Opis

Prag leži na obali reke Vltava, na pola puta između Beča i Berlina, na sedam brda veličanstveno upotpunjenih prelepim dvorcima i crkvama. Dugo je naširoko smatran jednim od najlepših gradova Evrope, a mnogi mu i dan danas dodeljuju taj epitet.

 

Prag 4 dana/3 noći
avio+hotel
INDIVIDUALNI POLASCI od 295 EUR

 

PROGRAM PUTOVANJA

01.Dan Beograd-Prag
Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let avio kompanijom Hainan Airlines. Po sletanju, individualni transfer do hotela izabrane kategorizacije. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.

02.Dan Prag
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Preporučujemo vam da današnji dan započnete posetom istorijskog centra grada. Prag će vas očarati svojim lavirintom srednjovekovinih ulica koje odišu duhom proslosti. Dopustite sebi da se izgubite i da bez ikakvog plana istrazujete centralno jezgro grada. Do glavnih znamenitosti poput Karlovog mosta, zamka Hradcani i čuvenog sata ćete skakako doći, ali ono što čini Prag posebnim je upravo atmosfera koja vlada gradom i lokalno stanovništvo. Noćenje.

03.Dan Prag
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Današnji dan provedite na Maloj strani, delu grada do kojeg ćete lako doći prelaskom Karlovog mosta i reke Vltave. Ovaj živopisni deo grada očaraće vas svojim šarenim kućama, jedinstvenim umetničkim galerijama, tradicionalnom hranom i popoločanim ulicama. Noćenje.

04.Dan Prag-Beograd
Doručak. Napuštanje hotela, individualan transfer do aerodroma. Obaveza putnika je da na aerodromu u Pragu budu dva sata pred poletanje aviona. Čekiranje za let za Beograd kompanijom Hainan Airlines.
(Kraj usluga).

CENA  PAKET ARANŽMANA

***Promotivne cena aranžmana***
Cenovnik važi do popune mesta

4 dana / 3 noći

Period putovanja Hotel 3* Hotel 4*
Mart Od 295 eur Od 320 eur
April Od 310 eur Od 330 eur
Maj Od 310 eur Od 330 eur
Jun Od 340 eur Od 380 eur

Cenovnik br.2, važi od 26.02.2019. godine.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu avio kartu na relaciji Beograd-Prag-Beograd avio kompanijom Hainan sa svim aerodromskim taksama
 • ručni prtljag od 8kg (56x45x25) i čekirani prtljag od 23 kg
 • boravak u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • organizaciju putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • obilasci, izleti i razgledanja

NAPOMENA:

 • cena je rađena na bazi najniže tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife
 • za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju najižih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja koji su restriktivni zbog svoje niske cene, odnosno karta kupljena po najnižim tarifama ne može se zameniti niti refundirati. Refundaciji su podložne neke od aerodromskih taksi. Rok za izdavanje karte je 01h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta hotelijera. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje : 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice Banca Intesa Master Card, Visa i American Express na 6 rata bez uvećanja
 • Kreditne kartice Komercijalne banke na 6 rata bez uvećanja ( Master Card , Visa i Dina)
 • Kreditne kartice: Visa, Visa electron, Master, Maestro, Dina, American Express, (isti uslovi kao gotovina)
 • Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 6 rata bez uvećanja. Akontacija je prilikom rezervacije i ostatak na 5 mesečnih rata.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane JUMBO TRAVELA-a
 • Kredit: Jumbo Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun
  U vreme održavanja sajmova, kongresa, specijanih događaja, ili u slučaju first i last minute ponuda ili prodaje po specijalnim uslovima navedeni načini plaćanja ne važe.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave imena i prezimena svih putnika na prijavi putovanja onako kako je upisano u pasosu. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

HOTELSKA PONUDA

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.

Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Hotel Legie 3*
Adresa: Sokolská 33, Prag, 12000, Češka
Web: http://legie.prague-hotels.org/en/
Hotel Legie je okružen raznim barovima i prodavnicama, a nalazi se na svega 400 metara od Trga Sv. Vaclava. U ponudi su 24-časovna recepcija i besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama. Hotel je udaljen svega 30 metara od stanice metroa I.P. Pavlova.Lokacija hotela idealna je za putnike koji žele da istražuju znamenitosti grada kako su sve atrakcije na pešačkoj udaljenosti.  Doručak se služi na bazi švedskog stola.
Standardna dvokrevetna soba: Sve hotelske sobe sastoje se od spavaćeg dela i sopstvenog kupatila. Sve sobe su klimatizovane i sadrže TV sa kablovskim kanalima.
Tip usluge: noćenje sa doručkom.

Hotel Victoria 3*
Adresa: Seifertova 26, Prag, 130 00, Češka
Web: http://www.hotelvictoria.cz/en/
Hotel City Partner Victoria nalazi se u praškoj stambenoj četvrti Žižkov. Smešten je na 15 minuta hoda od Trga Sv. Vaclava i na 10 minuta vožnje tramvajem od Glavne železničke stanice. U ponudi je doručak na bazi švedskog stola.Gosti mogu uživati uz jela i živu muziku u opuštenom ambijentu hotelskog restorana Kuře v Hodinkách. Na jelovniku su češki i internacionalni specijaliteti. Bar u lobiju radi 24 sata dnevno.
Standardna dvokrevetna soba: Sve hotelske sobe sastoje se od spavaćeg dela i sopstvenog kupatila. Sve sobe u hotelu Victoria su nepušačke i sadrže sopstveno kupatilo, TV sa satelitskim kanalima i sef. Bežični internet je na raspolaganju uz doplatu.
Tip usluge: noćenje sa doručkom.

Hotel Ambiance 4*
Adresa: Tyršova 8, Prag, 120 00, Češka
Web: http://www.ambiancehotel.cz/
Hotel Ambiance nalazi se u centru Praga i nudi terasu. Trg Sv. Vaclava i Praški nacionalni muzej su udaljeni samo 10 minuta hoda od objekta. Gosti mogu besplatno koristiti poslovni centar i ostavu za prtljag. Usluga aerodromskog prevoza je dostupna uz doplatu. Raznovrsni restorani, kafei, barovi i klubovi nalaze se u blizini hotela. Besplatan wifi je takođe dostupan. Doručak se služi na bazi švedskog stola.Stanica metroa I. P. Pavlova, tramvajska i autobuska stanica udaljene su 350 metara od hotela Ambiance. Do Glavne železničke stanice u Pragu se može stići za 5 minuta.
Standardna dvokrevetna soba: Sve hotelske sobe sastoje se od spavaćeg dela i sopstvenog kupatila. Sve sobe su klimatizovane i sadrže TV sa kablovskim kanalima.
Tip usluge: noćenje sa doručkom.

OTKAZ OD STRANE PUTNIKA:

U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat.

Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju najpovoljnijih ekonomskih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, te ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja prema uslovima hotelijera. Ukoliko je hotelski smeštaj rezervisan po posebnoj promotivnoj ceni penali za otkazivanje iznose 100%.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je Jumbo Travel sa licencom 193/2010 .
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost .
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od raspoloživosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je turistička agencija JUMBO TRAVEL, licenca OTP br 193/2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik broj 02. važi od 26.02.2019

Nažalost, još uvek nema recenzija ovog putovanja.