Costa Cruises

costa1

Costa Cruises je italianska brodska kompanija u okrilju Carnival korporacije sa sedištem u Đenovi. Ova brodska kompanija koja godišnje preveze na svojim grandioznim turističkim brodovima milionski broj turista osnovana je davne 1854. godine kao brodska kompanija za prevoz tereta kao i maslinovog ulja i tekstila od Sardinije do Ligurie u Italiji.

Istorija kompanije Costa Cruises menja se 1924. godine prelaskom u vlasništvo sinova osnivača kompanije (Federica, Eugenia i Enrica) koji započinju komercijalne linije tj prevoz putnika brodom pod imenom Ravena. Kompanija se rapidno razvija i ubrzo 1947. uspostavlja prekookeanske linije ka Južnoj Americi. Ubrzo zatim kompanija upošljava flotu koja opslužuje putnike tokom dugih krstarenja pa kao rezultat napornog rada Costa Cruses postaje najveća brodska kompanija za prevoz putnika.

Pod okriljem Carnival kompanije nalaze se od 2000. godine što je ovoj kompanijij donelo značajno osavremenjivanje flote brodova da bi usluga prevoza putnika danas dostigla maksimalan mogući nivo koji podrazumeva bezbedno krstarenje uz veoma atraktivan i bogat zabavni sadržaj tokom putovanja.

Danas je Costa Cruises jedan od glavnih operatora Carnival grupe koja u svom vlasništvu ima kompanije poput  AIDA Cruises iz Nemačke kao i španski Ibero Cruises.Prva je kruzer kompanija u Evropi, a sa svojom modernom flotom od 14 brodova, pored Evrope, putnike prevozi i u Severnu Evropu, Mediteran, Karibe, popularne destinacije u Indijskom okeanu, na Bliski istok, Jugoistočnu Aziju i Južnu Ameriku.

Ukoliko se odlučite za nezaboravno iskustvo krstarenja sa Costa Cruises luksuznim brodovima važno je da znate da vaše putovanje može biti u nekom od brodova kao što su Mistral, Classica, Victoria, Atlantica, Luminosa, Fortuna, Concordia, Fortune, Former…

Osetite čari krstarenja i plovidbe, iskusite bogat zabavni sadržaj na ogromnim brodovima na kojima stičete utisak da ste u gradu koji plovi, upoznajte egzotične predele koji privlače turiste, po povoljnim cenama dozvolite sebi luksuz nekada dostupan samo odabranima, upustite se u avanturu sa Costa Cruises kompanijom, nećete zažaliti.