Aviokompanija Turkish Airlines

Aviokompanija Turkish Airlines (član Star Alliance) osnovana je davne 1933. sa flotom koju je činilo 5 aviona, a danas je 5. put zaredom od 2011. izabrana za najbolju avio-kompaniju u Evropi. Sa flotom od 265 aviona (putničkih i teretnih) leti do 283 destinacije u 111 zemalja sveta. Sledeći svoj moto „Widen Your World“ (proširi svoj svet) avio-kompanija Turkish Airlines konstantno proširuje svoju bogatu mrežu letova novim destinacijama kako bi svojim putnicima omogućila da prošire svoj svet i istarže nove horizonte. U 2015. godini avio-kompanija je uvela letove za Majami, Mauricijus, Antananarivo, Durban, Manilu, Tai Pei, Bamako, Ahvaz, Porto, Bari, Grac i Karlsrue.
Sa svoja dva dnevna i 14 letova nedeljno ove zimske sezone na relaciji iz Beograda za Istanbul, Turkish Airlines, avio-kompanija koja leti u najviše zemalja na svetu, svojim putnicima iz Srbije nudi odličnu povezanost za putovanja do bilo koje od svojih 267 destinacija na Bliskom i Dalekom Istoku, Africi, Americi i Evropi.
Turkish Airlines-ov salon u Istanbulu – nezaobilazna tačka na vašem putovanju
Sa svojom mrežom koja se rasprostire u 111 zemalja širom sveta, Turkish Airlines zadovoljava očekivanja svojih putnika na razne načine. Značajan dodatak komforu putnika predstavlja biznis salon na aerodromu Ataturk u Istanbulu, raskrsnici svetskih puteva i centru poslovanja najbolje evropske avio-kompanije, koji je ove godine dobio nagradu za najbolji biznis salon na svetu.
Turkish-Airlines-Istanbul-lounge
Turkish Airlines Lounge Istanbul (Turkish Airlines-ov salon Istanbul) smešten je na 5900 m2 u delu za odlaske istanbulskog aerodroma Ataturk. Prostire se na dva sprata, povezana spiralnim stepenicama u celinu sa velikom sferom u sredini, koja predstavlja globalnu povezanost koju aviokompanija Turkish Airlines obezbeđuje svojim putnicima.
Salon prima preko 1000 gostiju, kojima su na raspolaganju: igraonica za decu, sto za bilijar, biblioteka, bioskop, telekonferencijski odeljak, tuševi, stolovi za masažu, konzole sa video igricama, soba za molitvu. Zadovoljena je doslovno svaka potreba putnika – bilo da je to opuštanje u miru ili pak uživanje u aktivnosti koje će učiniti da vreme između dva leta brže protekne.
Salonom rukovodi ketering partner Turkish Airlines-a, Turkish Do&Co, kompanija nagrađivana iz godine u godinu za ketering usluge koje pruža putnicima Turkish Airlines-a. Poslednja u nizu ovakvih nagrada Turkish Airlines-u je dodeljena 2014. od strane Skytrax u kategoriji “Najbolji meni u salonu biznis klase”, upravo za izvanredno posluženje u salonu Istanbul na aerodromu Ataturk. Gostima je na raspolaganju nekoliko menija koji se stalno menjaju, uvek sa akcentom na raznovrsnost i detalje. Vrsta posluženja je servirana u zavisnosti od doba dana, a većina jela se priprema na licu mesta da bi se obezbedila svežina i punoća ukusa. Ponuda predstavlja kombinaciju klasične turske kuhinje i raznih svetskih kuhinja, kakva se retko može videti u drugim aerodromskim salonima. Postoji poseban deo salona gde kuvari pred vama pripremaju razne delicije iz svih krajeva Turske, ali takođe i deo u kome se služe kolači pravljeni prema receptima čuvene bečke poslastičarnice Demel.
Turkish-Airlines-lounge
Klub koji je dizajniran u kombinaciji modernog i tradicionalnog stila, pruža idealan prostor u kome do izražaja dolazi tradicionalno tursko gostoprimstvo u kombinaciji sa modernom tehnologijom – između ostalog, gostima je u svim delovima salona na raspolaganju besplatan bežični internet.
Za one koji žele da vreme provedu malo aktivnije, postoji minijaturni model Istanbula “kroz” koji gosti mogu “voziti” auto-trke, a na raspolaganju su i video igrice. U skladu sa strategijom aviokompanija Turkish Airlines podržava golf takmičenja kroz sponzorstva kao što je Turkish Airlines Open, u salonu Istanbul nalazi se i golf simulator, gde gosti mogu isprobati svoje golferske veštine dok čekaju let.
Ukratko, u skladu sa raspoloženjem i potrebama gosta, salon je mesto za relaksaciju u tišini, gde se možete istuširati i osvežiti, mesto na kome možete prezalogajiti ili uživati u bogatom obroku, mesto na kome se vaša deca mogu igrati ili zabaviti uz mnogobrojne uzbudljive elektronske zanimacije. Sve ove aktivnosti dostupne su u raznim delovima jedinstvenog prostora čija arhitektura odiše osmanskim i seldžučkim korenima. Bogata ponuda aktivnosti i usluga čini da vreme pre leta ili između letova postaje posebno iskustvo, koje možete doživeti zahvaljujući Turkish Airlines-u.
 
Aviokompanija Turkish Airlines

Biznis klasa Turkish Airlines-a – maksimalna usluga tokom vašeg putovanja

Usluge keteringa u biznis klasi
Vrhunska usluga počinje i pre samog poletanja. Dočekujemo svoje putnike sa sveže ceđenim sokom od pomorandže, domaćom limunadom i sokom od bobičastog voća. Ketering, za koji je aviokompanija Turkish Airlines primila mnogobrojne nagrade, zavisi od linije. Na dužim letovima „leteći kuvari” su oni koji poslužuju hranu. Obroci u biznis klasi se služe u porcelanskom posuđu. Meni obično sadrži meso, ribu, piletinu ili ćuretinu, uz izbor testenine kao glavnog jela, dopunjenog brojnim jelima od supa do dezerta.Uživamo u predstavljanju turske kuhinje, jedne od najbogatijih kuhinja na svetu, našim putnicima. Tradicionalna jela kao što su šiš ćevap, mantije, punjeni patlidžan, ćufte od sočiva, i cigara burek često se nalaze na našem meniju.
Turkish-Airlines-biznis klasa
Zabava u biznis klasi
Sa ciljem da svoje putnike zabavi sa stilom, aviokompanija Turkish Airlines je kreirala napredni sistem za zabavu tokom leta, koji je dostupan na velikom ličnom monitoru od 15,4 inča. Digitalni sistem Planet omogućava našim putnicima 1300 sati zabave, sa hit filmovima, televizijom uživo, velikim izborom muzike svih žanrova, popularnim radio stanicama, igricama za više igrača i izborom audio knjiga. Osim toga, ceo svet interneta je dostupan na ličnim bežičnim računarima, tabletima ili pametnim telefonima. Putnici koji žele da ostanu umreženi i dok su u vazduhu, mogu da koriste bežični internet (WiFi) na svojim laptopovima, tabletima, pametnim telefonima i drugim bežičnim uređajima
Karakteristike sedišta biznis klase
Biznis klasa Turkish Airlines-a nudi komfor bez kompromisa. Sedišta u biznis klasi na većini dugolinijskih aviona obaraju se na skoro 180° pružajući našim putnicima komfor luksuznog hotela na nebu. Preko kontrolne table se podešava položaj sedišta, svetlo za čitanje i biraju opcije za masažu. Dostupna je i utičnica sa električno napajanje laptopova i drugih elekričnih uređaja.Veliki sto nalazi se u centralnoj konzoli i može da se pomera napred/nazad, kao i da se preklapa, kako bi se dobilo više prostora za kretanje.
Refundacija avio karata
Avio kompanija Turkish Airlines nudi svojim putnicima refundaciju avio karata u iznosu do 50 odsto. Refundacija avio karata se odnosi na putnike koji putuju u tursku radi lečenja. Više informacija pogledajte klikom na Uslovi refundacije kod Turkish Airlines
Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije Turkish Airlines možete dobiti putem telefonskog broja 011/303-88-77  i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs
 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama