Vize za Ujedinjene Arapske Emirate

Vize za Ujedinjene Arapske Emirate

Vize za Ujedinjene Arapske Emirate neophodne su srpskim državljanima za ulazak na teritoriju ove države.

Vize za Ujedinjene Arapske Emirate – neophodna dokumenta

Turistička agencija Jumbo Travel svojim putnicima pruža pomoć u dobijanju vize za UAE, a potrebna su vam sledeća dokumenta:

  • Pasoš (važnost pasoša najmanje 6 meseci i bar dve uzastupne prazne stranice);
  • Fotokopija pasoša u boji (prva strana);
  • Elektronski popunjen i odštampan zahtev za vizu;
  • Fotografija pasoškog formata na beloj pozadini;
  • Finansijska potvrda iz banke na engleskom jeziku u kojoj je navedeno da je osoba nosilac računa u stranoj valuti.
  • Finansijska potvrda treba da dokaže da nosilac računa poseduje vrednost na svom računu od najmanje 500EUR. U slučaju da osoba nije punoletna, potrebno je dostaviti potvrdu o redovnom školovanju.
  • Boravišna dozvola (ukoliko lice nije srpski državljanin).
  • Cena apliciranja za vize za UAE iznosi 8000 dinara i plaća se u ambasadi isključivo u dinarima. Plaćanje čekovima i karticama nije moguće

Vreme potrebno za izdavanje vize je 10 radnih dana od dana apliciranja. Neophodno je aplicirati minimum dve nedelje pre planiranog datuma putovanja.

Deca do 18. godine moraju putovati u pratnji roditelja ili osoba u srodstvu. U slučaju da putuje ženska osoba do 21 godine odnosno muška osoba do 18 godine, potrebno je priloži saglasnost roditelja*. kao i kopiju prve strane pasoša oba roditelja. Prilikom apliciranja za UAE vizu roditelji moraju biti prisutni u Ambasadi i sa sobom treba da ponesu važeće pasoše.

Molimo da prilikom popunjavanja dokumenata koristite font Times New Roman (14).

Ukoliko ste ranije putovali u Ujedinjene Arapske Emirate molimo Vas da, uz preostalu potrebnu dokumentaciju, na uvid donesete kopiju prve strane starog pasoša i kopiju stranice sa postojećim pečatima Emirata. Molimo vas da sve kopije budu dostavljene u boji.

Imajte u vidu da je za zakazivanje termina za vizu potrebno pozvati Ambasadu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Putnicima se savetuje da zakažu termin povodom razgovora za dobijanje vize za Ujedinjene Arapske Emirate tri do četiri nedelje pre planiranog putovanja, kao i da se kupovina avio-karata obavi nakon dobijanja potrebne vize.
Vizu nije moguće dobiti na aerodromu u UAE

Emirati ne postavljaju kao uslov za dobijanje vize za Ujedinjene Arapske Emirate posedovanje dokaza o izvršenoj vakcinaciji i polise zdravstvenog osiguranja.

Pogranični organi zahtevaju  na uvid samo pasoš u kome je utisnuta važeća viza. Carinska procedura je brza i efikasna. Lične stvari se ne carine.

Iznos novčanih sredstava po danu ne predstavlja uslov za ulazak u Emirate.

Dozvoljeno je unošenje i iznošenje stranih valuta u neograničenom iznosu.

Ako nisu muslimanske veroispovesti, putnici mogu da unesu: 2 litra oštrog alkoholnog pića i 2 litra vina. Unos alkoholnog pića jedino nije dozvoljen u Emiratu Sharjah, ili ako putujete kopnom.

Međutim, materijali (štampane stvari, CD ili video filmovi), koji vređaju islamsku veru ili predstavljaju versku propagandu se oduzimaju. Isto se odnosi i na piratske video i audio materijale, kao i nelegalne računarske softvere, koji se oduzimaju.

Tehnička roba se može unositi uz prethodnu prijavu carinskim organima. Nije dozvoljeno unošenje svih vrsta droga, odnosno narkotika, kao i oružja i municije. Oštro se, kao krivično delo, kažnjava i korišćenje droga i opijata, čak i ukoliko su konzumirani pre ulaska u U.A.E.

Pre putovanja u UAE biće Vam potrebno da znate da li je potrebna Vakcinacija pre putovanja u UAE.

Ambasada UAE Beograd
Milentija Popovića 5V/34
Tel: +381 11 40 20 500
Faks:+381 11 40 20 501

Najpovoljnije avio karte za sve gradove UAE možete dobiti klikom na Jeftine avio karte za UAE.

Sve dodatne informacije možete potražiti pozivom na 011/303 88 77 ili u svim Jumbo poslovnicama svakog radnog dana od 09-20 časova i subotom od 09-15 časova.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save