Korona – šta sve možete da uradite sa avio kartama

Poštovani klijenti,
Situacija koja je zadesila ceo svet nije nimalo laka. Velika pretnja Korona virus Covid19 se nadvila nad zdravljem i ekonomijom. Avio kompanije su uglavnom složne u tome da novac od ranije uplaćenih avio karata ne vraćaju, a ovde pogledajte šta sve možete da uradite kod nas kako biste Vaš uložen novac pravilno iskoristili. Nadamo se da će vam ponuđena rešenja odgovarati, a molimo vas za razumevanje jer su ovo pravila avio kompanija i mi ih moramo poštovati. Navedena pravila se mogu promeniti u bilo kom trenutku, a prikazana su samo trenutno aktuelna. Najmerodavnija su pravila koja važe u trenutku izmene avio karte. Pravila su složena po avio kompanijama:
Air Serbia
Promena datuma avio karte
Dozvoljena je jedna promena avio karte bez naplate penala za promenu avio karte
Ukoliko prilikom promene na novom datumu je cena tarife ili taksi veća istu je potrebno doplatiti
Za reruting odnosno promenu destinacije važe posebni uslovi i ukoliko bi ovu opciju želeli molimo vas da nas kontakitrate i navedete datume i destinaciju na koju bi ste leteli kako bi proverili da li je promena moguća i pod kojim uslovima
Ukoliko niste sigurni za koje datume bi ste menjali kartu potrebno je da nam najkasnije do dan pred put koji je originalno u karti mailom napišete da ste odabrali opciju da menjate avio kartu za nove datume ali da ne znate još uvek koji bi to datumi bili kako bi isto obaveštenje prosledili avio kompaniji i sačuvali vašu kartu.
Novo putovanje se mora završiti najkasnije do kraja 2020. godine kao i reizdavanje nove avio karte
Promena imena putnika nije dozvoljena
Refundacija avio karte
Refundacija karte nije dozvoljena
Ne iskorišćena sredstva moguće je konvertovati na vaučer koji važi godinu dana od momenta izdavanja vaučera i većan je za 10% cene tarife i 10% takse za gorivo samo za karte gde su letovi i otkazani
Vaučer je moguće iskoristiti za putovanja do kraja 2020. godine
Vaučer je moguće iskorisititi kupovinom nove karte u agenciji Jumbo Travel za istog putnika na koga je važila karta za istoimenu avio kompaniju.
Nije moguće iskoristiti vaučer za putovanje drugog putnika i na drugoj kompaniji.
Vaučer je potrebno iskoristiti u celosti odnosno ukoliko nova karta koju kupujete je jeftinija u odnosu na iznos koji imate na vaučeru deo koji ostaje postaje ne refundabilan i nije ga moguće više iskoristiti
Vaučer se ne može refundirati, zameniti za drugi vaučer ili za novac, niti se može iskoristiti za robu ili druge usluge kao što su dodatni prtljag ili izbor sedišta
Refundacija po uslovima tarife koje inače u redovnim uslovima važe je moguća, ali se novac isplaćuje tek onog momenta kada sredstva od avio kompanije pristignu na račun Jumbo Travel-a
U slučaju da nas ne obavestite ni o jednoj opciji do dan pred put koji je u karti smatraće se da ste odustali od korišćenja avio karte i iste povoljnosti koje je propisala avio kompanija prestaju da važe.
Montenegro Airlines
Promena datuma avio karte
Karte izdate do 06.03.2020. za period putovanja od 07.03.2020. do 30.04.2020.
Dozvoljena je jedna promena avio karte bez naplate penala za promenu avio karte i razlike u tarifi
Novo putovanje se mora završiti najkasnije do kraja 2020. godine
Reruting je dozvoljen ali se vrši doplata aerodromskih taksi i usled promene destinacije eventualna razlika tarife
Promena se mora obaviti minimum 7 dana pre novog leta
Karte idate u preiodu od 07.03.2020. – 31.03.2020. za period putovanja od 07.03.2020. – 30.04.2020.
Dozvoljena je jedna promena avio karte bez naplate penala za promenu avio karte
Ukoliko prilikom promene na novom datumu je cena tarife ili taksi veća istu je potrebno doplatiti
Novo putovanje se mora završiti najkasnije do kraja 2020. godine
Reruting je dozvoljen ali se vrši doplata aerodromskih taksi
Promena se mora obaviti minimum 7 dana pre novog leta
Refundacija avio karte – samo gde su otkazani letovi
Refundacija karte nije dozvoljena
Ne iskorišćena sredstva moguće je konvertovati na vaučer koji važi godinu dana od momenta izdavanja vaučera
Vaučer je moguće iskoristiti za putovanja do kraja 2020. godine ili do maksimum godinu dana od momenta izdavanja karte ako je taj datum pre 31.12.2020.
Vaučer je moguće iskorisititi kupovinom nove karte u agenciji Jumbo Travel za istog putnika na koga je važila karta za istoimenu avio kompaniju.
Nije moguće iskoristiti vaučer za putovanje drugog putnika i na drugoj kompaniji odnosno moguće ga je iskoristiti samo za letove koje izvodi Montenegro Airlines
Vaučer je potrebno iskoristiti u celosti odnosno ukoliko nova karta koju kupujete je jeftinija u odnosu na iznos koji imate na vaučeru deo koji ostaje postaje ne refundabilan i nije ga moguće više iskoristiti
Vaučer se ne može refundirati, zameniti za drugi vaučer ili za novac, niti se može iskoristiti za robu ili druge usluge
U slučaju da nas ne obavestite ni o jednoj opciji do 72h pred put koji je u karti smatraće se da ste odustali od korišćenja avio karte i iste povoljnosti koje je propisala avio kompanija prestaju da važe.
 
Lufthansa group(Lufthansa, Swiss, Austrian)
Važi za sve karte izdate do 19.04.2020. za period putovanja do 30.04.2021

 • Promena datuma avio karte
  • Dozvoljena je jedna promena avio karte bez naplate penala za promenu avio karte
  • Ukoliko prilikom promene na novom datumu je cena tarife ili taksi veća istu je potrebno doplatiti
  • Za reruting odnosno promenu destinacije važe posebni uslovi i ukoliko bi ovu opciju želeli molimo vas da nas kontakitrate i navedete datume i destinaciju na koju bi ste leteli kako bi proverili da li je promena moguća i pod kojim uslovima
  • Ukoliko niste sigurni za koje datume bi ste menjali kartu potrebno je da nam najkasnije do dan pred put koji je originalno u karti mailom napišete da ste odabrali opciju da menjate avio kartu za nove datume ali da ne znate još uvek koji bi to datumi bili kako bi isto obaveštenje prosledili avio kompaniji i sačuvali vašu kartu.
  • Reizdavanje avio karte mora se obaviti najkasnije do 31.08.2020.
  • Novo putovanje se mora završiti najkasnije do 30.04.2021. godine ili do godinu dana od momenta kupovine karte u zavisnosti od toga koji je datum prvi po redu
  • Promena imena putnika nije dozvoljena
 • Refundacija avio karte
  • U ovom trenutku avio kompanija nije izdala zvanično saopštenje u vezi refundacije avio karata i tek će naknadno objaviti zvanično saopštenje.
  • Sve refundacije su do daljnjeg stopirane.

U slučaju da nas ne obavestite ni o jednoj opciji do dan pred put koji je u karti smatraće se da ste odustali od korišćenja avio karte i iste povoljnosti koje je propisala avio kompanija prestaju da važe.
Ukoliko je vaša karta podrazumevala putovanje u Kinu, Hong Kong, Italiju molimo da nas kontaktirate kako bi proverili uslove vaše karte koje mogu imaju više specifičnosti u pogledu uslova.

Air France, Klm, Delta Airlines
Uslovi za promene avio karata:
Promena vase karte karte moze se izvrsiti do 30.Septembra 2020.
Za sva putovanja koja su trebala biti realizovana do 31 Maja moze se promeniti datum i/ili destinacija.
*Akcenat je da se datumi izmene u sto kracem periodu.
Za nova putovanja do 30.11.2020 promene su potpuno besplatne,za putovanja od 01.12.2020 ne naplacuje se penal, ali se naplacuje razlika u tarifi ukoliko je ima.
Ukoliko putnici jos uvek nisu sigurni za nove datume putovanja mogu dobiti vaucer u iznosu avio karte koju su prvobitno kupili i koji vazi godinu dana od datuma izdavanja.
Vaucer je moguce iskoristiti za kupovinu nove karte u poslovnici Jumbo Travel i mora glasiti na istog putnika.
Novo putovanje mora se zavrsiti zakljucno sa 31.12.2020.
Refundacije:
U slucaju da letovi nisu otkazani refundacija je moguca samo prema uslovima tarife.
U slucaju da je bilo koji let otkazan ne mozemo vam garantovati da ce vam kompanija refundirati pun iznos avio karte
Za avio karte koje su kupljene samo sa rucnim prtljagom nije moguce postaviti zahtev za refundaciju,vec je moguce refundirati samo avio takse. (u ovom slucaju moguce je dobiti vaucer)
Nakon postavljenog zahteva za refundaciju, putnik vise nema prava da bira druge opcije koje je kompanija ponudila.
Nije moguce iskoristiti vaucer za putovanje nekog drugog putnika,
Ukoliko je iznos nove karte manji od iznosa na vauceru, deo koji ostaje se ne moze vise iskoristiti, odnosno ostaje nerefundabilan.
Turkish Airlines
Za sve individualne i grupne karte izdate pre 20.Marta 2020 ,ukljucujuci i 20.Mart za promenu na letove do 31.12.2020
PROMENA AVIO KARTE
Promene datuma i/ili destinacija moze se raditi promena bez doplate, putovanje mora biti zavrseno do 28.02.2021. (mora ostati ista klasa, i IATA region) samo na kartama izdatim na TK.
Putnici nisu ograniceni do kog tacno datuma se moraju javiti novi datumi za promenu, datum se moze menjati i do dan pre pocetka puta sve do 28.02.21.
Promena je dozvoljena samo jednom po ovim uslovima.
*Besplatne promene su moguce samo ako se letovi otkazu pre originalnog datuma poletanja, ako se putnik javi nakon originalnog datuma poletanja aviona, ne postoji mogucnost besplatne promene vec samo po originalnim uslovima tarife.
Ako je let otkazan od strane kompanije, putnici imaju pravo da promene datume i posle originailnih datuma na karti i nece biti smatrani kao no-show putnici.
Vazno je da se pre originalnog datuma leta putnici jave kako bi smo obradili rezervaciju, jer samo u tom slucaju se moze menjati karta naknadno.
Za nove datume putovanja, putnici se mogu odluciti kad god budu zeleli, savet je svakako sto pre da se jave zbog slobodnih mesta na letovima.
Refundacije:
Refundacije u sistemu trenutno nisu dozvoljene.
Mogucnost izdavanja vaucera u iznosu avio karte, ovaj vaucer mogu dobiti putnici kojima je bar jedan let bio otkazan.
Izdavanje vaučera u vrednosti uvećanoj za 15% od iznosa refundacije.
Iznos na vauceru je nerefundabilan i vazi godinu dana od datuma izdavanja vaucera.
Ukoliko ne iskoristite pun iznos koji imate na vauceru, kompanija ce vam izdati novi vaucer sa iznosom koji je preostao na starom vauceru.
Qatar Airways
Trenutni uslovi za avio karte izdate do 23.03.2020 i za putovanja do 30.06.2020
Promena datuma mora da se uraditi najkasnije dan pre puta koji stoji na karti.
-Promena datuma da se putovanje zavrsi zakljucno sa 30.06.2020 besplatna
-Promena datuma za putovanja posle 01.07.2020 i kasnije,ne naplacuje se penali za promenu,
ukoliko nema raspoloživih mesta u originalnoj klasi putovanja mora se izvršiti doplata do prve
naredne raspoložive klase.Putovanje mora da se zavrsi najkasnije za godinu dana racunajuci od datuma izdavanje prvobitne karte.
Refundacija:
refundacija moguca samo izdavanjem vaucera.Vaznost vaucera je je 1 godinu
od datuma izdavanja,glasi na ime putnika i neprenosiv je.Moze se koristiti za sledec putovanje QATAR AIRWAY-som
Etihad Airways
Trenutni uslovi za avio-karte izdate do 08.03.2020-07.04.2020
Promena datuma mora da se uradi najkasnije dan pre puta koji stoji na karti
-besplatana promena datuma (dozvoljeno je vise promena), (za mogucnost promene destinacije pitati u agenciji) bez doplate za razliku u ceni u istoj klasi putovanja za polaske do 30.06.2020
– ETIHAD CREDIT program. Primenjuje se za sve karte sa datumom započinjanja putovanja do 30. juna 2020. Nova rezervacija se mora napraviti najkasnije do 30. septembra 2020. Promena rezervacije se ne naplacuje, naplacuje se razlika u ceni u koliko postoji.
Uslovi za promenu rezervacije I Etihad Credit važe za sve karte sa datumom započinjanja putovanja do 30. juna 2020.
Refundacija:
dozvoljena samo po uslovima cene koju ste platili. Radi se preko posebnog linka i ovim uslovima
vreme trajanja se ne zna. Mi vracamo novac na Vas racun tek po odobrenju avio-kompanije.
Emirates
Trenutni uslovi za avio-karte izdate do 31.03.2020
Promena datuma mora da se uradi najkasnije dan pre puta koji stoji na karti
-moze da se menja datum i destinacija unutar vaznosti karte bez penala.Placa se samo razlika u ceni izmedjustare i nove karte ako do nje dodje.
-avio kompanija nudi i sledecu uslugu SACUVAJ KARTU.Ta usluga Vam omogucava da otkazete
rezevaciju a da iznos na Vasoj avio-karti iskoristite za kupovinu nove karte u narednih 760 dana.
Refundacija:
dozvoljena samo po uslovima cene koju ste platili.Radi se preko posebnog linka i ovim uslovima
vreme trajanja se ne zna.Mi vracamo novac na Vas racun tek po odobrenju avio-kompanije
Aeroflot 
Za karte izdate pre 31.05.2020. a za putnike koji su obuhvaćeni ograničenjima zemalja polaska, destinacije ili transfera(zabrane ulaska, izlaska, transfera, pretnja od prisilnog karantina, otkazivanja bezviznog režima ili poništavanje prethodno izdatih viza) a premo podacima objavljenim IATA internet stranici https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm
Promena datuma avio karte
Dozvoljena je jedna promena avio karte bez naplate penala za promenu avio karte
Ukoliko prilikom promene na novom datumu je cena tarife ili taksi veća istu je potrebno doplatiti
Za reruting odnosno promenu destinacije važe posebni uslovi i ukoliko bi ovu opciju želeli molimo vas da nas kontakitrate i navedete datume i destinaciju na koju bi ste leteli kako bi proverili da li je promena moguća i pod kojim uslovima
Ukoliko niste sigurni za koje datume bi ste menjali kartu potrebno je da nam najkasnije do dan pred put koji je originalno u karti mailom napišete da ste odabrali opciju da menjate avio kartu za nove datume ali da ne znate još uvek koji bi to datumi bili kako bi isto obaveštenje prosledili avio kompaniji i sačuvali vašu kartu.
Novo putovanje se mora završiti najkasnije do kraja 2020. godine kao i reizdavanje nove avio karte
Promena imena putnika nije dozvoljena
Refundacija avio karte
Refundacija karte dozvoljena za karte gde su letovi otkazani
Refundacija karte za karte gde letovi nisu otkazani je dozvoljena samo prema uslovima tarife
U slučaju da nas ne obavestite ni o jednoj opciji do dan pred put koji je u karti smatraće se da ste odustali od korišćenja avio karte i iste povoljnosti koje je propisala avio kompanija prestaju da važe.
Ukoliko je vaša karta podrazumevala putovanje u Kinu, Hong Kong, Italiju molimo da nas kontaktirate kako bi proverili uslove vaše karte koje mogu imaju više specifičnosti u pogledu uslova.
Lot – Polish Airlines
Svi letovi kompanije Lot suspendovani su do 31.05.2020 (postoji mogućnost izmene).
Uslovi za avio karte kupljene pre 30.04.2020 za putovanja u terminu 15.03-31.05.2020:
-Postoji mogucnost izdavanja vaucera u visini neto cene avio karte. Vaucer vazi za kupovinu nove avio karte za istu ili drugu destinaciju kompanije LOT u agenciji Jumbo Travel. Datum putovanja moze biti u okviru godinu dana od datuma izdavanja vaucera. Vaucer je moguce iskoristiti samo za jednu transakciju/kartu na ime putnika na koga glasi originalna avio karta ili na drugo ime koje putnik navede. ***Vazi iskljucivo za karte gde su letovi otkazani. Za sve karte gde su letovi potvrdjeni u sistemu izdavanje vaucera nije moguce.
-Moguća je promena datuma putovanja bez placanja penala za promenu ukoliko ima dostupnih mesta u okviru iste kabine. Novi datum putovanja moze biti najkasnije godinu dana od datuma na originalnoj karti ili u okviru perioda u kom vazi karta (primenjuje se restriktivniji datum). Promena je moguca iskljucivo na letove kompanije LOT. Ukoliko datum za promenu ne znate odmah dovoljno je da nam se javite pre datuma koji je u kupljenoj karti kako bismo o tome obavestili kompaniju.
-Za sve avio karte gde su letovi otkazani moguća je refundacija avio karte ili neiskorišćenog dela putovanja. U slucaju da je karta delom iskorišćena potrebno je proveriti iznos refundacije (npr. ukoliko je karta poluiskorišćena refundacija nije uvek polovina plaćenog iznosa). Nakon Vase potvrde zahtev prosledjujemo avio kompaniji i tek nakon sto kompanija obradi zahtev mozemo sa sigurnoscu potvrditi iznos I odobrenje refundacije. Usled velikog broja zahteva proces refundacije moze trajati duze nego sto je to uobicajeno.
***Za sve karte gde letovi nisu otkazani refundacija se vrsi iskljucivo prema uslovima tarife. Molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo proverili jos jednom sve detalje u vezi refundacije.
Croatia Airlines
Putnici koji imaju karte Croatia airlines (OU/831), izdate pre 31. Marta, čiji su letovi otkazani zbog Korona virusa mogu da:
Promene kartu:
Dozvoljena je jedna promena datuma bez naplate penala.
Ukoliko za novi datum nema mesta na istoj tarifi po kojoj je kupljena karta, mora da se doplati razlika za novu tarifu.
Novi datumi za putovanje moraju biti do 31. Decembra 2020.
Dozvoljena je samo promena datuma, nije dozvoljena promena destinacije.
Refundacija/Vaučer:
Refundacija nije dozvoljena.
Moze da se izda vaučer na iznos karte.
Vaučer moze da se iskoristi za kupovinu nove karte na svim letovima Croatia airlines.
Vaučer moze da se iskoristi u narednih godinu dana od datuma izdavanja.
Vaučer nije moguće refundirati.
Belavia
Usled obustave međunarodnog putničkog saobraćaja sa aerodroma u Beogradu, kompanija Belavia je suspendovala letove za Minsk u periodu do 20.03.2020. do 12.04.2020.
Putnici sa kupljenim avio kartama u periodu obustave letova imaju pravo na refundaciju uplaćenih novčanih sredstava ili na promenu datuma putovanja .
Promena karte:
Moguca je bez doplate (uz uslov da je cena avio karte za nove datume ista, ukoliko postoje razlike u tarifi ili taksama iste je potrebno doplatiti).
Dozvoljena je promena za nove datume putovanja najkasnije do 31.12.2020. Nije dozvoljena promena destinacije.
Refundacija:
Refundacija je dozvoljena.
U slučaju zahteva za refundacijom ili promenom letova koji nisu otkazani od strane avio kompanije primenjuju se važeći uslovi iz avio karte.
Air Europa
Uslovi za avio karte koje su kupljene pre 01.04.2020 i za putovanja do 30.06.2020:
-Moguće je izvršiti promenu datuma putovanja ili rute bez plaćanja penala za promenu ali uz plaćanje razlike u ceni do prve raspoložive klase ukoliko originalna klasa nije raspoloživa. Promenu je moguće raditi u okviru mreže letova kompanije Air Europa.
-Moguće je izdavanje vaučera u vrednosti cene karte. Vaučer je moguće iskorisititi kupovinom nove karte u agenciji Jumbo Travel za istog putnika na koga je važila karta, za istoimenu avio kompaniju i na istoj relaciji. Nije moguće iskoristiti vaučer za putovanje drugog putnika i na drugoj kompaniji. Vaučer je potrebno iskoristiti u celosti odnosno ukoliko nova karta koju kupujete je jeftinija u odnosu na iznos koji imate na vaučeru deo koji ostaje postaje nerefundabilan i nije ga moguće više iskoristiti. Vaučer nije moguće zameniti za novac. Validnost vaučera je godinu dana od datuma izdavanja.
Za pojedine destinacije kao što su Italija, SAD, Argentina, Peru i dr. primenjuju se posebni uslovi.
Air China
Putnici koji imaju karte kompanije Air China (CA/999), izdate pre 28. Januara 2020., a koji žele da otkažu putovanje zbog Korona virusa:
Promena karte:
Dozvoljena je jedna promena datuma bez doplate.
Novi datumi za putovanje moraju biti do 29. Marta 2020.
Dozvoljena je samo promena datuma, nije dozvoljena promena destinacije.
Refundacija:
Refundacija je dozvoljena.
Putnici koji imaju karte Air China (CA/999), izdate posle 28. Januara 2020. , a koji žele da otkažu putovanje zbog Korona virusa:
Promena karte:
Promena putovanja je moguca samo po vazećim uslovima avio karte.
Refundacija:
Refundacija je dozvoljena samo ukoliko su letovi otkazani od strane avio kompanije.
United Airlines
Uslovi za avio karte izdate di 02.03.2020za putovanje u terminu 09.03-31.05.2020:
-Moguća je promena postojeće avio karte bez naplate penala za promenu. Novo putovanje mora biti završeno do 31.12.2020 ili u okviru godinu dana od datuma izdavanja avio karte.
-Putnicima kojima je let otkazan ili pomeren za više od 6h mogu iskoristiti vaučer u vrednosti kupljene avio karte za kupovinu nove karte iste avio kompanije, za istu ili drugu destinaciju. Vaučer nije moguće preneti na drugo lice i važi 12 meseci od dana izdavanja. Ukoliko putnik ne iskoristi vaučer u navedenom roku može se pokrenuti zahtev za refundaciju.
***Posebni uslovi važe za putovanja u severni deo Italije, Južnu Koreju, Hong Kong, Peking, Čengdu, Šangaj i Wuhan.
Tap Air Portugal
Za sve avio karte kupljene do 22.03.2020 a gde je početak putovanja do 30.04.2020  važe sledeći uslovi:
– Moguća je promena datuma bez plaćanja penala za promenu ali uz plaćanje razlike u tarifi ukoliko za željeni datum nema raspoloživih mesta na originalnoj klasi. Promenu je potrebno uraditi najkasnije jedan dan pre putovanja. *Važi samo za prvu promenu datuma. Svaka naredna promena mogućaje prema uslovima tarife.
-Za putnike koji se jave najkasnije jedan dan pre datuma putovanja kartu je moguće ostaviti otvorenu za naknadne izmene, a tačan datum novg putovanja potrebno je javiti najkasnije do 01.06.2020. Uslovi za prvu besplatnu promenu su isti kao i za putnike koji se odmah odluče za novi datum (pasus iznad).
-Novo putovanje je potrebno da bude završeno do 31.12.2020 ili godinu dana od dana izdavanja avio karte.
-Moguće je izdavanje vaučera u vrednosti cene karte. Vaučer je moguće iskorisititi kupovinom nove karte u agenciji Jumbo Travel za istog putnika na koga je važila karta, za istoimenu avio kompaniju i na istoj relaciji. Nije moguće iskoristiti vaučer za putovanje drugog putnika i na drugoj kompaniji. Vaučer je potrebno iskoristiti u celosti odnosno ukoliko nova karta koju kupujete je jeftinija u odnosu na iznos koji imate na vaučeru deo koji ostaje postaje nerefundabilan i nije ga moguće više iskoristiti. Vaučer nije moguće zameniti za novac. Validnost vaučera je godinu dana od datuma izdavanja.
***Za sve avio karte gde je putovanje nakon 30.04.2020 promene i refundacije moguće su prema uslovima tarife.
Alitalia
Svi putnici koji su kupili kartu koja je izdata do 3 aprila 2020 godine,a za putovanja od 23. februara do 31. maja 2020 , mogu tražiti sledeće uslove najkasnije do 31. maja:
da bi promenili rezervaciju za neko drugo putovanje moguce je do do 31. decembra
promena je moguća bez doplate penala na letovima gde ima mesta na istim klasama na kojima je avio karta,ako nema mesta doplaćuje se samo razlika u raspolozivoj klasi
moguć je povraćaj novca u vidu vaučera za kupljenu kartu, koji vredi godinu dana do bilo kojeg odredišta koje nudi Alitalia
moguc je poslati zahtev avio kompaniji za povracaj novca, ali iznos koji ce kompanija vratiti i u kom vremenskom roku mi kao agencija ne mozemo znati
Aegean
– ako je originalna karta do kraja maja, promenu treba uraditi 02-08 aprila 20 za novi datum putovanja posle prvog juna i to potpuno besplatno bez penala i razlike u ceni
– ako je originalna karta do kraja maja, promenu treba uraditi 02-08 aprila za novi datum putovanja do kraja maja,i promena se radi prema normalnim uslovima
– ako se promena radi posle 8 aprila a do 30.4.2020
– karte izdate do 09 marta za bilo koju destinaciju i bilo koji period putovanja ne placa se penal za promenu ali se placa razlika u ceni ako je ima
– karte izdate od 10 marta-30 aprila za bilo koju destinaciju i period putovanja od 10.03 pa na dalje ne placa se penal za promenu ali se placa razlika ako je ima
– novi termin putovanja moze biti godinu dana od datuma kupovine originalne karte
karte koje su delimicno iskoriscene vaze 12 meseci od prvog leta
– refundacija nije dozvoljena
 
LOW COST
Wizzair
Dozvoljena je jedna promena datuma putovanja samo u slučaju da ne postoji zabrana putovanja zemlje u koju putuju ili ukoliko aerodrom te zemlje nije zatvoren.
Rezervacija novih datuma putovanja je moguća u istoj ili sličnoj ruti samo u okviru
letova koje obavlja Wizz Air avio kompanija I prema trenutno raspoloživim mestima na letu,
bez placanja penala, uz naknadu plaćanja razlike u ceni karte.
Refundacija je dozvoljena u vidu kredita, umanjena za troškove bankarske transakcije.
Kredit možete iskoristiti za novo putovanje do kraja 2020. godine ili potražiti povraćaj
novca na račun.
Ryannair
RyanAir ce obustaviti sve svoje letove od 24.03.2020.
Obavljaće sa nekoliko letova od 25.03. Ovo vazi za putnike koji zele da se vrate kuci.
Jedna besplatna promena je dozvoljena, bez naplate penala I putnici mogu pomeriti svoje
putovanje na najbliži mogući datum.
Refundacija je dozvoljena u vidu kredita, umanjena za troškove bankarske transakcije.
Kredit možete iskoristiti za novo putovanje u narednih 12 meseci, od prvobitnog datuma
putovanja ili potražiti povraćaj novca na račun.
Easy Jet
Ukoliko je Vaš let otkazan možete izabrati sledeće tri opcije:
-Vaučer
Validnost vaučera je 12 meseci od datuma pravljenja vaučera.
Putnici ne moraju putovati samo u okviru ovog vremena, već mogu izabrati bilo koji datum u budućnosti do decembra 2021.
Po jednoj karti važi samo jedan vaučer.
Ako je nova cena karte viša od vrednosti vaučera, razlika se mora doplatiti.
Ukoliko je cena nove karte niža od vrednosti vaučera, preostala razlika se čuva i može se iskoristiti za novo putovanje do datuma važenja.
Vaučer važi samo za novo putovanje i ne može se koristiti u svrhu doplate sedišta, prtljaga i ostalih dodatnih usluga.
Vaučer se može iskoristiti samo u poslovnicama Jumbo Travel agencije.
Vaučer se ne može refundirati, zameniti za drugi vaučer ili za novac.
Zahtev za obradu vaučera traje oko 10 dana.
-Promena datuma putovanja
Dozvoljena je jedna promena datuma putovanja bez plaćanja penala uz doplatu razlike u ceni karte.
Trenutno raspoloživa mesta na letu su do februara 2021.
-Refundacija avio karte
Refundacija avio karte je dozvoljena.
Zahtev za refundaciju se postavlja putem specijalnog linka i usled prebukiranosti zahtevima, avio kompanija ne može garantovati kada će biti vraćen novac i koji iznos novca će biti refundiran.
Novac se isplaćuje tek onog momenta kada sredstva od avio kompanije pristignu na račun Jumbo Travel-a.
Transavia
Transavia avio kompanija je obustavila sve svoje letove za i iz Holandije sve do 06.05.2020.
Ukoliko je let otkazan putnici mogu potražiti vaučer, umanjen za troškove bankarske transakcije koji mogu iskoristiti za neko drugo putovanje.
Vaučer važi jednu godinu od trenutka kada ste ga primili.
Vaučer možete iskoristiti za sve letove do 31.10.2021.
Ako ste Vašu kartu kupili do 24.04. jedna promena datuma putovanja je dozvoljena bez
penala,plaća se samo razlika u ceni karte. Ova promena je dozvoljena samo na istu destinaciju
i mora se iskoristiti do 31.10.2020.
Ukoliko je vaš let nakon 23.04.2020. promena datuma putovanja je dozvoljena prema
uslovima tarife karte.
Refundacija avio karte nije dozvoljena.
Pegasus
Za sve karte rezervisane do 30.04.2020. promena datuma putovanja je dozvoljena bez plaćanja penala za promenu uz doplatu razlike cene u tarifi karte ukoliko postoji.
Ukoliko je nova cena karte niža od vrednosti stare karte , povraćaj razlike nije moguć.
Putnici mogu promeniti datum putovanja do kraja 2020. godine.
Refundacija avio karte nije dozvoljena.
FlyDubai
Avio kompanija će obustaviti sve letove od 26.03. – 09.04.2020.
U slučaju otkazanog leta, full refundacija je dozvoljena, umanjena za naknadu za otkazivanje.
U slučaju otkazanog leta, promena datuma putovanja je takođe dozvoljena do 60 dana
od prvobitnog datuma putovanja.
Ukoliko odlucite da promenite datum putovanja više od 60 dana od prvobitnog datuma
putovanja, primenjivće se svaka doplata razlike u ceni.
** Napomena: Za obe gore navedene opcije morate znati nove datume putovanja najkasnije
do 31.03.2020.
Ukoliko Vaš let nije otkazan i želite da ga otkažete, refundacija avio karte je moguća
samo prema uslovima tarife karte.
Takođe, ukoliko Vaš let nije otkazan i želite promenu datuma putovanja, promena je
dozvoljena samo prema uslovima tarife i promenjivaće se svaka doplata razlike u ceni.
Novi datumi putovanja se moraju znati najkasnije do 31.03.2020.
Normalna pravila o tarifama primenjivaće se na bilo kakve izmene u rezervaciji posle 01.04.2020.
OPSTA NAPOMENA ZA SVE KOMPANIJE
**** NAPOMENA: Mole se putnici da se sami informisu o uslovima zemlje u koju putuju
( zatvoreni granični prelazi, aerodromi)
** Svi uslovi iznad su prema trenutnim informacijama avio kompanija i u svakom
trenutku moze doći do promene.
Jumbo Travel može i u slučaju besplatne promene od strane kompanije da naplati svoje troškove do maksimalno 2000 rsd po promeni avionske karte, zavisno od prevozioca i klase prevoza kao i obima posla koji treba da se uradi prilikom promene.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama