Dubai je otvorio granice za strane turiste

Dubai je otvorio granice i aerodrom međutim ulazak u UAE se različito tretira(aerodrom Abu Dabi je trenutno zatvoren).Za sve strance koji žele da posete Dubai obavezno je PCR testiranje po sletanju na aerodrom koje je besplatno. Za državljane Republike Srbije obavezan je PCR test, ne stariji od 96 sati i prilikom samog odlaska na put. Negativan PCR test mora biti u štampanom formatu i preveden na engleski jezik (obavezno naglasiti laboratoriji prilikom rezervisanja termina) jer se daje na uvid prilikom ulaska u avion odnosno čekiranja avio karte. Po sletanju, za goste i turistička putovanja biće dodeljena online aplikacija putem koje će stići rezultati testiranja u naredna 24-48 časa. U periodu dok ne stignu rezultati obavezna je samoizolacija na navedenoj adresi odnosno u hotelu.

Za poslovna putovanja odnosno strance koji su rezidenti i imaju prijavljen boravak, obavezno je popunjavanje online obrazaca Ministarstva spoljih poslova UAE u zavisnosti od emirata u kom borave.

Kupovinom avio karte kompanijom Fly Dubai , stranci automatski stiču besplatnu polisu osiguranja koja se odnosi isključivo na COVID-19. Preporuka je da se pre polaska na put izvadi i standardna polisa zdravstvenog osiguranja.