Maldivi

Maldivi

Opšte aktivnosti

Maldivi su ostrvska država u Indijskom okeanu koja poslednju deceniju predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija sveta. Ako postoji mesto na planeti gde priroda nije štedela na lepoti, onda su Maldivi to rajsko mesto. Na 1991 ostrva, koja se prostiru na površini od 90 000 kvadratnih metara, snovi o dugačkim, belim, peščanim plažama natkrivenim palmama, koje se njišu na vetru, postaju stvarnost. Netaknuti podvodni svet sa najlepšim koralnim grebenima, šarenim ribama i jedinstvenim mestima za ronjenje predstavljaju obeležja Maldiva.

Ime Maldivi potiče od reči mālā i dvīpa što bi u slobodnom prevodu značilo ostrvo cveća što već daje prve asocijacije o kakvom se ostrvu radi. Prema istorijskim izvorima prvi stanovnici Maldiva bili su najverovatnije ribari, doseljenici sa zapadnih obala Šri Lanke udaljene oko 700 kilometara.

Pošaljite nam upit, kreiraćemo ponudu prema Vašim potrebama i željama. Upišite sve detalje koji su Vam bitni kao i predviđeni budžet kako bismo Vam poslali adekvatne ponude.

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Vaše pitanje

maledives_text

Maldivi se sastoje od atola kojih ima 26. Svaki atol poseduje hotel u okviru kojeg se jedino može boraviti. Najjužniji atol se nalazi s druge strane ekvatora. Postoji samo jedan veliki grad na Maldivima, glavni grad Male, koji je smešten na istoimenom ostrvu. Od ukupnog broja prelepihostrva okruženih Indijskim okeanom, oko 200 je naseljeno, a od tog broja 75 je otvoreno za turiste i na njima se nalaze vrhunski opremljeni hoteli i resorti.

Maldivi predstavljaju središte jednog od najvećih i najbogatijih koralnih područja na Zemlji. Turisti svoje vreme provode uživajući na prekrasnim peščanim plažama sa belim peskom ispod kokosovih palmi. Ali, pravu atrakciju na Maldivima predstavlja ono što se nalazi ispod površine mora. Koralni vrtovi s najraznovrsnijim životinjskim i biljnim svetom, predstavljaju nezaboravan doživljaj i ostavljaju bez daha čak i najiskusnije ronioce. Bogat, živi svet ribica svih boja potpuno je nestvaran i deluje kao slika na kompjuteru.

maldives3

Sportske aktivnosti na Maldivima su pre svega vezane za vodu. Pored jedrenja, surfinga, skijanja na vodi i ribolova, ekspedicije u podvodni svet čine ova ostrva privlačnom destinacijom. Mnogobrojni turisti dolaze na Maldive samo da bi iskusili podvodni svet. Svaki hotel se ponosi svojim iskusnim kvalifikovanim instruktorima ronjenja i svojom ronilačkom bazom, gde se može iznajmiti potrebna oprema. Programi ronjena obuhvataju obilazak koralnih grebena i područja u kojima plivaju veće ribe, morski psi i raže, kao i potopljene olupine brodova.Vaša avantura u Posejdonovo carstvo počinje upravo na Maldivima.


Više o atolima možete pročitati ovde:

South Male’ Atoll
North Male’ atoll
Meemu Atoll
Shaviyani Atoll
South Ari Atoll
Baa Atoll
Noonu Atoll
Lhaviyani Atoll
North Nilandhe Atoll
Addu Atoll

Država Republika Maldivi
Površina 298 km2
Jezici koji se govore Maldivski jezik (divehi)
Valuta Maldivska rufija
Vizni režim Državljani Republike Srbije koji na Maldive dolaze kao turisti, bez vize mogu boraviti do 30 dana. Može se desiti da vam na aerodromu traže na uvid povratnu avionsku kartu!

Royal Island Resort & Spa

Atol Baa, Maldivi
Cena po sobi po noćenju od 153

Royal Island Resort je hotelski kompleks koji se nalazi Više informacija

Rezervišite

Sun Island resort & Spa

Maldivi
Cena po sobi po noćenju od 85

Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Maldivi 7 noćenja – biznis klasa

Maldivi
Cena po osobi od 3.026

7 polupansiona 5* – Maldivi predstavljaju Više informacija

Rezervišite

Maldivi – aranžmani sa 5 plus Jumbo zvezdica po Vašoj meri

Maldivi
Cena po osobi od 4712

Više informacija

Rezervišite

Maldivi – 7 noćenja u raju

Maldivi
Cena po osobi od 1145

7 polupansiona 4****  Maldivi predstavljaju skupinu Više informacija

Rezervišite