Opis

Galata Mansion Hotel predstavlja otomansko zdanje sa kraja 19. veka

U drugoj polovini 19. veka otomanska Galata i Pera doživljavaju građevinski procvat, posebno u oblasti izgradnje višespratnih zgrada u evropskom stilu. Palata u kojoj se sada nalazi Galata Mansion Hotel se svojevremeno zvala Mansion Yazici i odigrala je pionirsku ulogu u urbanom razvoju Serdar’i Ekrem ulice (svojevremeno nazvana „Yazici ulica“).

Palata je predstavljala jednu od prvih građevina koja je promenila strukturu u apartmane za članove srednje klase otomanskog društva. Štetajući dalje niz ulicu, susrešćete se sa mnogim drugim kućama od istorijske važnosti, Kamondo, Yusuf Izzettin, Haci Said, Salomon Asseo, Levi, Elias Braunstein, M. Dikeos, Louis Agostini i mnogi drugi). Praktično sve navedene su izgrađene krajem 19. veka.

Hotel je smešten u uskoj ulici sa kaldrmom koja vodi do Galata kule. Istikal avenija se nalazi na manje od 5 minuta šetnje od hotela, odakle tramvajem možete produžiti do trga Taksim, udaljenog 1,5km.  Galata mosta sa pristupom Sultanahmetu je udaljena svega 800m od hotela. Mnoge radnje, cafei i restorani se nalaze u neposrednoj blizini Galata Mansion hotela.

Galata Mansion Hotel poseduje 18 soba koje su opremljene moderno i sa stilom, dekorisane u beloj boji. Hotel u ponudi sadrži nekoliko tipova soba, ekonomsku dvokrevetnu, deluxe dvokrevetnu, deluxe trokrevetnu i deluxe king sobu. Veličina soba se kreće od 18 – 21kvm i mogu smestiti maksimalno 3 osobe. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom, restoran (Lattas coffee) je smešten u prizemlju hotela.

Restoran služi doručak od ponedeljka do petka od 08:00 do 10:30 i subotom i nedeljom od 08:00 do 11:00. Uživajte u širokoj ponudi svežeg voća, žitarica, jogurta, maslina, domaćih marmalada, omleta, ceđenih sokova i ostalih đakonija koje su u ponudi.  Vikend Lattas Coffee nudi opciju branča vikendom. Ukoliko volite duže da spavate u periodu od 10:00 do 15:00 možete uživati u branču. Neophodno je unapred izvršiti rezervaciju na broj telefona koji je istaknut na sajtu. Cena iznosi oko 10 eura po osobi.

Vreme ulaska

14:00

Vreme izlaska

12:00

Sadržaji

 • Internet
 • Kablovska televizija
 • Klima
 • Recepcija
 • Restoran
 • Telefon
 • Tuš/WC
 • Wi-Fi
 • Wi-Fi (doplata)

Rezervacija

Rezerviši

Ispod su navedene sve vrste soba raspoložive u ovom smeštaju. Da biste izvršili rezervaciju, prvo podesite datume u kom periodu biste želeli da boravite u smeštaju klikom na dugme sa desne strane

Vrste soba

 • Dvokrevetna economy soba

  + još informacija

  Mogućnost smeštaja dve odrasle osobe i jedno dete (2-12 godina) ili tri odrasle osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Dvokrevetna economy soba

 • Dvokrevetna deluxe soba

  + još informacija

  Mogućnost smeštaja dve odrasle osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Dvokrevetna deluxe soba

Žao nam je, još uvek nema recenzija za ovaj smeštaj.

Istanbul

Opšte aktivnosti

Istanbul je najveći grad republike Turske i iako nije prestonica ove zemlje, već vekovima predstavlja njeno najznačajnije gradsko središte i kulturnu prestonicu. Nekada je bio prestonica tri velika carstva, Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Osmanskog (1453-1923).

Ovaj veliki grad, jedini na svetu koji se prostire na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva „Zlatni rog“ sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svom sastavu ima grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva.  Istanbul je podeljen na evropski i azijski deo koje povezuje Bosforski  most. Evropski deo je podeljen na stari i novi, koje razdvaja zaliv Zlatni rog a povezuje Galata most. Azijski deo čine se sastoji od predgrađa sa starim vilama i ribarskim mestima.

istanbul3Istanbul je danas najvažniji turski grad sa preko 20 univerziteta, visokim i srednjim školama, bibliotekama, kulturnim centrima, ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar. Neki od muzeja koje preporučujemo za obići su Arheoloski muzej, Muzej turske i islamske umetnosti, Sakip Sabanci muzej, Muzej nevinosti i mnogi drugi. Jedan od najpoznatijih muzeja je svakako Aya Sofia, sa svojom impozantnom strukturom, naručena od strane velikog vizantijskog cara Justinijana, osvećena kao crkva 537., pretvorena u džamiju od strane Mehmeda osvajača 1453. i proglašena za muzej 1935. Ovaj muzej prednjači po svojoj arhitnektonskoj formi, bogatoj istoriji, verskom značaju i izuzetnoj lepoti.

Turska kuhinja ima jednu od najdužih tradicija, mnogi tradicionalni recepti su i dalje prisutni na turskim trpezama. Burek, baklave, lokumi, pilav, sis kebab su samo neka od jela koja su poznata širom sveta.

istanbul2Najznačajnije turističke atrakcije Istanbula su Plava džamija, Topkapi i Dolmabahče saraj, kula Galata i ostale, koje se nalaze u starom delu grada. Istanbul privlači veliki broj turista zainteresovanih za šoping jer nudi širok spektar lokacija za kupovinu od Kapali čaršije do najmodernijih šoping centara.

Zvaničnu prezentaciju grada Istanbul možete pronaći na sledećem sajtu: Istanbul

 

Sport i priroda

Sport i priroda Istanbul može da se pohvali velikim brojem rekreativnih centara i mnoštvom gradskih parkova i prirodnih lepota. Od sportova fudbal je najzastupljeniji i najpopularniji te je i veliki broj svetski poznatih timova i fudbalskih stadiona. Košarka je takođe veoma popularna, moto sport, ronjenje i plivanje, jedrenje... U Istanbulu postoje i tri velika golf terena koji najviše privlače same turiste. Interesantno je pomenuti tyv. Beogradsku šumu nadomak grada koja je veoma popularna za izlete i džogiranje, naročito tokom vikenda.

Noćni život

Noćni život Istanbul se može pohvaliti i bogatim sadržajem noćnog života prestonice. Moderni koktel barovi, barovi na krovovima građevina, jazz kafei, noćni klubovi. Većina lokalnog stanovništva i turista svoje slobodno vreme vikendom u večernjim časovima provodi u Beyoglu distriktu. Od krovnih barova, preko indie klubova do podrumskih jazz klubova i alternativnih rok barova. Od tradicionalnih mesta sa nacionalnom hranom i plesovima do modernih diskoteka. Za svačiji ukus.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Istanbul predstavlja most između Evrope i Azije. Kroz vekove bio je prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva menjajući ime od Vizantion, Konstantinopolj u Istanbul. Kada je osnovana Republika Turska 1923. godine, glavni grad postaje Ankara, ali zbog svog nasleđa Istanbul ostaje do dana današnjeg kulturni i ekonomski centar.
Pročitajte više