Dozvoljeni prtljag low cost avio kompanije

Dozvoljeni prtljag low cost avio kompanije veoma je bitna stavka. Ukoliko vaša torba nije propisanih dimenzija i težine moraćete platiti doplatu za prtljag koja nekad i nije zanemarljiva.

Dozvoljeni prtljag low cost avio kompanije

Low cost ili niskotarifne avio kompanije imaju specijalnu politiku vezano za prtljag koji možete uneti u avion. U slučaju da vaša torba ne odgovara propisanim pravilima o dimenzijama i težini moraćete da doplatite, što povećava cenu avio karte.
U zavisnosti od avio kompanije vaš prtljag bi trebalo da bude sledećih dimenzija i težine:
wizz air prtljag u avionu
Wizz Air ručni prtljag
U avion avio kompanije Wizz Air sa sobom možete uneti

  • jednu malu kabinsku torbu maksimalnih dimenzija 42×32×25 cm
  • do 6 komada čekiranog prtljaga, pri čemu težina svakog od njih ne prelazi 32 kilograma
  • bescarinsku robu kupljenu na aerodromu posle bezbednosnih provera

Dozvoljeni prtljag low cost avio kompanije wizz air
Prekoračenje ovih dimenzija i težine podleže doplati. Kalkulator cene prtljaga možete videti klikom na Wizz Air prtljag u avionu.
rayanair
Avio kompanija Ryanair prevozi putnike iz Niša do destinacija u Evropi po veoma povoljnoj ceni. Doplata se može uključiti za prtljag ukoliko se premaši dozvoljena dimenzija i težina.
Ručni prtljag
Maksimalna težina ručnog prtljaga je 10 kg i maksimalnih dimenzija 55x40x20 cm. Takođe u avion avio kompanije Rianair možete poneti i još jedan manji ručni prtljag (torba) maksimalnih dimenzija 35x20x20 cm.
Predati prtljag
Maksimalan broj prtljaga koji se može uneti na letove Ryanair-a je 2 (dva komada), a težina ne sme prelaziti 20 kg po komadu. Prtljag se naplaćuje po komadu. Naknada za prtljag je dosta povoljnija ukoliko se plati prilikom kupovine avionske karte.
Višak prtljaga
Ukoliko vaš prtljag premašuje dozvoljeni prtljag low cost avio kompanije Ryanair (težinu ili dimenzije) doplata se vrši po kilogramu. Za svaki kilogram moraćete doplatiti 10€
Save
Save
Save

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama