Opis

Hotel Mediterranean Palace deo je odmarališta Mare Nostrum, a nalazi se pored plaže Kamison u letovalištu Plaja de las Amerikas. Odmaralište nudi spa centar, teretanu, teniske terene i veliki otvoreni bazen.

Klimatizovane sobe hotela Mediterranean Palace uređene su u tradicionalnim bojama Kanara, plavoj i beloj. Sobe sadrže privatni balkon, TV sa satelitskim kanalima i sopstvena kupatila sa fenom za kosu.

U restoranu odmarališta Mare Nostrum služe se jela internacionalne kuhinje na bazi švedskog stola. Bar Vitamina nudi sveže ceđen sok i lagane obroke. Tržni centar Safari, sa prodavnicama i restoranima nalazi se u blizini objekta.

Gostima su na raspolaganju frizerski salon i butik. Hotel nudi veliko igralište i zabavni program za decu.

Teren za golf Las Amerikas i akva park Siam nalaze se na 10 minuta vožnje od hotela Mediterranean Palace. Do Aerodroma Tenerife Sur stiže se za oko 15 minuta vožnje.

Sadržaji

  • Bar
  • Bazen
  • Minibar
  • Parking
  • Restoran
  • Tuš/WC
  • Wi-Fi

Rezervacija

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Žao nam je, još uvek nema recenzija za ovaj smeštaj.

Kanarska ostrva

Opšte aktivnosti

Kanarska Ostrva (Islas Canarias) su ostrva u Atlantskom okeanu, 104 kilometra zapadno od rta Hubi (Juby) u južnom Maroku, i zajedno čine jednu autonomnu pokrajinu Španije. Čini ih 12 ostrva i ostrvaca sa površinom od 7.273km2, a sa najvećim rastojanjem među njima od 600 kilometara. Sedam ostrva je naseljeno: Tenerife, Fuerteventura, Gran Kanarija, Lanzarote, La Palma, Gomera i Jero. Na ovih sedam ostrva živi oko 1,5 miliona stanovnika, pa je gustina naseljenosti oko 200 st/km2. Nenaseljena ostrva su : Alegransa, Grasiosa, Roke de Este, Roke de Oeste, Montanja Klara, i Isla de Lobos. To su vulkanska i planinska ostrva, sa brojnim kraterima, a posebno na ostrvu Tenerife. Kanarski krateri spadaju među najveće na svetu. Na ostrvu Tenerife se nalazi i najviši vrh Španije Piko de Teide (Pico de Teide, 3.718 m). Severne obale su izgrađene od crnog, sivog, crvenog i belog peska, dok su bele plaže na istočnim ostrvima nastale taloženjem peska iz Sahare. Starosedeoce Guanče su u potpunosti istrebili španski osvajači.

KLIMA:

Klima je na najvećem delu arhipelaga suptropska, i delimično suva, a vreme je ujednačeno i vrlo prijatno preko cele godine.
Turističko naselje na jugu, tokom leta u proseku ima dnevnu temperaturu oko 30 stepeni, koja noću pada na 20-24 C. Zimi je dnevna temperatura oko 23 C, a noćna oko 16-17.
Iako je klima blizu idealne, dešava se da vreme bude loše od sredine oktobra do marta, i tada temperatura zna da padne na 11-12 C, uz jak vetar.
Najprijatniju klimu i najmanje vetra na južnoj obali ima Arguineguín, jer je zaklonjen u zalivu. Zimi ovde pada najmanje kiše.
Las Palmas na ostrvu Gran Kanarija, na krajnjem severu , ima najviše kiše zimi, a i temperatura je niža.


Pročitajte više