Aviokompanija LOT Airlines

Aktuelno

Poljska avio kompanija LOT obnavlja letove iz Varšave prema Beogradu kao i prema aerodromima u regionu!

LOT će od 01.aprila 2021. poleteti direktno za Beograd. U aprilu su najavljena tri leta nedeljno – sredom, četvrtkom i subotom, a od početka maja se uvodi i let ponedeljkom. Početkom juna biće dodati letovi utorkom i petkom pa će to biti ukupno 6 letova nedeljno na relaciji Varšava-Beograd-Varšava. Predviđeni tip aviona na ruti je Embraer E170 sa 70 sedišta.

Kao i tokom prethodnih sezona LOT će povezati Varšavu i sa drugim aerodromima u regionu pa od 28.maja leti za Tiranu, a od početka juna za Podgoricu (do 4 puta nedeljno), Skoplje (do 4 puta nedeljno) i Ohrid ponedeljkom.

Zahvaljujući novim letovima obogatiće se ponuda za turiste koji dolaze u Srbiju i u zemlje regiona ali i za one koji putuju iz Srbije u svet.

 

Istorijat

Aviokompanija LOT Airlines je nacionalna i najveća Poljska aviokompanija sa sedištem u Varšavi, osnovana davne 1929. godine. Sa ulaskom u IATA (međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz) 1930. godine prvi međunarodni let LOT Airlines obavio je 1. aprila 1930. godine do Bukurešta. Zbog drugog svetskog rata LOT je zaustavio svoje letove. Posle 7 godina pauze kompanija je ponovo uspostavila svoje letove na domaćim i međunarodnim destinacijama.
U decenijama za nama aviokompanija LOT Airlines je razgranala svoju mrežu letova što je rezultiralo uspešnim poslovnim ostvarenjima koje Poljska aviokompanija postiže iz godine u godinu. Danas aviokompanija LOT Airlines predstavlja jednu od najuspešnijih evropskih avio kompanija koja putnike prevozi do mnogih evropskih i prekookeanskih destinacija.
aviokompanija LOT Airlines

Aviokompanija LOT Airlines je od 2003. godine član Star Alliance-a, najvećeg globalnog saveza avio kompanija što svakako predstavlja garanciju kvaliteta usluga prevoza putnika u avionima LOT Airlines-a.
Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije LOT možete dobiti putem telefonskog broja 011/303-88-77  i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama