Opis

Drevna i moderna, Atina predstavlja opojnu mešavinu istorije i modernog načina života.

 

Atina 4 dana/3 noći
avio+hotel
INDIVIDUALNI POLASCI od 260 EUR

 

U svojoj burnoj istoriji Atina je doživela veliku slavu ali i poraze. Grad koji je ime dobio u čast boginje mudrosti Atine i smatra se kolevkom zapadne civilizacije. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, samim tim vrlo je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti. Istorijski centar grada je pravi muzej na otvorenom gde se prepliću prošlost i sadašnojost i nesmetano se odvija kulturni i društveni život.

Iznad same metropole uzdiže se veličanstven Akropolj odakle se pruža pogled na ceo grad i svedok je brojnim transformacijama grada. Akropolj koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i kulture. Na Akrpopolju se nalaze neke od najvažnijih remek dela svetke arhitekture i umetnosti od kojoj je svakako najpoznatiji hram Partenon. Pored pomenutog, tu je i impresivni Propilej, hram Atine Nike i Erehtejon. Odavde se pruža pogled na ceo grad. Laganom šetnjom od Akropolja ili nekih drugih ključnih tačaka grada, izdvojite vreme da uživate u tradicionalnim i šarenim trgovinama, da uživate u ispijanju kafe u nekom od brojnih gradskih kafea. Posetite boemsku četvrt Plaka, dopustite sebi da se ,,izgubite,, u lavirintu uskih uličica ukrašene tradicionalnim šarenim i drvenim kućicama i velelepnim vilama. Otkrijte skrivene, male vrtove unutar visokih zidina ispunjene stablima magnolije i cvetovima hibiskusa.

PROGRAM PUTOVANJA

01.Dan Beograd-Atina

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let avio kompanijom Aegean. Po sletanju, individualni transfer do hotela izabrane kategorizacije. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.

02.Dan Atina

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Preporučujemo vam da današnji dan započnete šetnjom do čuvenog Akropolja i obilaskom ovog arheološkog lokaliteta gde ćete imati priliku da vidite jedan od najprepoznatljivijih hramova na svetu: Partenon podignut u čast boginje Atine. Zatim se spustite do boemskog dela grada Plaka i dopustite sebi da se izgubite u lavirintu ulica koje će učiniti da se osećate kao da ste na nekom Grčkom ostrvu. Pregršt taverni, prodavnica, uskih kaldrmisanih ulica, starih kuca i lokalnog stanovnistva ovaj deo grada čine jednim od najlepših i sigurni smo da ćete dobar deo dana provesti istražujući Plaku. Po završetku obilaska posetite Akrpoljski muzej, spustite se pored Rimske agore i dolazite na čuveni trg Monastiraki. Odavde lako mozete doći do čuvene šoping zone i ulice Ermou. Noćenje.

03.Dan Atina

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja. Preporučujemo vam da posetite Arheološki muzej u kojem se nalaze neki od najznačajnijih artifekata antičkog sveta. Zatim produžite šetnju posetom trga Omonija i Sintagma gde ćete imati priliku da vidite Parlament, Akademiju Umetnosti, biblioteku, brojne luksuzne robne kuće i restorane. Napravite mali predah u prelepom botaničkom vrtu te posetite Olimpion i Hadrijanov luk. Ukoliko pak želite, današnji dan možete posvetiti odmoru pored mora i posetiti čuvenu luku Pirej koja se nalazi nadomak Atine, ili mondensko letovaliste Glifadu. Do ova dva mesta lako možete doći metroom. Noćenje.

04.Dan Atina-Beograd

Doručak. Napuštanje hotela, individualan transfer do aerodroma. Obaveza putnika je da na aerodromu u Atini budu dva sata pred poletanje aviona.  Čekiranje za let za Beograd kompanijom Aegean.
(Kraj usluga).

CENA  PAKET ARANŽMANA

***Promotivne cena aranžmana***
Cenovnik važi do popune mesta

4 dana / 3 noći

Period putovanja Hotel 3* Hotel 4*
Mart Od 260 eur Od 295 eur
April Od 270 eur Od 320 eur
Maj Od 270 eur Od 320 eur
Jun Od 265 eur Od 345 eur

Cenovnik br.2, važi od 26.02.2019. godine.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu avio kartu na relaciji Beograd-Atina-Beograd avio kompanijom Aegean sa svim aerodromskim taksama
 • ručni prtljag od 8kg (56x45x25)
 • boravak u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • organizaciju putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • čekirani prtljag
 • obilasci, izleti i razgledanja

NAPOMENA:

 • cena je rađena na bazi najniže tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife
 • za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju najižih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja koji su restriktivni zbog svoje niske cene, odnosno karta kupljena po najnižim tarifama ne može se zameniti niti refundirati. Refundaciji su podložne neke od aerodromskih taksi. Rok za izdavanje karte je 01h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta hotelijera. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje : 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Kreditne kartice Banca Intesa Master Card, Visa i American Express na 6 rata bez uvećanja
 • Kreditne kartice Komercijalne banke na 6 rata bez uvećanja ( Master Card , Visa i Dina)
 • Kreditne kartice: Visa, Visa electron, Master, Maestro, Dina, American Express, (isti uslovi kao gotovina)
 • Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 6 rata bez uvećanja. Akontacija je prilikom rezervacije i ostatak na 5 mesečnih rata.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane JUMBO TRAVELA-a
 • Kredit: Jumbo Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun
  U vreme održavanja sajmova, kongresa, specijanih događaja, ili u slučaju first i last minute ponuda ili prodaje po specijalnim uslovima navedeni načini plaćanja ne važe.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave imena i prezimena svih putnika na prijavi putovanja onako kako je upisano u pasosu. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

HOTELSKA PONUDA

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.

Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

Best Western My Athens Hotel 3*
Adresa: Keramikou 3, Atina, 10437, Grčka
Web: https://www.bestwestern.com/
Hotel Best Western My Athens se nalazi u komercijalnom centru Atine, na 20 minuta hoda od živopisne Plake i Trga Sintagma. U ponudi su zvučno izolovane sobe sa klima-uređajem i besplatnim bežičnim internetom, kao i moderno uređen bar. Gosti hotela dobijaju popust na cene korišćenja obližnjeg parkinga, udaljenog manje od 100 metara. Štampač u hotelskom poslovnom centru se može besplatno koristiti. Ljubazno osoblje govori više jezika, dostupno je non-stop i može vam pomoći prilikom iznajmljivanja automobila, slanja faksova i pružanja turističkih informacija. Na 400 metara od hotela se nalazi stanica metroa Metaksurgio koja je udaljena samo nekoliko stanica od Novog muzeja Akropolja. Do trgovačke četvrti Ermu i živopisne oblasti Monastiraki sa mnogobrojnim tradicionalnim kafeima i tavernama se pešice stiže za 15 minuta.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe hotela My Athens su elegantno uređene i sadrže spavaci deo, TV i sef. Sopstvena kupatila su opremljena besplatnim priborom za higijenu i fenom za kosu. Pojedine sobe poseduju balkon.Tip usluge: noćenje sa doručkom.

Naziv hotela: Arethusa Hotel 3*
Adresa: 6-8 Mitropoleos Str- 12 Nikis Str, Atina, 105 63, Grčka
Web: https://www.arethusahotel.gr/
Hotel Arethusa je smešten u centru grada, pored Plake i živopisnog Starog grada Atine, na 50 metara od stanice metroa Sintagma. Doručak na bazi švedskog stola služi se u trpezariji hotela Arethusa ili u sobama gostiju. U baru se do kasnih večernjih časova služe pića i grickalice. Na raspolaganju gostima je krovna bašta sa prostorom za sedenje iz koga se pruža panoramski pogled na Akropolj i Atinu. Osoblje 24-časovne recepcije može organizovati iznajmljivanje automobila i pružiti informacije o prevozu i znamenitostima kao što je Akropolj, do kog možete stići nakon šetnje od 15 minuta. Ulica Ermu sa raznovrsnim prodavnicama udaljena je 50 metara.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe standardno su opremljene spavacim delom i sopstvenim kupatilom.Tip usluge: noćenje sa doručkom.

Fresh Hotel 4*
Adresa: 26 Sofokleous & 2 Klisthenous, Atina, 10552, Grčka
Web: http://freshhotel.gr
Ovaj dizajnerski hotel se nalazi u centru Atine, na nekoliko minuta hoda od Monastirakija i Plake i nudi luksuzne, minimalistički uređene sobe ukrašene živopisnim bojama. Većina smeštajnih jedinica poseduje balkon, a pojedine sobe obuhvataju i Zen vrt. Sve sobe hotela Fresh su elegantno uređene i sadrže nameštaj i opremu koju su dizajnirali umetnici poput Filipa Starka i dizajneri kuće Artemide. U okviru velnes sadržaja hotela Fresh gostima su na raspolaganju sauna, fitnes centar sa najmodernijom opremom i hamam. Otvoreni bazen je smešten na krovu hotela i pruža pogled na Partenon i grad. U restoranu Magenta gosti mogu svakog jutra da uživaju u punom doručku na bazi švedskog stola. Krovni salonski bar i restoran Rooftop Air služi mediteranske specijalitete u neformalnom okruženju pored bazena i pruža pogled na Akropolj i krovove grada. Od hotela Fresh možete da prošetate do Akropolja ili trga Sintagma gde su smešteni brojni butici i mesta za zabavu. Aerodrom Elefterios Venizelos je udaljen 35 km.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe standardno su opremljene spavacim delom i sopstvenim kupatilom. Svaka soba je prostrana i takođe ima zvučnu izolaciju, LCD TV sa satelitskim kanalima i besplatan bežični internet. Na raspolaganju su pribor za higijenu i papuče. Tip usluge: noćenje sa doručkom.

Ilissos Hotel 4*
Adresa: Kallirois 72 & Syngrou Avenue, Atina, 11741, Grčka
Web: http://ilissoshotel.com/
Hotel Ilissos ima 4 zvezdice i udaljen je 1,5 km od Akropolja. U ponudi je krovna bašta sa barom, odakle se pruža pogled na Partenon. Do stanice tramvaja i metroa Singru Fiks (izlaz u Ulici Draku) stiže se za 10 minuta pešice. Hotel Ilissos poseduje restoran u kome se služe jela mediteranske i internacionalne kuhinje. Doručak na bazi švedskog stola priprema se svakog dana. Na raspolaganju je i posluga u sobi. Osoblje recepcije koja radi non-stop može organizovati iznajmljivanje bicikala i automobila i pružiti putne informacije. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu.
Standardna dvokrevetna soba: Sve sobe standardno su opremljene spavacim delom i sopstvenim kupatilom. Zvučno su izolovane i klimatizovane. Smeštajne jedinice sadrže TV sa satelitskim kanalima i radio. Pored toga imaju frižider i mini-bar. Obezbeđen je i radni sto. Tip usluge: noćenje sa doručkom.

OTKAZ OD STRANE PUTNIKA:

U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat.

Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju najpovoljnijih ekonomskih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, te ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja prema uslovima hotelijera. Ukoliko je hotelski smeštaj rezervisan po posebnoj promotivnoj ceni penali za otkazivanje iznose 100%.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je Jumbo Travel sa licencom 193/2010 .
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost .
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od raspoloživosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je turistička agencija JUMBO TRAVEL, licenca OTP br 193/2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik broj 02. važi od 26.02.2019

 

Nažalost, još uvek nema recenzija ovog putovanja.