Kako kupiti najpovoljnije avio karte?

Kako kupiti najpovoljnije avio karte? Ovo pitanje mnogi postave sebi pri planiranju putovanja. Pokušaćemo da Vam pomognemo kako biste sačuvali vaš novac i u isto vreme putovali.

Kako kupiti najpovoljnije avio karte?

Kada definišemo da želimo da putujemo trebalo bi da razmislimo o dveju veoma bitnih stvari koje utiču na cenu naše avio karte:

  • Gde želimo da putujemo?
  • Kada želimo da putujemo?

Ukoliko imate odgovore i na ova pitanja napravili ste veoma važan korak u ostvarenju vašeg cilja. Sada konačno možemo dati odgovor na pitanje kako kupiti najpovoljnije avio karte? Evo i kako to uraditi.

Popuna rezervacionog formulara

1. Pretragu najpovoljnijih avio karata obavićemo na sajtu www.jumbo.rs  tako što ćemo popuniti rezervacionu formu.

* Kao primer putovanja uzećemo Rim i datume putovanja 1. jun 2017. sa povratkom u Beograd 10. juna.

kako kupiti najpovoljnije avio karte
2. U polje „Mesto polaska“ ukucaćemo Beograd. Pri kucanju forma će izbaciti IATA kod BEG koji se odnosi na Beograd odnosno Aerodrom „Nikola Tesla“

U polje „Odredište“ kucamo ime destinacije gde želimo da putujemo. U našem slučaju to je Rim. Kucamo Rim (pri kucanju dobićemo IATA kod ROM).

3. Zatim klikom na ikonicu kalendara smeštenu u polje „Datum polaska“ odaberemo 1. jun kao naš datum polaska.
Po istom principu unosimo 10. jun kao naš željeni datum povratka u polje „Datum povratka“.

Pošto se radi o povratnoj avio karti u polju „Vrsta karte“ ostavljamo da stoji „Povratna karta“. U slučaju da smo želeli kartu u jednom pravcu kliknuli bi na plave strelice u ovom polju smeštene sa desne strane i odabrali opciju „Jedan pravac“.

4. Ostaje nam samo da unesemo broj putnika u polja „Odrasli, deca, bebe“ i kliknemo na opciju „Pretraži“.

Preostaje nam da sačekamo da sistem pronađe najpovoljnije avio karte, u ovom slučaju za Rim. Kada smo dobili ponudu avio karata možemo vam dati odgovor na pitanje kako kupiti najpovoljnije avio karte?

Pa da počnemo. Ponuda avio karata nakon prethodno ukucanih podataka u rezervacioni formular za naše putovanje u Rim izgleda ovako:

pretraga-avio-karata
U našem slučaju, za naše putovanje u Rim 1. juna sa povratkom 10. juna najpovoljnija cena povratne avio karte za Rim sa svim taksama iznosi 22.190 dinara.

Kao što vidimo let iz Beograda za Rim bi bio 1. juna u 07:00 časova ujutru. Let bi trajao 1 sat i 30 minuta i u Rim bi sleteli oko 08:30 časova. U povratku iz Rima bi imali let u 20:50 časova sa dolaskom u Beograd u 22:30 časova.

Putovali bi avio kompanijom Air Serbia koja ima direktne letove za Rim.

*Pogledajte i važne informacije klikom na Dozvoljeni prtljag u avionima Air Serbia.

Ukoliko nam ovakav raspored letova za Rim i natrag za Beograd odgovara pristupamo kupovini avio karte za Rim klikom na opciju „Izaberite“. Dobićete sledeće:

kupovina-avio-karte
Pročitajte „Uslove rezervacije“ pa ukoliko Vam odgovaraju možete pristupiti sledećem koraku. Odaberite jednu od tri opcije:

1. Želim da napravim rezervaciju bez registracije
2. Želim da napravim brzu registraciju
3. Registrovani sam korisnik i želim da se upišem

Vašu avio kartu za Rim možete kupiti i bez registarcije čekiranjem opcije „Želim da napravim rezervaciju bez registracije“ i zatim klikom na opciju „Rezerviši korpu“. Zatim nailazimo na sledeće:

rezervacije avio karata

U ovom koraku pregledajte još jednom da li Vam odgovara avio karta i odaberite način plaćanja ( plaćanje nalogom za prenos, kreditna kartica, plaćanje u agenciji). Ukoliko plaćate platnim katricama popunite sve podatke koji će vam izaći ovako

placanje avio karata

Na samom kraju procesa ostaje Vam samo da još jednom pre kupovine proverite „Uslove rezervacije“ i da avio kartu kupite do datuma koji možete tu videti. U našem slučaju, karte moraju biti kupljene do 22. aprila 2017.

Uslovi-placanja-avio-karte
Ostaje vam samo da čekiranjem potvrdite opciju „Prihvatam uslove“ i kliknete na „Završi rezervaciju“ čime ćete okončati proces i dobiti odgovor na pitanje kako kupiti najpovoljnije avio karte?

Ukoliko ste odabrali opciju „Plaćanje u agenciji“ imajte na umu da do naznačenog datuma morate platiti vašu avio kartu u bilo kojoj Jumbo Travel poslovnici. U slučaju da to ne učinite, ili zakasnite Vaša rezrvacija po željenoj ceni avio karte neće važiti.

Za slučaj da odaberete opciju plaćanja kreditnom karticom, kada platite vašu avio kartu, ista vam stiže na vašu mail adresu koju unosite prilikom popune podataka.

Ako imate bilo kakvih nejasnoća slobodno nam pišite na online@jumbo.rs ili nas poyovite na 011/303 88 77.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save