Wizz Air

Wizz Air je mađarska low cost avio-kompanija osnovana 2003. godine sa sedištem u Vecsesu i matičnom lukom, aerodromom Liszt Ferenc International u Budimpešti. Ova avio-kompanija trenutno je najveća niskotarifna kompanija u Istočnoj Evropi. Svoj prvi let Wizz Air ima je 19. maja 2004. godine iz Katovica.

Danas Wizz Air ima 18 operativnih baza i to u: Gdanjsku, Poznanju, Katovicama, poljskim Varšavi i Vroclavu, Budimpešti, Sofiji, rumunskim gradovima Bukurešt, Kluž, Targu Mureš, Krajova i Temišvar, litvanskom Viljnusu, letonskoj Rigi, Kijevu u Ukrajini, Beogradu u Srbiji i Pragu u Češkoj koji nude letove na preko 301 maršuti.

Osnovni Cilj avio kompanije Wizzair, pored kvaliteta prevoza putnika, je i da letove učini pristupačnim putnicima Srednje i Istočne Evrope, kao i da pruži novo iskustvo putovanja svim putnicima u Evropskoj uniji, navodi se na zvaničnom web sajtu avio kompanije.

Kao i većina low cost avio kompanija i Wizzair štedi na svemu osim na bezbednosti putnika i saobraćaja te tako ne postoje avio karte u papirnom obliku (naravno, ne zato što je papir „skup“ već što su procedure jednostavnije a to značajno smanjuje troškove.), koristi uglavnom jeftinije i vremenski efikasnije sekundarne aerodrome, nema klase u letovima već su sva sedišta u avionu iste klase i nije ih moguće rezervisati a hrana i piće u avionu se ne podrazumevaju već se posebno naplaćuju ukoliko želite konzumaciju u avionu. Sve ovo se, naravno, vrlo lako kompenzuje sa iznosom koji ste platili avio karte.

wizz air

Flotu mađarskog low costera čine 36 aviona tipa Airbus A320 kapaciteta 180 putnika.Avioni su zbog prepoznatljive roze-ljubičaste boje kompanije veoma upečatljivi.

Wizz Air letovi iz Beograda

Wizz Air sa beogradskog aerodroma putnike prevozi do Dortmunda i Londona (Luton), Malmea, Geteborga (aerodrom City), Stokholma (Skavsta), Minhena (Memingen), Ajndhovena i Rima (Fiumicino).

Ova kompanija nezadrživo grabi u blistavu budućnost koja joj pripada.Već za nerednih nekoliko godina naručeni su novi avioni koji će unaprediti kvalitet i brzinu prevoza putnika uz neizostavnu sigurnost koja je na prvom mestu mađarskog avioprevoznika.Broj prevezenih putnika dovoljan je garant da iz svog grada otputujete baš roze-ljubičastim avionom Wizz Air.

Sve informacije u vezi sa  kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije Wizz Air možete dobiti putem telefonskog broja 011/303-88-77 011/303-30-88 011/312-02-22 011/312-21-00 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs

3 comentara