Fran Perea u Kolarcu priredio veče za pamćenje

Fran Perea u Kolarcu priredio veče za pamćenje

Nakon godinu dana putovanja reč Frana Perea vratila se u Srbiju! Predivni koncerti održani su 23. i 25. maja u Novom sadu i na Kolarcu u Beogradu. Jumbo travel sa ponosom može da kaže da je bio deo ovog predivnog događaja omogućivši Fran Pereu i njegovoj ekipi transfere.

 

Još jednom smo imali privilegiju da uživamo u veličanstvenom multidisciplinarnom projektu Udruženja profesora španskog jezika (Asociación de profesores de español en Serbia – APES) i Instituta Servantes, koji objedinjuje muziku, književnost, kaligrafiju, boju i crtež. Nezaboravni Markos iz “Seranovih” projektom ,,Viaja la palabra“ kreira svojevrsni omaž španskoj reči i kulturi, koje su zahvaljujući ogromnoj popularnosti njegove serije podstakle ljude, pre svega mlade, da se upuste u avanturu učenja španskog jezika. Upravo zbog toga, Fran Perea nije došao u Srbiju samo kao muzičar, već i kao ambasador španskog jezika.

Ponovo smo proputovali muzičkom stazom od hitova ,,Uno más uno son siete“, ,,La vida al revés“ i ,,La chica de la habitación de al lado“ do divnih novih, u velikoj meri zrelijih i intimnijih, pesama poput ,,Mi voz“, El boquerón“, ,,Mi caballito de mar“…
Pokazatelj toga da reč zaista putuje jeste i knjiga ,,Viaja la palabra”, koja se, takođe, našla pred srpskom publikom i pokazala stranu Frana Perea koju do sada nismo imali prilike da upoznamo.