Opis

Hotel Central Park Amsterdam je siguran izbor kako po svojoj lokaciji tako i po sadržaju koji nudi.

Lokacija:
Hotel Central Park Amsterdam je u neposrednoj blizini čuvenog Vondel parka. Lokacija na kojoj se nalazi nudi mogućnost brze i efikasne povezanosti sa centrom grada.

Hotel Central Park Amsterdam sadržaj:

Zbog svoje lokacije od hotela se šetnom može doći do čuvenog Rijk musemum, Vondel parka i Leidse trga. Vondel Park je napoznatiji park u Amstrdamu, nazvan po Joost van den Vondel – u i skoro je renoviran. Godišnje u ovom parku uživa oko 10 miliona ljudi. Osim prelepe flore i faune kojom ovaj park obiluje, može se uživati u prelepim terasama i kafeima. Osim velikog broja stranaca, u ovom parku svakodnevno uživaju i starosedeoci ovog zanimljivog grada. Obzirom da je hotel neposredno uz park, ne bi ga trebalo propustiti. Šetnjom ovim prelepim parkom upoznaćete novu kulturu, zanimljive ljude i čarobnu prirodu.

Takođe, u blizini je i tramvajska linija 2 kojom se lako može doći do centra grada kao i Rai kongresnog centra. Hotel poseduje recepciju koja je gostima 24 h na raspolaganju, salu za doručak, bar, kao i wi fi u javnim delovima hotela. Rijk Muzej je svakako nešto što se ne sme propustiti. Lokciran je na Museum Square, a od hotela je udaljen na oko pet minuta vožnje. Između ostalih u njemu se čuva i čuveno Rembrantovo delo – “ Noćna straža „.

Hotel Central Park Amsterdam smeštaj:

Veoma udobne i mirne sobe gledaju na Vondel Park. Sobe su prostrane i svetle. Sve sobe poseduju moderno opremljeno kupatilo sa fenom, klima uređaj, plazma TV, aparat za čaj ili kafu, telefon i dostupan wi-fi. Sobe su predviđene za dve ili tri osobe ( kreveti mogu biti spojeni ili uz upit se može tražiti twin soba – razdvojeni kreveti ), a krevetac je dostupan na upit.

Usluga:
noćenje sa doručkom – samoposluživanje.

Vreme ulaska

14 h

Vreme izlaska

12 h

Sadržaji

 • Bar
 • Fen
 • Internet
 • Kablovska televizija
 • Klima
 • Recepcija
 • Restoran
 • Sef
 • Telefon
 • Tuš/WC
 • Wi-Fi

Internet

da

Rezervacija

Rezerviši

Ispod su navedene sve vrste soba raspoložive u ovom smeštaju. Da biste izvršili rezervaciju, prvo podesite datume u kom periodu biste želeli da boravite u smeštaju klikom na dugme sa desne strane

Vrste soba

 • Dvokrevetna soba za 2 osobe

  + još informacija

  Mogućnost smeštaja dve odrasle osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Dvokrevetna soba

 • Dvokrevetna superior soba

  + još informacija

  Mogućnost smeštaja dve odrasle osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Dvokrevetna superior soba

 • Jednokrevetna soba

  + još informacija

  Mogućnost smeštaja jedne osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Standardna jednokrevetna

 • Dvokrevetna soba 2+1

  + još informacija

  Dvokrevetna standardna soba, mogućnost smeštaja dve odrasle osobe i jedno dete (2-12 godina) ili tri odrasle osobe.

  Max:

  Veličina kreveta: Normalan

  Veličina sobe: Standardna dvokrevetna

Žao nam je, još uvek nema recenzija za ovaj smeštaj.

Amsterdam

Opšte aktivnosti

Amsterdam je nastao kao malo ribarsko selo u XIII veku. Prema legendi, osnovala su ga dva frizijanska ribara, koja su se naselila na obalama reke Amstel u malom čamcu sa svojim psom. Danas je ovo glavni grad Holandije, poznat po liberalnim stavovima, bogatoj kulturi i jedna od najposećenijih turističkih destinacija Evrope.

Grad presecaju kilometrima dugački kanali, na čijim uređenim obalama se nalaze brojni muzeji i galerije. Kanali takođe predstavljaju jedno od obeležja grada, a oni su i svedoci bogate istorije grada. Tri glavna kanala potiču iz jezera, a to su Herengracht, Keizersgracht i Prinsengracht koji su prosto načičkani brodićima koji vas mogu prevoziti do drugih delova grada. Fantastičan obilazak za pamćenje!

amsterdamNikako ne bi trebalo propustiti srednjevekovni Oude Kerk, 800 godina staru crkvu sa malim kućicama u okviru nje, Nuewe Kerk (novu crkvu) i Houten Huis ( drvenu kuću) koji privlače bliceve foto-aparata turista. Veći deo istorijskog centra grada izgrađen je u zlatnim godinama grada u XVII veku, kada se Amsterdam smatrao jednim od najbogatijih gradova sveta, sa razvijenim trgovačkim vezama ka Baltiku, Severnoj Americi, Africi, Indoneziji i Brazilu.

Tokom ovog perioda nastale su brojne impozantne građevine, danas obeležja grada koja izmamljuju uzdahe posetioca. To su Kraljevska palata, Westerkerk, Zuiderkerk i drugi. Zbog lepote ovih prirodnih kanala i oko 1300 mostića koji spajaju njihove obale Amsterdam zovu i “ Venecija severa“.

Amsterdam je bogat muzejima na otvorenom, uključujući tu i Stedelijk muzej i muzeje Rembrantova kuća, Van Gogova kuća, u kojima se nalaze mnoga umetnička dela od neprocenljive vrednosti ovih umetnika. Svakako diveći se umetničkim delima ne bi trebalo propustiti obilazak kuće Ane Frank na Prinsengrahtu gde je pronadjena čuvena knjiga male jevrejske devojčice sakrivena pred najezdama nacističkih vojnika.

amsterdam1Ova metropola danas predstavlja grad gde su sve različitosti prihvaćene i grad koji svojom liberalnošću ide korak ispred svih, pa je veoma interesantan mlađim generacijama, ali mu ni „stariji“ ne mogu lako odoleti. Da biste osetili savremeni evropski duh, morate posetiti ovaj grad i u njemu pronaći kutak za sebe, a onda, vraćaćete se redovno, to je sigurno!

Sport i priroda

Sport i priroda Amstersdam je grad sporta. Jako je teško reći koji sport je najpopularniji u ovom gradu. Ovde se redovno održavaju utakmice UEFA Lige šampiona, Uefa Lige Evrope, mada su i sva takmičenja iz ostalih sportova zastupljena. Omiljeni fudbalski klub je Ajax na cijoj se Amsterdam areni okupe desetine hiljada navijaca tokom sportskih dešavanja.Pored popularnih sportova, unazad par godina sve više mesto zauzima i Joga, a zastupljeni su i vodeni sportovi, jahanje kao i korfbal.

Noćni život

Noćni život Usled svog liberalnog zakona Amsterdam ima verovatno najsadržajniji noćni život u Evropi. Ogroman broj noćnih klubova, diskoteka, restorana i barova radi tokom čitave noći. Dozvoljeno je skoro sve i svi nezavisno od opredeljenja mogu pronaći mesto za uživanje. Mladi iz cele Evrope dolaze, pored ostalog, upravo i da bi okusili na daleko priznat noćni život Amsterdama.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Amsterdam je jedan od centara evropske kulture: od pozorišnih predstava do uličnih performansa, od bioskopa i koncertnih sala do predivnih antikvarnica u muzejskoj četvrti. Svake godine u Amsterdamu se odigrava stotina premijera na raznim pozornicama širom grada i jako puno svetski poznatih imena održava koncerte, gostovanja, predavanja.
Pročitajte više