Aviokompanija Emirates

Aviokompanija Emirates leti na više od 120 destinacija u preko 70 zemalja, a osnivanje aviokompanije je bilo fundamentalno u uspostavljanju Dubaija kao komercijalnog i vazduhoplovnog centra Bliskog istoka. Ima više od 1200 letova nedeljno preko šest kontinenata iz svoje baze – Dubai International Airport. Aviokompanija Emirates je nacionalna aviokompanija Dubaija, nastala 1985. godine i veoma brzo je postala poznata širom sveta kao aviokompanija sa visokim standardima i vrhunskom uslugom. Prve nagrade dobija već nakon par godina postojanja i to kao najbolja kompanija na Bliskom Istoku i najbolja kompanija na ruti između Bliskog Istoka i Evrope.
Emirates ne pripada nijednoj avio alijansi, ali sa svima odlično sarađuje. Omiljena je avio kompanija bogate klijentele i poslovnih putnika širom sveta zahvaljujući izuzetnoj usluzi u biznis i prvoj klasi, jer je usluga koju nudi uvek u vrhu svetskih standarda. Sistem zabave tokom leta Emirates-a je u neprevaziđen u svetu i uvek za korak ispred svih drugih. Putnicima su na raspolaganju usluge telefoniranja, slanja sms-a, email-a direktno iz svog sedišta.

Aviokompanija Emirates – flota

Flota kompanije Emirates je među najmlađima na svetu, sa prosečnom starošću od oko 6 godina. Ali ta cifra ce se smanjiti, jer se očekuje isporuka jos 200 aviona, vrednosti od skoro 84 milijardi dolara. Interesantno je da u floti ove kompanije ne postoje mali avioni već da su svi koji imaju oznake Emiratesa veliki širokotrupni i visokokapacitetni avioni. Podjednako su zastupljena dva najveća svetska proizvođača: Airbus i Boeing. Sve letelice poseduju izuzetno dobro opremljene kabine za putnike koje su podeljene u tri putničke klase: ekonomska, biznis i prva klasa. Emirates je najveći operater A380, sa trenutno 20 aviona koji lete i preko 60 koji treba da budu isporučeni.
aviokompanija emirates
Novi dom Emirates Airbus A380 nedavno je otvoren u Dubaiju. Emirates A380 Hub je prvi objekat takve vrste, projektovan i izgradjen za najveću svetsku flotu A380s. Prvi let A380, EK003 za London Heathrow poleteo je 02. Januara 2013. U 2011-2012 Emirates, koji ima preko 15000 članova posade, 135 različitih nacionalnosti koji govore više od 55 različitih jezika, prevezao je 34 miliona putnika, što je povećanje od 2,6 miliona u odnosu na predhodnu godinu. Na aerodromu u Dubaiju Emirates ima zaseban terminal T3, tako da se svi letovi obavljaju sa ovog terminala. Na terminalu se nalazi preko 120 šaltera za registraciju putnika za let, kao i automati za samostalno čekiranje i drop-off šalteri za predavanje prtljaga. Samostalna registracija za let je moguća i na automatima koji su postavljeni na pojedinim stanicama Dubai metroa.
Putnici u biznis i prvoj klasi imaju besplatan prevoz od/do aerodroma. Potrebno je da se ova usluga rezerviše prilikom rezervacije aviokarte. Usluga se obavlja udobnim automobilima, a dostupna je u većini gradova gde aviokompanija Emirates leti. Usluga privatnog šofera moguća je za prevoz od grada do aerodroma, od aerodroma do grada ili u oba smera ako se radi o stop-over zadržavanju.
emirates avion
Emirates je aviokompanija koja spada u najveće sponzore na svetu. Već više godina uspešno traje partnerstvo Emirates-a i engleskog fudbalskog kluba Arsenal, a velelepni stadion ovog kluba u Londonu nosi naziv Emirates Stadium. U isto vreme Emirates je generalni sponzor i jednog od najtrofejnijih fudbalskih klubova na svetu – italijanskog Milana. Fudbaleri ovog kluba na svojim dresovima sa prednje strane imaju natpis “Fly Emirates” koji je zvaničan slogan aviokompanije. Aviokompanija Emirates je sponzor Paris Saint-Germain (PSG) od 2005 i glavni sponzor dresa od 2006. Obnavljanjem ovog sponzorstva 2008 znači da Emirates ostaje zvanični sponzor kluba do 2014.godine. Pored sponzorstva fudbalskih klubova Emirates je veliki sponzor i brojnih drugih sportova: ragbija, kriketa, tenisa, konjičkog sporta, golfa.
Aviokompanija Emirates u Beogradu vrši i uslugu dobijanja turističke vize za svoje putnike.
Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije aviokompanije Emirates možete dobiti putem telefonskog broja 011/303-88-77 011/303-30-88 011/312-02-22 011/312-21-00 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama