Alaska Airlines stigao poziv da pristupi Oneworld alijansi

Alaska Airlines stigao zvanični poziv da pristupi Oneworld alijansi do kraja godine.
Alaska Airlines, americka avio kompanija iz Sijetla, ranije ove godine objavila je da planira priključenje Oneworld alijansi. Čekalo se da Upravni odbor Oneworld alijanse odobri ovu odluku i kao rezultat stigao je zvanični pozvi. Pristupanje alijansi je rezultat bliske poslovne saradnje sa American Airlines-om koji je član Oneworld alijanse i trebalo bi da bude realizovano do kraja 2020. godine.

Zajedno sa American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, S7 Airlines i SriLankan Airlines članicama Alaska Airlines činila bi 14 članicu ove alijanse.

Alaska Airlines predstavlja regionalnu americku avio kompaniju. Posluje po hibridnom modelu poslovanja i poznata je po veoma modernoj i kvalitetnoj usluzi.
Ima mrežu od 115 destinacija u Severnoj Americi do koji leti iz svojih baza u Sijetlu, San Francisku, Los Anđelesu, Portlandu i Enkoridžu. U floti poseduje preko 300 aviona koje čine A320, B737, Embraer 175 i DHC-8.