Opis

Veličanstveni Istanbul 4 dana/3 noći – Grad na dva kontinenta, gde se prepliću Evropa i Azija u savršenoj harmoniji, grad istorije i mogućnosti, metropola sa preko 14 miliona stanovnika koji  žive i rade na dva kontinenta. Prostor na kome se danas nalazi Istanbul vekovima je bio poseban izazov za sve velike sile, od stare Grčke, preko Rima i Vizantije pa sve do velikog Otomanskog carstva. Istanbulu je, zahvaljujući značajnom geografskom položaju na Bosforu, predodređeno da bude veliki grad. Iako je izgubio status prestonice, ostao je najveći i najznačajniji grad u Turskoj.

Veličanstveni Istanbul 4 dana/3 noći
avio+hotel+transfer
INDIVIDUALNI POLASCI od 250 EUR

***BEZ SKRIVENIH TROŠKOVA***

Sa Jumbo Travelom posetite ovaj jedinstven grad. Istanbul je poznat po vrhunskim arhitektonskim dostignućima, pa zbog toga upoznavanje Istanbula najčešće počinje od istorijske četvrti koja se nalazi u evropskom delu grada, nadomak Bosfora, čije plavetnilo oplemenjuje prizor u svakom trenutku. Deo grada Sultanahmet obiluje spomenicima kulture, muzejima, palatama ali i brojnim prodavnicama i najvećim pokrivenim bazarom na svetu čiji lavirint ulica i ponuda brojnih proizvoda i suvenira će vam dočarati sve čto ovaj grad može da ponudi. S druge strane prelaskom Galata mosta dolazimo do takozvanog novog evropskog dela grada gde ćete u prodavnicama naći sve moderne brendove, zgrade sa zapadnim uticajem arhitekture i internacionalne restorane i barove. Kratka vožnja broda deli vas od Azije, te vam preporučujemo upravo da na drugi kontinent dođete po završetku krstarenja čuvenim Bosforom! Deo grada koji se zove Kadikoj jedan je od najlepših delova Istanbula sa brojnim barovima, restoranima, prodavnicama i lokalnom hranom koja se prodaje na ulicama, uživaćete u svakom momentu provedenom ovde. I obećavamo vam da ćete se uvek rado vraćati.

Tursko gostoprimstvo nadaleko je poznato, te bez obzira da li negde planirate da potrošite jedan ili sto evra, dobićete punu pažnju svakog prodavca. Ali ne zaboravite da se cenkate. Ovaj vid spustanja cene za robu koju želite da kupite viševekovna je tradicija turskih prodavaca, a u Istanbulu imaćete priliku da nađete sve što možete da zamislite.
Turski specijaliteti spoj su mediteranske i orijentalne kuhinje, a njihov uticaj svakako je prisutan i u našim jelima, te su nam ove đakonije i te kako poznate. Naravno preporučujemo vam da probate baklave i ratluk koji se ovde nešto drugačije pripremaju, lokalni specijalitet kebab, burek, sutlijaš, kumpir i obavezno ispod Galata mosta sendvič sa ribom-balik ekmek.

PROGRAM PUTOVANJA

01.Dan Beograd-Istanbul
Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Direktan let do Istanbula. Po sletanju, organizovan transfer do hotela izabrane kategorizacije. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.

02.Dan Istanbul
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Čuveni Carigrad svojom burnom istorijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika.  Aja Sofija,nekada najveća hrišćanska crkva na svetu i Plava Džamija sa svojih 6 minareta, dominantne su građevine na trgu Sultanahmet. Iznad njih na uzvišenju nalazi se raskošna palata sultana Topkapi. Hipodrom iz doba Konstantinove vladavine, Bazilika cisterne,duh orijenta, džamije, opojni mirisi i naravnonajveći pokriveni bazar Kapali čaršija.  Slobodno vreme za uživanje – preporučujemo riblje specijalitete na Kumkapiju, najlepši pogled sa Sulejmanije, tradicionalnu kafu kod Ejupove džamije, šoping na Egipatskoj pijaci ili u Istiklal ulici. Noćenje.

03.Dan Istanbul
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Preporučujemo krstarenje Bosforom – momenat kada sa jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko kopno. U povratku možete prošetati preko Galata mosta, obići Galata kulu, čajdžinice i poslastičarnice u novom evropskom delu. Ili možete posetiti četvrt Kadikoj koja se nalazi na azijskom delu grada koja će vas očarati lavirintom ispreplitanih ulica punim barova, restorana, prodavnica. Noćenje.

04.Dan Istanbul-Beograd
Doručak. Napuštanje hotela, opraštaj od starog Konstantinopolja i i organizovan transfer do aerodroma.  Čekiranje za let za Beograd.
(Kraj usluga).

CENA  PAKET ARANŽMANA
***Promotivne cena aranžmana***
Cenovnik važi do popune mesta
4 dana / 3 noći

Period putovanja Hotel 3* Hotel 4*
Mart Od 250 eur Od 265 eur
April Od 260 eur Od 280 eur
Maj Od 260 eur Od 280 eur
Jun Od 255 eur Od 275 eur

Cenovnik br.2, važi od 26.02.2019. godine.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu avio kartu na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd sa svim aerodromskim taksama
 • ručni prtljag i čekirani prtljag
 • boravak u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • organizaciju putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • obrok i piće na letu, moguće uz doplatu tokom leta
 • individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja
 • obilasci, izleti i razgledanja

NAPOMENA:

 • cena je rađena na bazi promotivne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife
 • za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 01h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta hotelijera. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje : 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice Banca Intesa Master Card, Visa i American Express na 6 rata bez uvećanja
 • Kreditne kartice Komercijalne banke na 6 rata bez uvećanja ( Master Card , Visa i Dina)
 • Kreditne kartice: Visa, Visa electron, Master, Maestro, Dina, American Express, (isti uslovi kao gotovina)
 • Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 6 rata bez uvećanja. Akontacija je prilikom rezervacije i ostatak na 5 mesečnih rata.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane JUMBO TRAVELA-a
 • Kredit: Jumbo Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun
  U vreme održavanja sajmova, kongresa, specijanih događaja, ili u slučaju first i last minute ponuda ili prodaje po specijalnim uslovima navedeni načini plaćanja ne važe.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave imena i prezimena svih putnika na prijavi putovanja onako kako je upisano u pasosu. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
**Rok za izdavanje karte je 01h od trenutka pravljenja rezervacije! Kako su u pitanju promotivne karte avio kompanije, kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi. U slucaju otkaza aranzmana avio karta ne podleze refundaciji

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

HOTELSKA PONUDA
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.
Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Martinenz Hotel 3*
Adresa: Koska Cad. No:6/1 Laleli, Fatih
Web: http://www.otelmartinenz.com/
Hotel Martinenz nalazi se u oblasti Laleli na samo par minuta od Sultanahmeta gde se nalazi najveći broj istorijskih znamenitosti. U blizini se nalazi stanica tramvaja odakle veoma brzo stižete do Aja Sofije, Plave Dzamije, Hipodroma, Kapali Čaršije… Gostima je na raspolaganju terasa sa divnim pogledom na Istanbul i Mramorno more. Besplatni kolačići i čaj služe se svakodnevno od 15:00 do 16:00. U večernjim časovima možete uživati u jelima turske kuhinje koja se služe u prijatnom restoranu Martinenz Terrace iz doplatu.Doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena lokalna hrana.
Standardna dvokrevetna soba: Gostima su na raspolaganju udobne smeštajne jedinice i besplatan WiFi. Sve sobe jednostavno su dekorisane i opremljene su spavaćim delom sa, sopstvenim kupatilom,klimom.

Barin Hotel 3*
Adresa: Sehzadebasi Fevziye Cd. No:7, Fatih
Web: http://www.barinhotel.com/
Smešten u starom jezgru Istanbula, hotel Barin predstavlja odlično polazište za istraživanje brojnih gradskih spomenika i znamenitosti. Ovaj prijatni hotel nudi 65 udobnih soba. Sve sobe su jednostavno su uređene i dobro opremljene. Hotel Barin se nalazi na nekoliko minuta hoda od čuvene Kapali čaršije, Palate Topkapi, Plave džamije i Aje Sofije. Nedaleko od hotela pronaći ćete tramvajsku stanicu, od koje se lako stiže do Sultanahmeta i ostalih delova grada. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi.Doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena lokalna hrana.
Standardna dvokrevetna soba: Gostima su na raspolaganju udobne smeštajne jedinice. Sve sobe jednostavno su dekorisane i opremljene su spavaćim delom i sopstvenim kupatilom.

Erden Sarayevo Hotel 3*
Adresa: Azimkar Sk. No 46 Laleli , Fatih
Web: http://www.erdensarayevo.com.tr/
Hotel Erden Sarayevo nalazi se u oblasti Laleli nadomak svih istorijskih znamenitosti i predstavlja idealnu lokaciju za dalje istraživanje grada, te se preporučuje putnicima koji će svoje vreme u Istanbulu provesti upoznavajući grad i sve ono sto Istanbul nudi. Na vrhu hotela nalazi se terasa sa otvorenim bazenom gde se gosti mogu opustiti nakon celodnevnog razgledanja i uživati u pogledu na Mramorno more. Gostima je na raspolaganju a la card restoran, bar, recepcija koja radi 24h i besplatan wifi. Hotel je renoviran i moderno dekorisan. Doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena lokalna hrana.
Standardna dvokrevetna soba: Gostima su na raspolaganju udobne smeštajne jedinice. Sve sobe moderno su dekorisane i opremljene su spavaćim delom i sopstvenim kupatilom.Sve sobe imaju  klima-uređaj i mini-bar. Kupatila u sobama sadrže tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

Antik Hotel 4*
Adresa: Ordu Cad, Darphane Sok. 10 Beyazit Sultanahmet, Fatih
Web: http://www.antikhotel.com/default-en.html
Hotel Antik se nalazi u centralnom delu starog Istanbula, na oko 500 metara od Kapali čaršije i na samo 3 minuta hoda od tramvajske stanice Bejazit. Gosti se mogu opustiti uz piće na krovnoj terasi, sa koje se pruža panoramski pogled na Mramorno more. Ovaj jedinstveni hotel inspirisan je istorijom Istanbula. Izgrađeni na rimskoj cisterni, a svi spratovi hotela uređeni su u skladu sa po jednim periodom iz prošlosti grada.Svakog dana, gosti mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola uz panoramski pogled. U restoranu Marmarion služe se odabrana jela turske i internacionalne kuhinje.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe opremljene su spavaćim delom, flat-screen TVom sa satelitskim kanalima, besplatanim bežičnim internetom i klima-uređajem. Svaka smeštajna jedinica ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i telefon. Pojedine sobe sadrže prostor za sedenje.

Grand Emin Hotel 4*
Adresa: Mustafa Kemal Paşa .Cad Fabrika Sok No 13 Yenikapi Eminonu, Fatih
Web: http://www.aymahotelsgroup.com/grandemin/
Hotel Grand Emin nalazi se u blizini metro stanice Yenikapı i odlično je povezan kako sa aerodromom Ataturk, ali i sa azijskim delom grada, tako i sa istorijskim centrom Istanbula koji se nalazi na samo 20tak minuta vožnje tramvajem, ali i sa azijskim delom. Lokacija hotela idealna je za one koji žele da istražuju Istanbul. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu. Gosti u mogu da uživaju i na terasi hotela gde se nalazi otvoren bazen i bar.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe opremljene su spavaćim delom, TVom sa satelitskim kanalima, besplatanim bežičnim internetom i klima-uređajem. Svaka smeštajna jedinica ima sopstveno kupatilo. Pojedine sobe sadrže prostor za sedenje.

Bekdas Hotel 4*
Adresa: Mimar Kemalettin Mah. Derin Kuyu Sok. No:4 Laleli, Fatih
Web: http://www.bekdashoteldeluxe.com/
Hotel Bekdas Deluxe je smešten u blizini Univerziteta u Istanbulu i ima odličnu lokaciju za sve putnike koji žele da istražuju grad. Udaljen je 5 minuta hoda od Kapali čaršije i 150 metara od stajališta T1 Laleli.Tramvajska linija povezuje hotel Bekdas sa čuvenom Aja Sofijom i Palatom Topkapi u istorijskoj četvrti Sultanahmet. Tramvaji takođe saobraćaju do mosta Galata i živahne četvrti Karakoj. Aerodrom Ataturk je udaljen 15 km, a Aerodrom Sabiha Gokčen 55 km od hotela. U ponudi ima moderno uređen smeštaj i krovni restoran s kog se pruža pogled na Mramorno more.  Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu. Gosti mogu započeti dan doručkom na bazi švedskog stola, a u hotelskom restoranu mogu uživati u specijalitetima lokalne kuhinje i panoramskom pogledu. U baru u lobiju hotela služe se bezalkoholna i lokalna alkoholna pića, kao i čuvena turska kafa. Tokom boravka gosti mogu vežbati u fitnes centru ili se opustiti u sauni i hamamu. Masaže su na raspolaganju uz doplatu.
Standardna dvokrevetna soba: Renovirane 2013. godine, klimatizovane sobe hotela Bekdas opremljene su mini-barom i LCD TV-om sa satelitskim kanalima. Svaka sadrži sef i električni čajnik. Sopstvena kupatila raspolažu tušem i fenom za kosu. Pojedine sobe imaju balkon s kog se pruža pogled na more.

Grand Emin Hotel 4*
Adresa: Mustafa Kemal Paşa .Cad Fabrika Sok No 13 Yenikapi Eminonu, Fatih
Web: http://www.aymahotelsgroup.com/grandemin/
Hotel Grand Emin nalazi se u blizini metro stanice Yenikapı i odlično je povezan kako sa aerodromom Ataturk, ali i sa azijskim delom grada, tako i sa istorijskim centrom Istanbula koji se nalazi na samo 20tak minuta vožnje tramvajem, ali i sa azijskim delom. Lokacija hotela idealna je za one koji žele da istražuju Istanbul. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu. Gosti u mogu da uživaju i na terasi hotela gde se nalazi otvoren bazen i bar.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe opremljene su spavaćim delom, TVom sa satelitskim kanalima, besplatanim bežičnim internetom i klima-uređajem. Svaka smeštajna jedinica ima sopstveno kupatilo. Pojedine sobe sadrže prostor za sedenje.

Oran Hotel 4*
Adresa: Harikzadeler Sok. No: 32 Laleli, Fatih
Web: http://www.oranhotel.com/
Hotel Oran je smešten je  u centralnom delu oblasti Fatih tj u delu grada koji se naziva Laleli. Udaljen je 1.2 km od Kapali čaršije, 2.3 km od Aja Sofije i 2 km od Plave džamije i Cisterne Bazilike. Hotel nudi udobne sobe sa besplatnim bežičnim internetom i doručkom na bazi švedskog stola. Stanicu metroa i autobusku stanicu pronaći ćete na samo 100 metara od smeštajnog objekta. U hotelu Oran možete koristiti tradicionalno tursko kupatilo, saunu i hamam. Na raspolaganju vam je i dobro opremljen fitnes centar. Doručak se služi u hotelskom restoranu na bazi švedskog stola.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe sastoje se od spavaćeg dela i sopstvenog kupatila. Moderno su opremljene i standardne su veličine, potpuno su klimatizovane i imaju prostor za sedenje.

Yigitalp Hotel 4*
Adresa: HGencturk Cad. Cukurcesme Sk. No:38 Sehzadebasi, Fatih
Web: http://www.yigitalp.com/
Hotel Yigitalp smešten je u starom gradskom jezgru Istanbula, na 15 minuta hoda od čuvene Kapali čaršije. Gostima je na raspolaganju spa centar sa tradicionalnom mermernim turskim kupatilom i masažnim tretmanima.Hotelski restoran služi specijalitete turske kuhinje u elegantnom ambijentu. U ležernom baru Alp na raspolaganju su vam osvežavajuća pića i besplatan internet.
Standardna dvokrevetna soba: Spavaći deo soba dekorisan je otomanskim stilom. U sobama se čuje tiha, opuštajuća muzika. Smeštajne jedinice sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima i kupatila sa kadom ili tušem.

OTKAZ OD STRANE PUTNIKA:
U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat.
Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja prema uslovima hotelijera.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je Jumbo Travel sa licencom 193/2010 .
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost .
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od raspoloživosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je turistička agencija JUMBO TRAVEL, licenca OTP br 193/2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik broj 02. važi od 26.02.2019

Nažalost, još uvek nema recenzija ovog putovanja.