Vize za Australiju

Vize za Australiju
Vize za Australiju neohodne su državljanima Republike Srbije za ulazak na teritoriju ove države.

Vize za Australiju – neophodna dokumenta

Da biste dobili turističke vize za Australiju potrebno je da ambasadi dostavite sva dokumenta koja ćemo navesti, uz prevod istih na engleski jezik.

 • Uplaćena taksa za obradu vaše aplikacije za dobijanje vize za Australiju
 • Formular 48R za turističku vizu 676 (važi za posete do tri i preko tri mesaca). Obavezno odgovorite na sva pitanja a potom potpišite formular
 • Dodatni upitnik potpisan – savetujemo da na sva pitanja date odgovor.
 • 4 fotografije pasoškog formata starosti do godinu dana.
 • Važeći pasoš koji čija će važnost biti i nakon povratka iz Australije.
 • Ukoliko idete u posetu u Australiju – dokaz o australijskom državljanstvu ili stalnom boravku kao i pismena izjava lica kod kojeg idete da će snositi troškove vašeg smeštaja, pružiti finansijsku i zdravstvenu pomoć te da ćete napustiti Australiju pre isteka vaše vize za Australiju.
 • Ukoliko lice kod kojeg idete finansira troškove vašeg putovanja i boravak u Australiji, neophodno je da dostavi dokaz novijeg datuma da tu obavezu može i da ispuni ( izvod iz banke, dokaz o plaćenom porezu, pismo poslodavca/izveštaj o primanjima itd).
 • Ukoliko imate zasnovan radni odnos, pismo novijeg datuma vašeg poslodavca u kojem je naveden vas lični dohodak, od kada ste zaposleni, na kom radnom mestu radite, period odobrenog odsustva sa posla i informaciju da li ćete biti u radnom odnosu nakon povratka iz Australije. Ako ste pravno lice, dostavite potvrdu o registraciji firme kao i dokaz o plaćenom porezu ili potvrda o bonitetu firme.
 • Morate prineti na uvid dokaz o imovinskom stanju/nekretninama (vlasnički list).
 • Ako sami snosite troškove puta i boravka u Australiji, dokaz da imate pristup finansijama. Dokaz može biti u vidu izvoda iz banke (novijeg datuma) koji pokazuje stanje na vašem računu u poslednjih 6 meseci, izveštaj o primanjima. Samo gotov novac kao dokaz nije prihvatljiv.
 • Ako imate status učenika ili studenta, morate prineti potvrdu škole ili fakulteta da ste redovan učenik ili student i da vam je odobreno odsustvo sa nastave, kao i indeks.
  Ukoliko ste maloletni, ili ako putuje dete mlađe od 18 godina koje je uključeno u vašu molbu:

-izvod iz matične knjige rođenih za dete.
-Ukoliko maloletno lice putuje samo ili sa jednim roditeljem – saglasnost oba roditelja. Ova saglasnost mora biti overena u sudu, opštini, australijskoj ambasadi ili australijskom konzulatu.
Ukoliko ste starosti 75 ili više godina moraćete da obavite lekarski pregled da bi se ustanovilo da li ste sposobni za put.
Ukoliko ste starosti 75 ili više godina biće Vam potrebno zdravstveno osiguranje za ceo period vašeg boravka u Australiji.
Sve dodatne informacije za vize za Australiju možete potražiti klikom na Ambasada Australije u Beogradu.
Pre vašeg putovanja pogledajte i da li vam je potrebna Vakcinacija pre putovanja u Australiju.
Ambasada Australije
Vladimira Popovića 38-40, 11100 Novi Beograd.
Telefon: 011/330 34 00.
Faks: 011/330 34 09.
Najpovoljnije avio karte za sve gradove Austalije možete dobiti klikom na Jeftine avio karte za Australiju.
Sve dodatne informacije možete potražiti pozivom na 011/303 88 77 ili u svim Jumbo poslovnicama svakog radnog dana od 09-20 časova i subotom od 09-15 časova.
Save
Save

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama