsche Bank, Commerzbank ili DZ Bank poslužile bi svakom muzeju na čast i u određeno vreme su dostupne javnosti. Da li biste posetili Frankfurt i otkrili njegovu umetničku stranu ili biste radije plovili romantičnom Rajnom?

 

 

Više o Frankfurtu:
www.germany.travel/rs/gradovi-i-kultura/gradovi/frankfurt.html

Rezervišite kartu

Brandenburška kapija pleni obasjana jutarnjim suncem. Ova najpoznatija građevina Berlina decenijama je bila simbol podele, a danas je središte nemačke metropole koja ritmično pulsira nezaustavljivom dinamikom i originalnim idejama. Ove godine obeležava se i 30 godina od pada Berlinskog zida. Šareni preostali delovi zida danas su galerija pod otvorenim nebom „East Side Gallery“ i predstavljaju ilustrovani leksikon ulične umetnosti. Vodimo Vas u ovaj jedinstven grad!

 

 

Više o Berlinu
www.germany.travel/rs/gradovi-i-kultura/gradovi/berlin.html

Rezervišite kartu

Izvor: GNTB/Saskia Wehler

Mnogi Minhen nazivaju nemačkom prestonicom životnog stila. U samom centru grada nalazi se jedan od najlepših trgova – Marienplac, odakle se pruža pogled na Staru i Novu gradsku većnicu.Preporučujemo i obilazak Engleske bašte, pijace Viktualienmarkt i posetu mnogobrojnim muzejima. U vreme božićnih vašara ovaj grad sija posebnim i prazničnom atmosferom.

 

 

 


Više o Minhenu:

www.germany.travel/rs/gradovi-i-kultura/gradovi/minhen.html

Rezervišite kartu