Etihad Airways zahteva negativan PCR test od 1. avgusta

Etihad Airways zahteva negativan PCR test od 01. avgusta na svim letovima prema Abu Dabiju.
Prema najnovijem protokolu svi putnici koji imaju presedanje na aerodromu u Abu Dabiju ili čije je krajnje odšredište UAE, moraju imati negativan PCR test kako bi mogli da se ukrcaju na letove Etihad Airways-a.
Negativan PCR test se ne zahteva za decu do 12 godina kao i za osobe sa izuzećem.
Putnici moraju sa sobom imati odštampan negativan test ne stariji od 96 sati od momenta testiranja do momenta ukrcavanja na bilo koji let Etihad Airways-a.
Iz avio kompanije saopštili su da smatraju prihvatljivim samo testove koji su urađeni od strane akreditovanih ustanova za testiranje u svakoj zemlji ponaosob.
Kod nas u zemlji prihvataju se testovi urađeni u Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”.
Više informacija o akreditovanim ustanovama na destinacijama gde Etihad Airways leti možete pronaći na sledećoj stranici: https://www.etihad.com/en/travel-updates/all-destinations-travel-guides#multi-step-form-wrapper
U saopštenju se navodi da putnici mogu biti podvrgnuti dodatnom pregledu ili testiranju na aerodromu u Abu Dabiju ukoliko postoji sumnja na simptome koronavirusa prema proceni ovlašćenog lica.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama