Destinacija za letovanje: Kipar

Kao treće ostvo u Mediteranu, posle Sicilije i Sardinije, ova ostrvska država predstravlja raj za turiste i njima podređuje sve. Iako se na Kipru govori grčki jezik, Kipar nije Grčka, iako ga mnogi poistovećuju. Više nego bilo koja druga zemlja okružen je različitim kulturama, te se na svakom koraku vidi uticaj kako Grčke pre svega, ali odmah potom i Turske, Sirije i Libana.

Kipar je zemlja suprotnosti, pa je jedna od glavnih njenih karakteristika i glavni grad Nikozija koji je podeljen zelenom linijom takozvane tampon zone UN. Severni deo grada okupiran od strane Turske, a južni deo pripada Grcima. Samom tom činjenicom Nikozija je i jedini grad na svetu koji je na takav način podeljen među državama.

Kipar poseduje dva međunarodna aerodroma Larnaka i Pafos, te se vrlo lako stiže do bilo kog dela ostrva. Više od 60 plaža poseduju plavu zastavicu, more je kristalno bisto, a plaže uglavnom peščane. Plaža Fig Tree Bay u Protarasu proglašena je 2011. godine za jednu od tri najlepše plaže u Evropi.

Najpoznatija letovališta su Ayia Napa, Limasol, Protaras kao i Pafos.

Prelepe plaže, savršena mediteranska klima, sa do 8 meseci sunca pogodan je za turizam tokom čitave godine, a za letovanje od maja od novembra.

 

Paket aranžmani

Hoteli koje preporučujemo

Harmony Bay Hotel-Jumbo Travel-overview

Harmony Bay Hotel 3*-Limassol paket aranžman

Paket aranžman uključuje: povratnu avio kartu, 7 noćenja na bazi  noćenja sa doručkom u hotelu 3*, povratni transfer u Limassol-u,Uniqa putno zdrastveno osiguranje.

570
Okeanos Beach Boutique Hotel-Ayia Napa-Jumbo Travel-overview

Okeanos Beach Boutique Hotel 4*-Ayia Napa paket aranžman

Paket aranžman uključuje: povratnu avio kartu, 7 noćenja na bazi  noćenja sa doručkom u hotelu 4*, povratni transfer u Ayia Napi,Uniqa putno zdrastveno osiguranje.

780
St Raphael Hotel-Jumbo Travel-overview night

St Raphael Resort &Marina 5*-Limassol paket aranžman

Paket aranžman uključuje: povratnu avio kartu, 7 noćenja na bazi  noćenja sa doručkom u hotelu 5*, povratni transfer u Limassol-u,Uniqa putno zdrastveno osiguranje.

975

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama