Photo by Morning Brew on Unsplash

Informacije za putovanje u inostranstvo – Korona

Od početka pandemije korona virusa, u skladu sa epidemiloškom situacijom u svakoj zemlji, uvođena su različita ograničenja za putovanje. Kako vreme prolazi avio kompanije uvode sve veći broj letova, međutim to ne znači nužno da se u svaku zemlju može putovati bez ograničenja.

Putnici u želji da se što bolje pripreme i informišu za svoje putovanje često se susreću sa problemom pronalaska prave informacije. U medijima se pojavljuju različite informacije, koje često predstavljaju prepisan tekst nekog drugog medija, pa se u prepisivanju najčešće izgubi smisao kao i tačnost informacije.

Naš je savet da putnik kontaktira ambasadu zemlje u koju putuje i proveri da li postoje određene restrikcije. To je ustanova koja predstavljaja zemlju u koju putujete i jedina ovlašćena da daje takve informacije.
Naše ministarstvo spoljnih poslova kreiralo je posebnu internet stranicu gde svakodnevno obavljuju najnovje informacije vezane za putovanje naših državljana u inostranstvo.

Pored toga kao veoma pouzdan izvor informacija pokazala se i internet stranica Internacionalnog udruženja avio kompanija(IATA) koja je informativnog karatktera.
Svakako napominjemo da je uvek najbolje kontaktirati Ambasadu zemlje u koju putujete jer su oni jedini ovlašćeni da daju odgovore po pitanju restrikcija ili da vas upute na odeljenje koje je u njihovoj državi donosi propise i daje informacije o ulasku u zemlju.

Jumbo Travel kao vaš pouzdan partner pomoćiće vam da dođete do pravih informacija i omogućiti da izvršite kupovinu avio karata, putnog osiguranja, smeštaja i ostalih usluga po najpovoljnijim cenama.
Naše usluge možete platiti i u rate. Više informacija o načinima plaćanja možete pronaći klikom na našu internet stranicu “načini plaćanja”.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama