Abu Dabi atrakcije

Mnogo je razloga zašto trebate posetiti turističku Meku zvanu Abu Dabi. Navešćemo vam samo 10 razloga koji će vas ohrabriti da što pre, makar i na kratko posetite ovaj biser u sred pustinje.
Sheikh Zayed džamija
Nazvana po bivšem predsedniku i osnivaču UAE Šeiku Zayed Bin Sultan Al Nayhanu, ova džamija predstavlja treću najveću muslimansku bogomolju koja može da primi više od 40 000 vernika i posetilaca. Ukrašena je najlepšim tepisima osvetljenim najvećim kristalnim Svarovski lusterima pred kojima zastaje dah.
Sheikh-Zayed-Grand-Mosque
Saadiyat Island kulturni centar
Osmišljen da postane prevashodno stecište kulturoloških znamenitosti pruža mogućnosti za upoznavanje bogate arapske istorije i kulture. Ostrvo čine Zayed Nacionalni Muzej, Louvre Abu Dabi, Guggenheim Abu Dabi kao i Kulturni Performans Centar.
Guggenheim Abu Dhabi Museum
Ferrari World abu Dhabi
Nikako ne propustite da obiđete najveći Ferrari park smešten na Yas Ostrvu, udaljenom od Međunarodnog aerodroma u Abu Dabiju na svega 15 minuta taksi vožnje.Osetite jedinstveni doživljaj vratolomnih vožnji na najatraktivnijim toboganima.
yas-island-ferrari-world
Yas Waterworld
Posetiti Abu Dabi a ne osetiti čari vožnje na najpopularnijim vodenim toboganima sveta veliki je greh.Utoliko veći jer ih ima 43, a nemoguće je se odlučiti koji je bolji i koji veći adrenalin izaziva. Pravi užitak za celu porodicu. Vožnje ovim toboganima zasigurno ćete pamtiti čitavog života.
tokyas-2
Yas Marina Circuit
Oduvek ste sanjali sebe u formuli kako hitro ulazite u krivine na stazi? I to je moguće! Osetite miris vrelih guma, na stazi gde se vodi bitka za bodove vozača Formule 1. Jedinstveno iskustvo za sve poklonike formule i brzih automobila poput Aston Martina, Ferarija i dr.
Yas marina certuit
Obilazak pustinje
Možda i najpopularnija turistička atrakcija koju Abu Dabi pruža je obilazak pustinje džipovima koji krstare po vrelom pustinjskom pesku do Beduinskog kampa gde možete jahati kamile i probati neke od domačih specijaliteta.Nezaboravan doživljaj je zagarantovan.
Abu Dabi desert safari
Krstarenje gliserima
Žuti gliseri – Pripremite se za uzbuđenje! Obilazak Abu Dabija sa pučine, nedaleko od obale. Ugodna vožnja od Palate Emirates do ostrva Lulu, Abu Dabi Chorniche-a i natrag. Priža vam se neverovatna mogućnost da napravite fantastične fotografije znamenitosti Abu Dabija.
homepage_5
Razgledanje iz autobusa
Uživajte kao nikad pre razgledajući Abi Dabi sa vrha otvorenih autobusa koji 24 časa dnevno krstare pored najvećih zadivljujućih arhitektonskih ukrasa grada kao što su Palata Emirates, Sheikh Zayed džamija, predivne gradske ulice i zgrade od čijih lepota i raskoši zastaje dah. Pripremite vaše fotoaparate, biće vam potrebni.
abudhabi_BUS
Palata Emirates
Palata Emirates predstavlja najskuplji hotel ikada sagrađen koji svojim svetlima dominira gradom i stavlja sebe u prvi plan.Otvoren je 2005. godine, od kada svetski džet set boravi u njemu.Ukoliko ste u mogućnosti svakako preporučujemo boravak jer kvalitet usluge svakako prevazilazi sve prethodno viđeno.
Emirates_Palace
Ovo su samo neke od mnogobrojnih aktrakcija prelepog Abu Dabija koje morate probati. Ukoliko vaš let nastavljate iz Abu Dabija ka nekoj dalekoj destinaciji, svakako možete makar i na kratko posetiti Abu Dabi. Zanima vas kako, pogledajte klikom ovde
Više informacija o hotelima u Abu Dabiju, avio kartama i aerodromskig transfera možete kontaktirati pod opcijom ” Pitajte nas

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama