easyJet

EasyJet je britanska low cost avio-kompanija sa matičnom sedištem na londonskom aerodromu Luton.Glavna baza avio-kompanije je aerodrom Hitrou.Ovu niskotarifnu kompaniju je 1995. godine osnovao Stelios Haji-Ioannou. Avio-kompanija posluje u sklopu grupe easyGroup i ima više od dve stotine redovnih letova za više od 130 destinacija.

Drugi je najveći low cost prevoznik u Evropi i naravno najveća konkurencija Ryanairu. Kompanija funkcioniše po principu Ryanaira po pitanju broja putnika i aviona. Razlika između njih je što easyjet nema česte (niske) cene kao Ryanair, ali se itekako mogu naći jeftine karte ako se dovoljno rano i dovoljno dobro organizujete. Razlika je i ta što easyJet leti i na veliki broj velikih, glavnih aerodroma za razliku od Ryanaira, pa se time može dodatno uštediti. Takođe, naplaćuju svaki dodatni prtljag, prodaju hranu, piće i parfeme u avionu.

easyjet

Osim što je easyjet i zvanično najveća Britanska avio kompanija ona je, zahvaljujući svojoj niskobudžetnoj cenovnoj politici, prevezla i najveći broj putnika te smatra se vodećom aviokompanijom i na mnogim velikim evropskim aerodromima, kao što je npr. aerodrom Milano Malpensa.

Podaci za 2009. godinu govore da se easyjet našao ispred avio-kompanija kao što je irski Ryanair sa oko 28,09 miliona putnika i British Airways koji je prevezao oko 26,2 miliona putnika.

EasyJet – kompanija koja nezadrživo napreduje

EasyJet je kompanija koja rapidno raste i iz godine u godinu beleži rekorde u broju prevezenih putnika. Svakako da rekordi ne bi bili mogući bez bogate flote koju čini čak 202 aviona među kojima su Airbus A320 NEO, Airbus A320, Airbus A319.

Ukoliko planirate svoje putovanje na vreme, a nemate previše novca, easyJet vas sa zadovoljstvom poziva da svoje poverenje ukažete baš ovoj kompaniji.

Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije EasyJet možete dobiti putem telefonskog broja 011/303-88-77 011/303-30-88 011/312-02-22 011/312-21-00 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs