Opis

Hotel Coco Royal Beach svojim gostima pruža brojne mogućnosti za idealan odmor na Šri Lanki. Provedite nezaboravne dane na Šri Lanki.

Lokacija: Ovaj prelepi resort je smešten u Kalutari, na samo 39km južno od glavnog grada Kolomba. Ispred ovog prelepog resorta se prostire prostrana peščana plaža.

Sadržaj: U okviru hotela Coco Royal Beach se nalaze prodavnica, juvelirnica, vešernica, bejbisiting na zahtev, teretana, tematske večeri, spa centar, sportske i zabavne aktivnosti, konferencijska sala,.

Smeštaj: Sve sobe hotela su klimatizovane i poseduju sef i kupatilo.

Usluga: Noćenje sa doručkom, polupansion.

Brojna pozitivna iskustva i preporuke naših putnika vezana su za ovaj hotel.

Sadržaji

  • Klima
  • Restoran
  • Sef
  • Tuš/WC

Rezervacija

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Žao nam je, još uvek nema recenzija za ovaj smeštaj.

Šri Lanka

Opšte aktivnosti

Šri Lanka, ostrvska država, do 1972. godine poznata kao Cejlon, smeštena je u Indijskom okeanu u Južnoj Aziji.
Najveći grad Šri Lanke je Kolombo, istovremeno i komercijalni i finansijksi centar ostrva. Kotta je glavni grad Šri Lanke u administrativnom smislu.

Beskrajne plaže, nasmejani ljudi, vekovima stare ruševine, čuveni cejlonski čaj, raznovrsna hrana u kombinaciji sa pristupačnim cenama čine Šri Lanku jednom od najprivlačnih destinacija Azije. Turizam je na Šri Lanci još uvek u fazi razvoja, tako da je sada pravo vreme za posetu. Ukoliko ste ljubitelj prirodnih lepota, Šri Lanka je pravo mesto za Vas!

Kada putovati?
sri-lanka2Klima na Šri Lanci je tropska, sa smenjivanjem monsuna i sušne sezone. Najbolji deo sezone na Šri Lanci za zapadni, južni i planinski deo zemlje je od decembra do marta, dok je za istočni deo obale i region starih gradova najbolje vreme za posetu u periodu od aprila do septembra. Najveća posećenost ostrva je u periodu od decembra do marta meseca. Obzirom da ostrvljani slave Novu godinu sredinom aprila meseca, tada možete očekivati velike gužve u transportu na ostrvu.

  • Šta posetiti?
    Kolombo – najveći grad na ostvu, predstavlja ekonomsku prestonicu Šri Lanke, smešten na zapadnoj strani ostrva. Grad obiluje muzejima, od kojih je Narodni muzej
    6najveći i poseduje nekoliko drevnih relikvija. Takođe možete obići i Muzej iz Holandskog perioda, Tradicionalni muzej lutaka ili Prirodnjački muzej. Zoološki vrt je takođe jedna od opcija za obilazak. Obzirom da je Kolombo primorski grad, možete uživati u šetnjama duž obale.

Sigirija ili „Lavlja stena“je smeštena u središtu oblasti Matale gde se nalaze ruševine nekadašnje palate kralja Kashyapa koji je vladao od 473. – 495. godine. Od 1982. godine je upisana u UNESCO-vu svetsku baštinu. Istorija Sigirije seže duže od 2500 godina kada su budistički monasi koristili pećine ispod stene kao samostane. Mesto je bilo naseljeno sve do 14. veka. Turiste uglavnom oduševe odlično očuvane freske koje prikazuju devojske u oblacima, obično naslikane sa golim grudima. Takođe, izuzetnu atrakciju predstavlja i zid ogledalo smešten pre severne zaravni. Malter na zidu je bio poliran do visokog sjaja.

Sri Pada takođe poznata i kao planina Samanalakanda, u kolonijalno doba poznata kao „Adamov vrh“ je visoka planina u središnjoj visoravni Šri Lanke. Istorija Sri Pade je prepuna legendi, njegov 1,8 metara visok kameni vrh takozvano „sveto stopalo“ budisti smatraju za otisak stopala Bude, hrišćani Adama a hinduisti Šive.

Plaže – Ostrvo obiluje fenomenalnim plažama, gde svako može pronaći nešto za sebe. Bilo da želite usamljenu plažu, zainteresovani ste za ronjenje oko koralnih grebena ili surfovanje na blagim sprudovima, Šri Lanka poseduje sve od navedenog! Neke od najpoznatijih plaža su:

sri-lanka4Tangalla – kombinacija netaknute prirode i kristalno čistog mora, Tangale plaža na Šri Lanki je mesto koje će ispuniti sva očekivanja za savršenim odmorom;
Hikkaduwa – plaža sa razglednice! Zlatni pesak, intenzivno zelenilo i jedan od najpopularnijih koralnih grebenova na svetu čini ovu plažu jednom
od onih koje nikako ne smete propustiti;
Bentota – blizina Kolomba, nekoliko luksuznih kompleksa i hotela je čini jednom od najposećenijih plaža
na ostrvu.

Zanimljivosti
Začin cimet potiče sa Šri Lanke i otkrili su ga Egipćani. Ostvo je istovremeno poznato i kao „biser Indijskog okeana“ i kao „suza Indije“ zahvaljujući svom obliku. Iako je kriket najpopularniji sport u Šri Lanci, nacionalni sport je zapravo odbojka. Šri Lanka je jedan od najvećih izvoznika čaja.

Postoji jedanaest univerziteta na Šri Lanci, 92% ljudi koji žive u celoj zemlji su pismeni što znači da ostrvo poseduje najvišu stopu pismenosti u Južnoj Aziji.

Sport i priroda

Sport i priroda Odlične mogućnosti za sve ljubitelje podvodnih sportova. U mogućnosti ste da istražujete podvodni svet o kakvom ste do sada samo maštali.

Noćni život

Noćni život Bogat noćni život ukrašen restoranima sa tradicionalnim specijalitetima kao i kafići gde pored alkoholnih možete uživati i u bezalkoholnim koktelima koji sadrže lokalno tropsko voće.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Istorija i kultura Šri Lanke je zaista vredna divljenja. Brojni budistički hramovi posvećeni Božanstvima zauzimaju značajno mesto u svetskoj kulturnoj baštini kao i na turističkim mapama.
Pročitajte više