Bali

Bali

Opšte aktivnosti

Bali je indonežansko ostrvo koje je smešteno između ostrva Java i Lamboka. Predstavlja jednu od 33 provincije Indonezije sa glavnim gradom Denpasarom koji se nalazi na jugu ostrva. Većinski deo stanovništva na ostrvu čine indonežanski hinduisti koji inače predstavljaju manjinu u državi.

Bali je veoma popularna turistička destinacija. Ostrvo je bogato pamukom, kafom i duvanom, pirinčem, kokosovim palmama. Predstavlja pravi turistički raj obzirom na to da se u okviru ostrva može uživati u autentičnom balinežanskom plesu, mogu se posetiti prelepe plaže (Sanur, Nusa Dua, Kuta, Legian), veličanstveni hramovi, obići džungla ili posetiti vulkan. Prosečna godišnja temperatura od 30 stepeni daje posebnu draž jednoj od najegzotičnijh destinacija na Zemlji.

Nudi i veoma raznovrsne zabavne sadržaje. Nekoliko puta godišnje održavaju se festivali na kojima možete uživati u autentičnoj muzici, plesu, religijskoj umetnosti i upoznati Bali u njegovom potpunom sjaju.

Denpasar je glavni grad Balija i sadrži mnoštvo hramova koje nazivaju „Pura“. Lociran na ostrvu Bali, širom sveta je poznat kao jedna od glavnih turističkih destinacija.

Denpasar ima najrazličitije turističke atrakcije. Bele peščane plaže su poznate po celom ostrvu. Za surfovanje se preporučuje Serangan ostrvo. Sanur plaža ima mirnije vode i odlična je za sunčanje i surfovanje uz pomoć zmaja tzv. Kitesurfing.

Kuta je poznata pored surferskog centra i kao mesto sa mnoštvom restorana, prodavnica i diskoteka.

Država Indonezija
Jezici koji se govore Indonežanski
Valuta Indonežanska Rupija
Vizni režim Vize za Indoneziju za turističke odlaske do 30 dana su besplatne za državljane Republike Srbije.

Sport i priroda

Sport i priroda Na Baliju su veoma popularni vodeni sportovi. Možete uživati u raftingu, surfovanju, jedrenju i ronjenju. Neće vam promaći ni predivan biljni svet koji odiše raznovrsnim bojama cveća.

Noćni život

Noćni život Bali vam nudi i veoma raznovrsne zabavne sadržaje. Nekoliko puta godišnje održavaju se festivali na kojima možete uživati u autentičnoj muzici, plesu, religijskoj umetnosti i upoznati Bali u njegovom potpunom sjaju. Kuta je poznata pored surferskog centra i kao mesto sa mnoštvom restorana, prodavnica i diskoteka.

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs