Ordržana je 6. Drugarijada na kampu prijateljstva

Ordržana je 6. Drugarijada na kampu prijateljstva. Na ovogodišnjem, šestom po redu kampu prijateljstva, od 16. do 21. septembra, sa svojih 18 učitelja boravilo je 129 dece iz isturenih odeljenja škola iz Žagubice, Petrovca na Mlavi, Priboja, Svilajnca, Smederevske Palanke, Kruševca i Prokuplja. Raznovrsne avanturističke i sportske aktivnosti, kreativne i umetničke radionice za njih je, u saradnji sa timom stručnjaka, pripremila Fondacija Novak Đoković.

Kao i tokom ranijih godina, podršku pri organizaciji Drugarijade pružili su prijatelji fondacije a medju njima i Jumbo Travel na šta smo izuzetno ponosni.

Kamp predstavlja kratku, dinamičnu ekskurziju sa mnoštvom zanimljivih aktivnosti, u kojima je tokom prethodnih godina učestvovalo blizu pet stotina dece i 140 učitelja iz 32 mesta u Srbiji. Ideja je da kroz program i moto Prijateljstvo bez granica, deca sa Drugarijade ponesu lepu uspomenu koja će ih celog života podsećati na vrednosti prijateljstva i važnost poštovanja drugih.

„Boravak u prirodi i pažljivo osmišljene aktivnosti utiču na razvoj školaraca, što je inspirisalo Fondaciju i naš tim da 2013. godine osnujemo ovaj, sada već tradicionalni Kamp prijateljstva. Ovo je prilika da se deca  iz manjih sredina, koja nemaju često priliku da borave na ekskurzijama ili rekreativnoj nastavi, upoznaju i druže, ali i da stvaraju prijateljstva, razvijaju svoje veštine i stiču najlepše uspomene koje će pamtiti. U poslednjih deset godina u projektima Fondacije Novak Đoković učestvovalo je više od 25.000 dece, roditelja, vaspitača i učitelja, a sada i učesnici ovogodišnje Drugarijade postaju deo ove naše velike porodice“ , istakla je Maja Kremić, rukovodilac odeljenja za donatorske programe Fondacije Novak Đoković.

U okviru programa, na radionicama likovne i scenske umetnosti sa decom se družila i naša poznata glumica Hristina Popović, koja ih je upoznala sa svetom pozorišta i filma. 

*Foto: Jelena Ivanović