Destinacija za letovanje: Egipat

Arapska Republika Egipat je transkontinentalna država čiji veći deo teritorije leži u severoistočnoj Africi, a manji deo (Sinajsko poluostrvo) nalazi se na području jugozapadne Azije. Egipat pokriva površinu od preko milion kvadratnih kilometara. Na zapadu se graniči sa Libijom, na jugu sa Sudanom, na severu sa Sredozemnim morem, a na istoku sa Izraelom.Crveno more smešteno je na severu Indijskog okeana, i praktično predstavlja granicu između Evrope i Bliskog Istoka.Kažu da je Crveno more najčistije more na svetu, a jedan od razloga zašto je to tako leži i u činjenici da ono nema pritoka.Kristalno čisto, Crveno more je bogato netaknutim zaštićenim koralima i brojnim životinjskim vrstama pa je tako i idealno mesto za goste koji vole vodene sportove i ronjenje.
Glavni grad Egipta je Kairo sa preko 17 miliona stanovnika u širem području.
Egipat je poznat po svojoj antičkoj civilizaciji i po nekim poznatijim svetskim spomenicima. U blizini Kaira se nalazi plato Gize sa čuvenom Sfingom i piramidama. U okolini grada Luksora, u centralnom Egiptu, nalazi se veliki broj antičkih arheoloških nalazišta kao što su hram u Karnaku i Dolina kraljeva.Reka Nil koja je jedna od dve najduže reke na svetu oduvek je bila žila kucavica starog Egipta a i danas obezbeđuje egzistenciju većini stanovnika ove zemlje smeštene u sred pustinje Sahare

  Paket aranžmani

  Hoteli koje preporučujemo

  egipat, leto, marsa alam, jumbo travel

  Marsa Alam leto 2021

  Paket aranžman uključuje: povratnu avio kartu,povratni transfer na destinaciji od aerodroma do izabranog hotela i nazad, izabrani broj noćenja na bazi  All inclusive usluge ( sve uključeno ) u hotelu 4* ili 5*

  632
  egipat leto, hurgada, jumbo travel

  Hurgada leto 2021

  Paket aranžman uključuje: povratnu avio kartu,povratni transfer na destinaciji od aerodroma do izabranog hotela i nazad, izabrani broj noćenja na bazi  All inclusive usluge ( sve uključeno ) u hotelu 4* ili 5*

  529
  Letovanje, Egipat, Hotel Albatros Beach Resort, ulaz

  Albatros Beach Resort 4*- Hurgada

  Porodični resort, smešten na samoj plaži sa bogatim sadržajima za čitavu porodicu. Deo plaže čini koralni greben, koji ljubiteljima ronjenja pruža mogućnost uživanja u bogatstvu podvodnog sveta.

  35
  Hotel Steigenberg Aqua Magic-Hurgada-Jumbo Travel-overview hotel

  Steigenberger Aqua Magic Resort 5*, Hurgada

  Jedan od najtraženijih hotela iz lanca Steigenberger. Idealan kako za porodice tako i za zaljubljenike u ronjenje a zbog posedovanja koralnog grebena.

  55
  Hotel Abatros White Beach-Hurgada-Jumbo Travel- overview

  Albatros White Beach 5*, Hurgada

  Preporuka za porodice sa decom zbog zone plitke vode prilikom ulaska. Na samoj peščanoj plaži.

  74
  egipat leto, hurgada, jumbo travel

  Hotel Seagull Beach Resort 4*, Hurgada

  Najtraženiji hotel u Egiptu sa odličnim odnosom cene i kvaliteta. Namenjen najpre porodicama, a onda i parovima. Na samoj plaži.

  45
  Hotel Caribbean World Resort 5*, Hurgada

  Hotel Caribbean World Resort 5*, Hurgada

  Odličan hotel u zalivu Soma Bay. Može se pohvaliti jednom od najlepših plaža u Egiptu. Za sve one koji uživaju u lepotama mora.

  60
  Hotel Sunny Days Resort Spa & Aqua park, Hurgada, letnje destinacije, na plaži, ronjenje

  Sunny Days Resort, Spa & Aqua Park 4*, Hurgada

  Hotel je interesantan kako za porodice sa decom tako i za ljubitelje ronjenja.

  42

  Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama