Photo by Morning Brew on Unsplash

Nove zabrane ulaska u Evropskoj Uniji

Nove zabrane ulaska u Evropskoj Uniji
Nove zabrane ulaska u Evropskoj Uniji.Od danas, Švedjani, Belgijanci, Česi, Španci i Holandjani, na ulazu u GrČku moraju da predoče negativan test na Covid, ne stariji od 72 sata.
Finska takodje uvodi obavezan negativan test na koronavirus Covid-19 ili dvonedeljni karantin za sve putnike koji dolaze iz rizičnih područja.
Najnovija uredba je najavljena 10. avgusta kako kazu u finskom Ministarstvu zdravlja.Od novih mera izuzeti su samo državljani nekoliko država poput Norveške, Danske, baltičkih zemalja, Japana i Južne Koreje. Među zemljama koje su se našle na crnoj listi su SAD, Švedska i Rusija.
Grčka je u interesu zaštite javnog zdravlja produžila zabranu dolaska državljana većine zemalja sveta do 31. avgusta, kako javljaju novinske agencije iz Atine.Zabrana je produžena zajedničkom odukom ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova i objavljena je u Službenom glasniku Grčke.
Ta mera peredviđa “privremenu zabranu ulaska u Grčku svih državljana trećih zemalja na bilo kojoj ulaznoj tački u zemlju i na bilo koji način, uključujući i avionske, pomorske, železničke i kopnene veze, iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od dodatnog širenja korona virusa na Grčkoj”.
Zabrana ulaska ne važi za zemlje članice EU i “Šengen zone”, kao ni za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Iz zabrane su isključene i odredjene kategorije gradjana, kao što su zdravstveni radnici ili oni koji imaju dozvolu za boravak u zemlju članici EU ili “Šengen zoni”.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama