Indonezija

Indonezija

Opšte aktivnosti

Indonezija, najveći arhipelag na svetu, se sastoji od preko 17.000 ostrva, razbacanih na preko 5000 milja okeana u jugoistočnoj Aziji. Tek nekoliko mesta na zemaljskoj kugli sadrže takve kulturne različitosti i geografske ekstreme, te i ne čudi što je za većinu sveta Indonezija i dalje velika svetska enigma.
Nekada, ova egzotična zemlja privlačila je trgovce i moreplovce širom sveta zbog velikog bogatsva začina i razne druge robe, danas, većina posetilaca dolazi da bi uživala u magičnim predelima Balija sa svojim blještavo belim peščanim plažama, prekrasnim zelenim pejzažima i tropskom klimom.

Džakarta, živa i haotična prestonica, prepuna plesa, boja, ukusa, mirisa i zvukova, suprotnost je Jogdžakarti koja predstavlja tradicionalno lice zemlje i najbolju polaznu tačku za obilazak zagonetnih ruševina hramova Borobudur i Prambanan, svetloplavih vulkanskih jezera, kao i hinduističkih hramova Dieng plateau.
Jedna od dominantnih karakteristika Indonezije je različitost kultura kojih ima preko 300, i isto toliko
različitih jezika.
Karakteristika svih kultura je da sve neguju ljubaznost, prijateljstvo i gostoprimstvo.
U koji god deo Indonezije da se zađe, naići će se na ručno izrađene drvene rezbarije budističkih skulptura, jarko obojene tkanine, nakite od srebra i zlata i grnčarske predmete.

Država Indonezija
Površina 1,904,569 km2
Jezici koji se govore Indonežanski
Valuta Indonežanska Rupija
Vizni režim Vize za Indoneziju za turističke odlaske do 30 dana su besplatne za državljane Republike Srbije.

Sport i priroda

Sport i priroda U tradicionalnoj indonežanskoj kulturi nema tipičnog koncepta vezanog za vežbanje ili nekog od modernih sportova. Njihova tradicija je više vezana za plemenski ples, rituale i spiritualnost. Međutim vremenom Indonežani uvoze i usvajaju neke od sportova koji postaju veoma popularni. Badminton je najpopularniji na ovim prostorima, kao i fudbal i košarka.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Istorija Indonezije počinje oko 2500. p. n. e. kada na Javi i Sumatri nastaje više država podstaknutih trgovinskom razmenom. Od 1511. godine počinje kolonijalno razdoblje indonezijske istorije kada je zauzimaju Portugalci, a nešto kasnije Englezi i Holanđani. Kolonijalno razdoblje prestaje završetkom Drugog svetskog rata 1945. godine kada su Indonežani proglasili nezavisnost, a Sukarno postao prvi predsednik. NJegov naslednik, bivši general Suharto, obeležio je noviju istoriju zaustavivši privredno propadanje.

Hotel Harbour Ville

512 Kampong Bahru Road Singapore 099448
Cena po sobi po noćenju od 3240

Luksuzan užitak! Hotel Harbour Ville je smešten duž Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs