Opis

Berlin 4 dana/3 noći – avio+hotel – iz Niša. Berlin je grad prepun istorije, što se ogleda u mnogobrojnim muzejima i naravno ostacima samog zida. On je samo jedan od sjajnih spomenika koji mogu privući sve ljubitelje istorije.


Berlin 4 dana/3 noći

avio+hotel
INDIVIDUALNI POLASCI od 14.300 rsd iz Niša

 

Daleko od toga da Berlin nije savremen grad, naprotiv, to je mesto koje pulsira modernim veselim duhom i poziva i prihvata sve, bez obzira na to odakle dolaze i šta vole. U njemu se mogu kupiti razne zanimljive stvari, a nudi i sjajnu hranu posetiocima, bez obzira da li vole da sednu u neki restoran međunarodne hrane ili posete pijace. Ovo je ujedno i mesto u kome nikada nije dosadno, bilo da se ispija pivo u predivnim baštama ili kreće u celonoćnu avanturu po žurkama širom grada.

PROGRAM PUTOVANJA

01.Dan Niš-Berlin

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let avio kompanijom Ryan Air. Po sletanju na aerodrom ’’Schönefeld’’, individualan transfer do smeštajnog objekta izabrane kategorizacije. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.

02.Dan Berlin

Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Berlin, glavni grad Nemačke, ističe se raznolikošću pojava, bogatim kulturnim životom i dinamičnim, no istovremeno i opuštenim životnim stilom. Berlin postavlja najnovije trendove u životnim stilovima, muzici i umetnosti. Inspirisani neprevaziđenom kreativnošću sve više umetnika iz celog sveta dolazi u Berlin i čini ga time jednom od najuzbudljivijih mesta u Evropi Noćenje.

03.Dan Berlin

Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije od Brandenburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i istorijski Rajhstag koji je sedište nemačkog parlamenta. Berlin je grad umetnosti, umetnika i muzeja. Preko 170 muzeja – među njima je i čuveno muzejsko ostrvo – prikazuju blaga čitavog sveta. Značajni orkestri, kao što su širom sveta slavni Berlinski filharmoničari i tri velike operske kuće sa svojim zapaženim postavkama opera i baleta, čine Berlin stecištem ljubitelja klasike iz čitavog sveta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna pozorišta, varijetei, revijalna pozorišta i brojni kabarei Noćenje.

04.Dan Berlin-Niš

Napuštanje smeštajnog objekta, i iindividualan transfer do aerodroma ’’Schönefeld’’.  Čekiranje za let za Niš kompanijom Ryan Air. (Kraj usluga).

CENA  PAKET ARANŽMANA

***Promotivne cena aranžmana***
Cenovnik važi do popune mesta

4 dana / 3 noći

POLASCI U SEPTEMBRU
DATUMI 06-09 SEP 13-16 SEP 20-23 SEP 27-30 SEP
HOSTEL Od 17.900 rsd Od 19.100 rsd Od 17.900 rsd Od 19.100 rsd
HOTEL 3* Od 23.900 rsd Od 25.100 rsd Od 23.900 rsd Od 25.100 rsd

 

POLASCI U OKTOBRU**FESTIVAL SVETLOSTI***
DATUMI 04-07 OKT 11-14 OKT 18-21 OKT 25-28 OKT
HOSTEL Od 16.700 rsd Od 15.500 rsd Od 15.500 rsd Od 14.300 rsd
HOTEL 3* Od 22.700 rsd Od 21.500 rsd Od 21.500 rsd Od 20.300 rsd

 

POLASCI U NOVEMBRU
DATUMI 01-04 NOV 08-11 NOV 15-18 NOV 22-25 NOV 29-02 NOV
HOSTEL Od 14.300 rsd Od 17.900 rsd 16.700 rsd Od 15.500 rsd Od 14.300 rsd
HOTEL 3* Od 20.300 rsd Od 23.900 rsd Od 22.700 rsd Od 21.500 rsd Od 20.300 rsd

 

POLASCI U DECEMBRU**BOŽIĆNI MARKETI***
DATUMI 06-09 DEC 13-16 DEC 20-23 DEC 27-30 DEC
HOSTEL Od 17.900 rsd Od 19.100 rsd Od 19.100 rsd Od 19.100 rsd
HOTEL 3* Od 23.900 rsd Od 25.100 rsd Od 25.100 rsd Od 25.100 rsd

Cenovnik br.1, važi od 28.06.2018. godine.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu avio kartu na relaciji Niš-Berlin-Niš avio kompanijom Ryan Air sa svim aerodromskim taksama
 • ručni prtljag od 10kg (55x40x20)
 • boravak u hostelu na bazi tri noćenja, odnosno hotelu na bazi tri noćenja sa doručkom
 • organizaciju putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • obrok i piće na letu, moguće uz doplatu tokom leta
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • čekirani prtljag

NAPOMENA:

 • cena je rađena na bazi najpovoljnije tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife
 • za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju najpovoljnijih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta ne može se zameniti niti refundirati. Rok za izdavanje karte je 01h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta hotelijera. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje : 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice Banca Intesa Master Card, Visa i American Express na 6 rata bez uvećanja
 • Kreditne kartice Komercijalne banke na 6 rata bez uvećanja ( Master Card , Visa i Dina)
 • Kreditne kartice: Visa, Visa electron, Master, Maestro, Dina, American Express, (isti uslovi kao gotovina)
 • Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 6 rata bez uvećanja. Akontacija je prilikom rezervacije i ostatak na 5 mesečnih rata.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane JUMBO TRAVELA-a
 • Kredit: Jumbo Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun
  U vreme održavanja sajmova, kongresa, specijanih događaja, ili u slučaju first i last minute ponuda ili prodaje po specijalnim uslovima navedeni načini plaćanja ne važe.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave imena i prezimena svih putnika na prijavi putovanja onako kako je upisano u pasosu. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
Kako je u pitanju let Low cost avio kompanijom kartu je neophodno elektronski čekirati najkasnije 7 dana pre započinjanja putovanja – kako u polasku tako i u povratku.Obavezni ste da e-mailom pošaljete zahtev za chekiranje na putovanja@jumbo.rs ili da nas kontaktirate telefonom na 011/303 88 77 najkasnije jedan dan pre putovanja. Mi ćemo Vam poslati dokument koji treba odštampati i poneti sa sobom na aerodrom. Drugi način je da dođete do bilo koje naše poslovnice i lično preuzmete odštampani check-in. Da bi Vas čekirali za let morate nam dostaviti podatke iz pasoša svih putnika – datum rođenja, broj pasoša, država koja je izdala pasoš, datum kada je pasoš izdat i datum do koga pasoš važi. Ako ne ispoštujete gore navedenu proceduru platićete penale na aerodromu. Da bi Vas čekirali za let iz Niša morate nam dostaviti podatke iz pasoša svih putnika, a to su: datum rođenja, broj pasoša, država koja je izdala pasoš, datum kada je pasoš izdat i datum do koga pasoš važi.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

Standardne dvokrevetne sobe sastoje se iz spavaćeg dela i sopstvenog kupatila. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Spavaone u hostelima su višekrevetne a kupatilo se deli sa ostalim gostima. U najvećem broju slučajeva u pitanju su kreveti na sprat. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

HOTELSKA PONUDA

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.

Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

ONE 80° Hostel Berlin Mitte – Alexanderplatz
Adresa: Otto Braun Str. 65, Mite, 10178 Berlin, Nemačka
Web: https://one80hostels.com/en/
Ovaj hostel se nalazi u modernoj berlinskoj četvrti Mite i poseduje besplatan bežični internet, elegantan bar i klub. Stanica metroa i gradske železnice (S-Bahn) Alexanderplatz udaljena je 300 metara. Hostel ONE80° Berlin obuhvata jedinstveno dizajnirane sobe, ukrašene radovima berlinskih umetnika. Svaka soba ima zvučnu izolaciju, mali prostor za sedenje i orman. Doručak se može naručiti u hostelskom snek baru. Raznovrsna pića dostupna su u baru savremenog dizajna. Do mnogobrojnih barova i restorana se stiže za manje od 2 minuta hoda. Sa trga Aleksanderplac javnim prevozom možete stići do Brandenburške kapije, punkta Čekpoint Čarli i Potsdamskog trga. Glavna železnička stanica u Berlinu udaljena je 4 stanice vožnje gradskom železnicom (S-Bahn) od trga Aleksanderplac. Sa istog trga gostima su takođe na raspolaganju direktne autobuske linije do Aerodroma Tegel i direktne železničke linije do Aerodroma Šenefeld. Destinacija Mite je odličan izbor za putnike koje zanimaju istorijski lokaliteti, muzeji i arhitektura.Višekrevetna soba: višekrevetne sobe broje osam ili šest ležajeva uglavnom na sprat sa deljenim kupatilom.
Tip usluge: noćenje.

Come Inn Berlin Kurfürstendamm
Adresa: Kurfürstendamm 180, Charlottenburg-Wilmersdorf, 10707 Berlin, Nemačka
Web: https://comeinn-berlin.de
Ovaj objekat je smešten u trgovačkoj ulici Kurfirstendam u Berlinu i nudi moderne sobe s prelepim pogledom, recepciju koja radi non-stop i podzemni parking. Do Spomen-crkve cara Vilhelma stiže se za 5 minuta vožnje autobusom. Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra u sali za doručak pansiona Come koja ima panoramsku terasu na krovu. Gosti se uveče mogu opustiti u baru. Stanica metroa Adenauerplac nalazi se na 5 minuta hoda od pansiona Come Berlin. Objekat je odlično povezan linijama prevoza sa delovima grada koji su pogodni za kupovinu, razgledanje i posao. Objekat nema zvaničnu kategorizaciju hotela već se vodi kao pansion. Prema sadržajima koje nudi odgovara kategorizaciji hotela tri zvezde.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe pansiona Come Berlin Kurfürstendamm Opera sadrže klima-uređaj, radni sto i sef. Moderno su dekorisane i opremljene su spavaćim delom sa udobnim krevetima i sopstvenim kupatilom.Tip usluge: noćenje sa doručkom.

Mercure Hotel Berlin Zentrum 3*
Adresa: Fuggerstr. 8, Tempelhof-Schöneberg, 10777 Berlin, Nemačka
Web: https://www.accorhotels.com/gb/hotel-9068-mercure-hotel-berlin-zentrum/index.shtml
Mercure Hotel Berlin Zentrum nalazi se u sporednoj mirnoj ulici nadomak čuvene robne kuće KaDeWe. Na pešačkoj udaljenosti od hotela nalazi se šoping ulica Kurfürstendamm. Ova lokacija idealna je za putnike koji dolaze u Berlin kako bi posetili glavne znamenitosti grada. Wittenbergplatz metro stanica je na 5 minuta hoda od hotela i odavde veoma lako možete stići do glavnih gradskih trgova odakle započinje vaša avantura u Berlinu. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu. Gostima je na raspolaganju recepcija koja radi 24h, servis za iznajmljivanje bicikala, bar i wifi Internet.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe sastoje se od spavaćeg dela i sopstvenog kupatila. Moderno su dekorisane i prijane za boravak. Tip usluge: noćenje sa doručkom.

OTKAZ OD STRANE PUTNIKA:

U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat.

Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju najpovoljnijih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja prema uslovima hotelijera. Hotel zadržava pravo promene uslova i refundacija u slučaju specijalnih cena odnosno ponuda.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je Jumbo Travel sa licencom 193/2010 .
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost .
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od raspoloživosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je turistička agencija JUMBO TRAVEL, licenca OTP br 193/2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik broj 01. važi od 10.07.2018

 

Nažalost, još uvek nema recenzija ovog putovanja.