Dubai

Dubai

Opšte aktivnosti

Dubai je jedan od najvećih emirata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dubai je po tome da je u njemu sve podređeno luksuzu, ima preko milion stanovnika, a godišnje ga poseti oko pet miliona turista godišnje.

Dubai – Turističke atrakcije

Grad koji je uspeo da spoji staro i novo, ne može se uporediti ni sa jednim drugim gradom. Sa jedne strane možete obići najmodernije šoping molove, hotele sa pet zvezdica ili neke od najboljih svetskih golf terena dok sa druge strane možete obići i stare pijace ili peščane pustinje sa beduinskim selima.

Dubai predstavlja grad prestiža za veliki broj turista svetske elite, iako je nastao na proizvodnji nafte ona sada učestvuje svega 4% u ukupnom nacionalnom dohotku. Razvoj grada je pratio i razvoj turističke ponude te sada pored luksuznih atrakcija možete posetiti i brojne manifestacije kao što su Šoping festival, razni koncerti, pustinjski kampovi.

Tržni centri u Dubaiju su neverovatno luksuzni, sa kožnim sofama, mermernim podovima, prelepim fontanama i toaletima koji odgovaraju hotelima sa 5 zvezdica. U nekim se čak nalaze veštačke ulice nalik na one živopisne iz doba renesanse, zajedno sa lažnim pariskim svetiljkama. Činjenica koju shvatite tada je da ljudi stvarno žele samo nešto što je zaista nestvarno.

Dubai je destinacija koja spaja modernu kulturu i istoriju, ima mogućnosti za avanture i shopping na visokom nivou. Ne treba propustiti predstavu u Dubai operi, pogled sa vrha Burj Khalifa kao i veliki ulični market sa mnoštvom malih zanatskih neverovatnih prodavnica sa zlatom, tekstilom i začinima. Svako tu može naći nešto za sebe.
Ukoliko vam trebaju uzbuđenja možete leteti balonom iznad pustinje, voziti se rollercoaster-ima u zabavnom parku u kom ima zabave za čitavu porodicu.

Država Emirati
Vizni režim Potrebna je viza za građane Srbije. Vizu pribavljamo mi po ceni od 90 eur. Rok za izdavanje vize je 3 dana.

Sport i priroda

Sport i priroda Što se tiče prirodnih atrakcija, odmah treba izdvojiti pustinjski safari. Postoje organizovani izleti džipovima i predstavlja neverovatno iskustvo. Takođe u Dubaiju možete posetiti jedan od najpoznatijih akva parkova na svetu Wild Wadi. Verovali ili ne, Dubai ima i svoju veštačku ski stazu, pa ljubitelji belih sportova mogu uživati u skijanju i snoubordingu.

Noćni život

Noćni život Dubai ima prilično raznovrstan noćni život. Možete uveče uživati u restoranima, barovima, i raznim klubovima u kojima šesto gostuju svetstki dj-evi. Konzumiranje alkohola je na mnogim mestima zabranjeno te vam za to preporučujemo hotelske barove.

Hotel Sheraton Jumeirah beach

Cena po sobi po noćenju od 100

Hotel Sheraton Jumeirah beach se nalazi Više informacija

Rezervišite

Time Topaz Hotel Apartmants

Cena po sobi po noćenju od 50

 

Više informacija

Rezervišite

Ibis Mall of the Emirates hotel

Cena po sobi po noćenju od 45

Ibis Mall of the Emirates hotel se nalazi u ulici Sheikh Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Dubai blještavi dragulj Bliskog Istoka – specijalna ponuda

Dubai
Cena po osobi od 605

Dubai je jedan od najvećih emirata u Više informacija

Rezervišite